Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

  • Verken het centrum van Brussel
  • Start op de Grote Markt
  • Ga even langs Manneke Pis
  • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
  • Ook de musea vergeten we niet
  • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

chris buelens 22 juli 2016

Handige gids. Leuke wandeling met variatie in bezienswaardigheden.

Mike Geubel 5 juli 2016

De gids bevat een hele mooie wandeling, dankzij deze wandeling ben ik op plekken gekomen in Brussel die ik anders niet gezien zou hebben. Het laat je het mooie van Brussel ontdekken.

Maria 21 juni 2016

Brussel heeft zovele troeven.

Matthijs Bonefaas 6 juni 2016

Voor mij was deze stadswandeling te lang. Met name omdat ik het spoor bijster raakte na het koninklijk paleis. Voor wat ik gezien heb was het zeker de moeite waard en met een gids als geleide is dit een heel goed idee. Ik ben dus zeer positief. Een keuze uit een lange of korte wandeling zou fijn zijn en dat kan met enkele tussenzinnen in de bestaande tekst worden gedaan.

Hofman Peter 11 april 2016

Mooie gids. Ik deed enkel de centrumwandeling enkele dagen na de aanslagen en het was zeer rustig in Brussel. Interessante wandeling. Enkel jammer (schandalig) dat de bediening in de restaurants geen Nederlands kan of wil spreken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info