Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

  • Verken het centrum van Brussel
  • Start op de Grote Markt
  • Ga even langs Manneke Pis
  • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
  • Ook de musea vergeten we niet
  • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

Tour

9 januari 2017

We hebben een deel van de wandeling gedaan, in combinatie met de supermooie kerstverlichting was het een super geslaagde dag.

Tour

20 december 2016

Zeer mooie wandeling.Veel te zien in Brussel in een korte tijd. zeker doen

Tour

17 december 2016

Heb deze prachtige wandeling samen met een vriendin gemaakt, enkele malen onderbroken voor een dorstlesser en hebben zo een andere kant van Brussel centrum ontdekt. Een absolute aanrader om te doen.

Tour

8 december 2016

Heb weer genoten van de prachtig uitgestippelde wandelingen. Brussel centrum kende ik al maar toch weer genoten. Dag 2 bezochten we de Europese wijk. Wist niet dat Brussel zo groen was. Bedankt!

Tour

1 december 2016

Leuke route als leidraad om daarbuiten nog veel meer interessante locaties te ontdekken. Gelukkig was het aardig weer, ondanks de code oranje vanwege de storm...!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info