Citytrip Luik: wandel- en museumstad

Metamorfose op 10 jaar tijd: Place Saint-Lambert, Luik Guillemins ...

Luik heeft tal van bezienswaardigheden op een traject van amper 11 km. Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum. Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren. Het Archéoforum was de start, gevolgd door het Musée de la Vie Wallonne en het prestigieuze Grand Curtius.

Ontdek de museumstad Luik en haar vele andere troeven op een traject van amper 11 km.
  • Bezoek vele interessante musea
  • Ontdek de grootsheid van Place Saint-Lambert
  • Bewonder de architectuur van station Guillemins
  • Geniet van de vele terrassen
  • Marché de la Batte, de place to be op zondagvoormiddag
  • Download onze reisgids met een allesomvattende wandeling

Gratis reisgids Luik?

Gratis reisgids downloaden

Maar Luik heeft ook nog zijn troeven van vroeger: de vele kerken en de kathedraal, leuke cafés en goede restaurants, massale winkelmogelijkheden en op zondag zijn grootse en multiculturele markt langs de Maas: Marché de la Batte. Een adembenemend panoramisch zicht krijg je vanop de Citadel, maar dan moet je wel de 374 treden bestijgen van de Montagne de Bueren. Met dit amper 11 km lange traject brengen we je langs al deze hoogtepunten van Luik.

Luik aan je voeten, Luik uit de hoogte, Luik overal rond je.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Luik in de schijnwerpers? Plaats je beoordeling

Tour

17 december 2017

Bedankt voor de leuke stadswandeling Luik. We hebben de hele wandeling gedaan. Verrassend leuke plekken gezien. Het station is prachtig , de montagne de buerren en het vervolg naar de citadel enz. We hebben heerlijk gegeten bij As Ouhes, biertjes bij beerlovers enz

Tour

29 juli 2017

Erg leuke en verrassende wandeling. Na de beklimming van de trappen verwend met een prachtig zicht over Luik. De beschrijving was correct en duidelijk te volgen. Ga je op zondag is er de markt langs de Maas. Een persoonlijke aanrader op het traject (onder bol nr12 in de routebeschrijving) is het eethuisje La Mouette (En Féronstrée nr. 133) - zelden zo'n enthousiasme en liefde voor de job gezien als bij deze uitbaatster (wat zich liet merken in de smaak - heerlijk.)

Tour

8 juli 2017

Citytrip in eigen land...een aanrader.

Tour

8 juli 2017

Citytrip in eigen land...een aanrader.

Tour

28 juni 2017

Een erg leuke wandeling. Aan het eind heb je echt het idee dat je heel veel gezien hebt. Leuke tips en erg makkelijk te volgen. Altijd leuk om steegjes in te gaan waar je zonder gids echt niet in zou gaan.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info