Citytrip Hasselt of weekendje weg? Tips, info en bezienswaardigheden

Mis niets van Hasselt: download de gratis reisgids

Een tochtje over de Groene Boulevard is een uitstekende manier om een eerste indruk van de bezienswaardigheden in Hasselt te krijgen. Daarna duiken we de stad in. Ontdek de gezelligste pleintjes, winkels, terrasjes in Hasselt. We schenken aandacht aan de belangrijkste musea, brengen je naar een vergeten binnentuin. Aan de rand van Hasselt laten we je kennismaken met de abdijsite Herkenrode en de Japanse Tuin. Lees meer

Afdalen van 'walletjes' naar de kern van Hasselt  
  • Gebruik de stadswallen als 'oriëntatietafel'
  • Alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar
  • Geniet van ontspanning en culinair vertier
  • Hasselt is hoofdstad van Limburg
  • Ga cultuur opsnuiven aan de stadsrand

Gratis reisgids Hasselt?

Gratis reisgids downloaden

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Op deze stadsring zijn er tal van beelden met een eigen verhaal. Bovendien krijg je er een goed zicht op de eerder kleine stadskern. We brengen je in het centrum langs musea, gezellige pleinen, terrasjes en tal van winkelstraten. Zelfs een vergeten binnentuin laten we je ontdekken. Ook hebben we informatie toegevoegd over de Japanse Tuin en de abdijsite van Herkenrode.

Tip: het Jenevermuseum is volledig vernieuwd. Er is dus een heleboel te beleven.

Hasselt werd voor ’t eerst vermeld in 1165, toen als Hasluth, een verwijzing naar hazelaren of een hazelarenbos. Toen was het nog een klein dorpje aan de Helbeek, gelegen op de kruising van twee wegen. Al in het begin van de 13de eeuw kreeg de stad een vrijheidskeur. Daardoor verwierf ze het recht om versterkingen te bouwen. In de volgende eeuwen ontwikkelde de stad zich geleidelijk tot het bestuurlijke en economische centrum van het oude graafschap Loon. In 1839 werd Hasselt hoofdstad van Limburg. Van op de binnenste stadsring, beter gekend als “groene boulevard” dringen we het hart van de stad binnen.

Reviews en beoordelingen citytrip Hasselt

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hasselt? Plaats je beoordeling

Tour

15 mei 2017

We zijn zelf van Hasselt maar vinden dit toch een geweldige hulp om onze vrienden van aan zee onze stad te laten zien. Lissabon, Barcelona, Porto ..... steeds maken we een stadswandeling met jullie gids in de hand !

Tour

11 mei 2017

mooie stadswandeling, je krijgt alles van de stad te zien op een aangename manier, daarna gezellig een terrasje meepikken, de moeite waard

Tour

28 februari 2017

Dit was een geweldige wandeling! Zeker de moeite waard. We hebben echt het gevoel Hasselt gezien te hebben in slechts een paar uur tijd. Neem zeker ook een kijkje in het Jenevermuseum.

Tour

17 oktober 2016

Prima handleiding, een aanrader. Hebben probleemloos de wandeling kunnen maken die in de gids vermeld staat. Deze wandeling brengt je langs de highlights van Hasselt.

Tour

23 september 2016

Prachtige gids om in een mooie wandeling Hasselt te ontdekken. Hier en daar moesten we een beetje zoeken naar de straatnaamborden (in Hasselt niet echt gemakkelijk te vinden of ontbreken hier en daar) maar we hebben gans de wandeling met succes gedaan! Zonder deze gids hadden we niet zo veel kunnen ontdekken! Top gidsje, bedankt!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info