Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

  • Verken het centrum van Brussel
  • Start op de Grote Markt
  • Ga even langs Manneke Pis
  • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
  • Ook de musea vergeten we niet
  • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

Tour

28 maart 2017

Toffe wandelroute. Hier en daar en beetje informatie tekort om de juiste weg te vinden, maar we hebben genoten van de wandeling.

Tour

16 maart 2017

Mooie route, goede uitleg. Ook onze dochters van 9 en 7 jaar vonden het leuk en leerrijk. Voor herhaling vatbaar. Bedankt!

Tour

14 maart 2017

Fijne reisgids, deskundige uitleg bij de te bezichtigen gebouwen !

Tour

2 maart 2017

Het was lang geleden dat we nog zo uitgebreid en rustig door de straten van Brussel hebben gewandeld. Leuke bezienswaardigheden kunnen bewonderen.

Tour

9 januari 2017

We hebben een deel van de wandeling gedaan, in combinatie met de supermooie kerstverlichting was het een super geslaagde dag.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info