Citytrip Luik: wandel- en museumstad

Metamorfose op 10 jaar tijd: Place Saint-Lambert, Luik Guillemins ...

Luik heeft tal van bezienswaardigheden op een traject van amper 11 km. Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum. Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren. Het Archéoforum was de start, gevolgd door het Musée de la Vie Wallonne en het prestigieuze Grand Curtius.

Ontdek de museumstad Luik en haar vele andere troeven op een traject van amper 11 km.
  • Bezoek vele interessante musea
  • Ontdek de grootsheid van Place Saint-Lambert
  • Bewonder de architectuur van station Guillemins
  • Geniet van de vele terrassen
  • Marché de la Batte, de place to be op zondagvoormiddag
  • Download onze reisgids met een allesomvattende wandeling

Gratis reisgids Luik?

Gratis reisgids downloaden

Maar Luik heeft ook nog zijn troeven van vroeger: de vele kerken en de kathedraal, leuke cafés en goede restaurants, massale winkelmogelijkheden en op zondag zijn grootse en multiculturele markt langs de Maas: Marché de la Batte. Een adembenemend panoramisch zicht krijg je vanop de Citadel, maar dan moet je wel de 374 treden bestijgen van de Montagne de Bueren. Met dit amper 11 km lange traject brengen we je langs al deze hoogtepunten van Luik.

Luik aan je voeten, Luik uit de hoogte, Luik overal rond je.

Reviews en beoordelingen citytrip Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Luik in de schijnwerpers? Plaats je beoordeling

theys d 24 augustus 2016

zeer beknopte gids

Albert Vandervelde 21 augustus 2016

Zeer goede gids voor Luik. Heeft ons heel goed geholpen om Luik te leren kennen en te ontdekken alleen was het een beetje teveel om op een dag allemaal te doen.

Arlet 22 juli 2016

Leuke kennismaking met (onbekend) Luik dankzij de zeer goede stadswandelroute. Gelukkig waren we in de voormiddag aan de Kerk Saint-Jacques, want deze sluit om 12u. Volgende keer gaan we op zondag voor de markt.

Geertje 4 juli 2016

Dank voor de info en de wandelroute! Super aangenaam en interessant bezoek aan Luik. Een aanrader...

Isabel Delange 11 april 2016

Nooit verwacht dat Luik zo zou boeien, wat een leuke stad, vol onverwachte pleinen, gezellige straten, mooie gebouwen, ... De wandeling tot boven de stad is magnifiek, we hadden helder weer, een prachtig zicht was verzekerd ! Alweer een dikke aanrader, de wandeling van Euroreizen !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info