Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

  • Verken het centrum van Brussel
  • Start op de Grote Markt
  • Ga even langs Manneke Pis
  • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
  • Ook de musea vergeten we niet
  • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

Hans Verhoef 30 januari 2016

Geweldige wandeling gevonden door het centrum van Brussel, gaan we zeker uitproberen!

Jef Aertsen 10 november 2015

Wij hebben de wandeling gedaan vertrekkend vanaf het Atomium. Eerst hebben we het Atomium bezocht. Het is een zeer aangename en rustige wandeling.

henny cleef 8 november 2015

Dag We hebben een fantastisch weekend in Brussel gehad. Ik had de stadswandeling van te voren bekeken. Toen we aan de wandeling begonnen misten we heel erg de straatnamen op de plattegrond. We zijn daardoor een paar keer verkeerd gelopen. Maar de bezienswaardigheden waren leuk. Oh het het was een beetje onhandig dat de bezienswaardigheden soms niet parallel aan de wandeling beschreven waren. We hebben de wandeling in 1 dag gedaan. Zoals aangegeven een beetje veel voor 1 dag. Maar wel leuk!

Pierre Vandenberk 6 november 2015

we hebben er van genoten; mooie wandeling langs mooie plekken; Cirque du Soleil en daarna lekker eten in de Stad maakten de dag helemaal compleet.

Jehee A. 13 oktober 2015

een zeer verzorgde stadswandeling. Duidelijk opgeschreven. Niets meer aan doen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info