Citytrip Amsterdam: ontdek dé bezienswaardigheden

Ontdek musea, grachten en parken tijdens je citytrip Amsterdam

Een citytrip Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een aanrader voor al wie van cultuur, natuur en shoppen houdt. Gelegen aan het Ij en aan de monding van de Amstel, dankt deze stad haar naam aan een dam die in de 13e eeuw werd aangelegd in de Amstel. Amsterdam groeide tijdens de Gouden Eeuw uit tot één van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Het is nu nog steeds een trekpleister voor mensen uit alle wereldstreken. Lees meer

"Werken van Nederlandse schilders als Van Gogh en Rembrandt kan je bewonderen in de vele musea. Dit maakt een bezoekje aan Amsterdam zeker de moeite waard!"
  • Slenter langs de Amsterdamse grachten
  • De mooiste musea van Amsterdam
  • Spendeer een dagje in zoo Artis
  • Rust uit in het Vondelpark
  • Bezoek het Rembrandthuis

Gratis reisgids Amsterdam?

Gratis reisgids downloaden

Tijdens je citytrip Amsterdam mag een bezoek aan gerenommeerde musea als het Museum Anne Frank, het Stedelijk Museum, Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum niet ontbreken. Een wandeling in de binnenstad leidt je langs verschillende beschermde stadsgezichten, zoals de grachtengordel, die sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Download onze reisgids Amsterdam met 2 wandelroutes, die je langs hoogtepunten als de Dam, het Museumplein, het Vondelpark en dierentuin Artis voert.

Wandelroutes langs de mooiste musea, grachten en parken

In het eerste deel van de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” voert onze gratis reisgids je vanaf het station langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Daarbij maak je met elk aspect van deze mooie stad kennis: zo heb je de chique buurt, maar ook de rosse buurt van Amsterdam. Er zijn vele leuke winkeltjes en hippe stores te vinden langs de vele grachten.

Het tweede deel van de wandeling brengt je vanaf het Leidseplein en het Vondelpark naar de vele musea van Amsterdam. Daar hoort uiteraard het Museumkwartier bij met zijn vele vernieuwingen (Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum). Via de grachten en heel wat kleine musea kom je langs de botanische tuin en de zoo Artis. Je eindigt nabij het Rembrandthuis. 

Reviews en beoordelingen citytrip Amsterdam

Heb je zelf tips of opmerkingen over Amsterdam? Plaats je beoordeling

Min Van Uytsel 16 april 2016

Fantastisch uitgestippelde wandelroutes! Zeer duidelijk en up-to-date. Beknopte maar zeer degelijke beschrijving van de bezienswaardigheden. Wij hebben Amsterdam gezien!! Dikke proficiat!!

Vanlanendonck Johan 11 april 2016

Zeer goede gids voor mensen die gemakkelijk een toertjes willen wandelen en toch iets willen zien. De uitleg kan iedereen verstaan.

aNnemie Dreesen 13 maart 2016

het is niet de eerste keer dat we een met succes een stadsgids van EUroreizen gebruiken.

Dekeuster Gerda 10 februari 2016

Heel duidelijk beschreven wandelingen langs de mooiste plekjes van Amsterdam

Smeyers 25 december 2015

Heel handige gids om snel en overzichtelijk stadsbezoek te doen, de wandelingen zijn heel duidelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info