The Tower of Londen, mythes en verhalen

Terug naar de middeleeuwen

The Tower of London is een vaste waarde in het stadsbeeld en een belangrijke bezienswaardigheid tijdens je citytrip Londen. Toen Willem de Veroveraar naar Engeland trok (1066 - Battle of Hastings) als wettige erfgenaam, had hij niet zoveel vertrouwen in de bevolking. Hij trok dan ook een vestiging op aan de Thames in Londen. Lees meer 

In de loop der eeuwen werd The Tower of London altijd maar uitgebreid en versterkt. 
  • Mis deze bezienswaardigheid niet
  • Ontdek de mythes en verhalen in The Tower of London
  • Bekijk hoe de Beefeaters The Tower bewaken
  • Zie hoe de raven cirkelen om je hoofd
  • Koop je ticket op voorhand en vermijd wachtrijen.
Koop je ticket met korting online!

De Beefeaters

De eerste personen die je in The Tower zult ontmoeten zijn de kleurrijk uitgedoste wachten. Officieel heten ze de Yeoman Warders maar ze zijn veel bekender als de Beefeaters. Niemand weet hoe ze aan de naam Beefeaters kwamen. Maar de meest waarschijnlijke uitleg is dat deze wachten werden vergoed met een dagelijkse portie vlees.

Het ceremoniële en doordeweekse uniform lijkt nog sterk op dat uit de periode van Henry VIII. De Yeoman Warders verzorgen de rondleidingen in The Tower in het blauwe uniform. Het ceremoniële deel is voorbehouden voor staatsaangelegenheden.

De raven 

Het zal je wellicht ook opvallen dat er raven hangen of vliegen rond The Tower of London. Charles II werd gewaarschuwd dat als de raven The Tower zouden verlaten, het koninkrijk ten val zou komen. Charles II gaf dan ook de opdracht om steeds een populatie raven binnen de muren te houden.

Dit kan door één vleugel gedeeltelijk te knippen, waardoor de raven minder stabiel vliegen en zich dan ook nooit ver buiten The Tower wagen. Allen hebben ze een naam. Slechts ééntje zou er ooit ontsnapt zijn, na 21 jaar trouwe dienst. De oudste ooit, Jim Crow, werd 44 jaar. Bij een onbehoorlijk gedrag worden ze ontslagen en komen ze terecht in de London Zoo. The Tower heeft een eigen kweekprogramma opgezet.

Bewaarplaats van de kroonjuwelen

Maar een bezoek aan The Tower omvat meer dan het bewonderen van de raven en het impressionante bouwwerk. Reeds sedert de 17e eeuw was en is deze vestiging de bewaarplaats van de kroonjuwelen. Goed bewaakt in een kelder van de Waterloo Block. De tentoongestelde juwelen dateren meestal van 1660.

Belangrijk is de Imperial State Crown die de koningin draagt bij de opening van het parlementair jaar. Daarnaast is er nog de meest bekende diamant ter wereld, de Koh-I-Noor, van 105.6 karaat. Deze is geplaatst in de kroon van de koningin. De legende wil dat het alleen geluk zal brengen aan vrouwen en wie The Crown draagt is wereldheerser.

Wandel op de muren van de vestiging 

Alles bespreken wat er zoal te bezoeken is zou ons te ver leiden. Wat je zeker niet mag vergeten is om eens te wandelen op de muren van de vestiging. Hou je van wapengekletter dan moet je in The White Tower zijn. Het vertelt je de geschiedenis van het gebouw zelf en toont de wapens die in The Tower gebruikt werden.

Er is ook nog Tower Green, waar de meeste beroemdheden opgesloten werden. Een bezoek aan het middeleeuwse paleis zal je duidelijk maken dat het comfort in die tijd zeer primitief was.

Wil je tijdens je citytrip rustig genieten van een bezoek aan The Tower dan is daarvoor minstens een halve dag nodig. Wil je de lange wachtrij vermijden, dan kan je best op voorhand via internet een ticket bestellen. Je kan er een Nederlandse audiogids bij krijgen.

Meer info op www.hrp.org.uk 

Reviews en beoordelingen Tower Londen

Heb je zelf tips of opmerkingen over The Tower of Londen, mythes en verhalen ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info