Citytrip Bonn: ontdek bezienswaardigheden en hotels Bonn

Nationale musea, groene zones, historische gebouwen en Beethoven

Bonn is een veelzijdige stad die zijn bezoeker heel wat te bieden heeft. Denk hierbij aan de grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. In onze reisgids Bonn vergeten we uiteraard de winkelstraten niet.

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom heerlijk tot rust in een van de stadsparken.
  • Ontdek Bonn
  • Bezoek verschillende musea
  • Leer meer over Beethoven
  • Ga lekker winkelen

Gratis reisgids Bonn?

Gratis reisgids downloaden

Bonn is dus een zeer diverse stad met allerlei bezienswaardigheden. In onze gratis reisgids geven we je tips om zelf een programma op te stellen tijdens je citytrip Bonn. Zo hebben we bijvoorbeeld een stadswandeling voor je uitgezet, die je met 2 kilometer kan uitbreiden als je de botanische tuin erbij neemt.

Hoofdstad West-Duitsland

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het een aantal belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je het beste met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Poppelsdorfer Schloss

Bonn kent vele bezienswaardigheden en in onze reisgids kun je er dan ook alles over lezen. Een van de topattracties is Poppelsdorfer Schloss. Dit kasteel en de omliggende tuinen zijn sinds 1818 eigendom van de Universiteit van Bonn. Je vindt er een botanische tuin met meer dan 8000 plantensoorten.

Altes Rathaus

Dit indrukwekkende stadhuis ligt aan de markt van Bonn. Het is gebouwd in rococostijl en werd tot 1978 gebruikt door de gemeente van Bonn. Tegenwoordig worden er vooral ceremonies en bijzondere bijeenkomsten gehouden.

Munster van Bonn

De munsterkerk van Bonn wordt gezien als een van de oudste kerken van Duitsland. De kerk werd al tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Opvallend aan de kerk zijn de vijf spitse torens. Deze torens zijn vanaf verschillende plekken in de stad te zien. Sinds 1956 gaat de kerk door het leven als kleine basiliek, een eretitel die hij kreeg van Paus Pius XII.

Reviews en beoordelingen citytrip Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: een veelzijdige stad? Plaats je beoordeling

Britt 19 september 2016

Perfecte wandeling om Bonn op 1 dagje te verkennen en alle hoogtepunten te zien. Heel goed aangegeven hoe je moet wandelen en met de nodige informatie.

Lucky Raymaekers 26 augustus 2016

Standbeeld van Beethoven, opgericht in 1845 voor de 75e verjaardag en niet voor de 70e. Prima reisgids, hebben er van genoten en alles uitgewandeld en nog meer. Bedankt

Wil 2 augustus 2016

Heel duidelijke en overzichtelijk beschrijving. Met alleen de noodzakelijke informatie. De stadwandeling is een mooie route die duidelijk is beschreven en geeft meteen een mooi beeld van Bonn. Met duidelijke kaartjes. Bedankt!

jo beiten 16 april 2016

Enorm goede en duidelijke informatie. Zelfs beter dan de officieele website van de stad zelf! Via mijn dochter heb ik al eerder gebruik gemaakt van jullie informatie en steeds tot volle tevredenheid!

Marianne Hagens 5 april 2016

Prima reisgids, helder en overzichtelijk. Misschien een idee om ook nog een paar (kinder) attracties/bezienswaardigheden erbij te zetten. Handig voor als je met kinderen een stedentrip gaat doen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info