Citytrip Bonn: ontdek bezienswaardigheden en hotels Bonn

Nationale musea, groene zones, historische gebouwen en Beethoven

Bonn is een veelzijdige stad die zijn bezoeker heel wat te bieden heeft. Denk hierbij aan de grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. In onze reisgids Bonn vergeten we uiteraard de winkelstraten niet.

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom heerlijk tot rust in een van de stadsparken.
  • Ontdek Bonn
  • Bezoek verschillende musea
  • Leer meer over Beethoven
  • Ga lekker winkelen

Gratis reisgids Bonn?

Gratis reisgids downloaden

Bonn is dus een zeer diverse stad met allerlei bezienswaardigheden. In onze gratis reisgids geven we je tips om zelf een programma op te stellen tijdens je citytrip Bonn. Zo hebben we bijvoorbeeld een stadswandeling voor je uitgezet, die je met 2 kilometer kan uitbreiden als je de botanische tuin erbij neemt.

Hoofdstad West-Duitsland

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het een aantal belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je het beste met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Poppelsdorfer Schloss

Bonn kent vele bezienswaardigheden en in onze reisgids kun je er dan ook alles over lezen. Een van de topattracties is Poppelsdorfer Schloss. Dit kasteel en de omliggende tuinen zijn sinds 1818 eigendom van de Universiteit van Bonn. Je vindt er een botanische tuin met meer dan 8000 plantensoorten.

Altes Rathaus

Dit indrukwekkende stadhuis ligt aan de markt van Bonn. Het is gebouwd in rococostijl en werd tot 1978 gebruikt door de gemeente van Bonn. Tegenwoordig worden er vooral ceremonies en bijzondere bijeenkomsten gehouden.

Munster van Bonn

De munsterkerk van Bonn wordt gezien als een van de oudste kerken van Duitsland. De kerk werd al tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Opvallend aan de kerk zijn de vijf spitse torens. Deze torens zijn vanaf verschillende plekken in de stad te zien. Sinds 1956 gaat de kerk door het leven als kleine basiliek, een eretitel die hij kreeg van Paus Pius XII.

Reviews en beoordelingen citytrip Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: een veelzijdige stad? Plaats je beoordeling

Tour

16 december 2016

We hebben de stadswandeling gelopen, een hele mooie wandeling vooral tijdens de kerstperiode, je ziet gedurende de hele route gezellige kraampjes met lekkere gluwein en andere versnaperingen. Het was alleen even zoeken naar het standbeeld van Beethoven , hij lag verscholen tussen de kraampjes en ook de fontein met de leeuwen was lastig te vinden Maar we hebben genoten van de hoogtepunten van Bonn

Tour

16 december 2016

Goede wandeling om Bonn te verkennen! Ook leuk dat de kerstmarkt goed in de route zit! Bonn is zeker het bezoeken waard.

Tour

1 november 2016

Mooie stadswandeling die alle hoogtepunten van het centrum laat zien. Maar wat zeker niet mag ontbreken aan een bezoek aan Bonn is het museum Haus Der Geschichte, een gratis toegankelijk museum waar het Duitsland van na de 2e Wereldoorlog wordt getoond. Echt enorm interessant en hier moet je zeker een paar uurtjes voor uittrekken.

Tour

19 september 2016

Perfecte wandeling om Bonn op 1 dagje te verkennen en alle hoogtepunten te zien. Heel goed aangegeven hoe je moet wandelen en met de nodige informatie.

Tour

26 augustus 2016

Standbeeld van Beethoven, opgericht in 1845 voor de 75e verjaardag en niet voor de 70e. Prima reisgids, hebben er van genoten en alles uitgewandeld en nog meer. Bedankt

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info