Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Sevilla

Citytrip Sevilla stedentrip
Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden nog extra kerken en kloosters bij om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad. Met onze stadswandelroute mis je niets van dit allemaal.

Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van '92. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet je zeker gedaan hebben.
 
Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben.

Foto: ©Image provided by Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Sevilla

Niet te missen het Monasterio de Santa Maria

Het klooster ligt aan de overkant van het water en is dikwijls vergeten bij een stadsbezoek aan Sevilla. Bovendien is het eigenlijk geen klooster meer. Maar het contrast tussen de oude gebouwen in combinatie met een museum voor moderne kunst is uniek. De tuinen zijn ook zeer mooi.

Wat deed dit deugd

Sevilla is een kleinschalige stad en ideaal om ook tijdens een citytrip uit te blazen. Prachtig weer, af en toe een bezoekje, alles ligt dicht bij elkaar. Het was drie dagen genieten en rusten.

1

Hotels (optie vlucht) Sevilla

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Vliegtickets Sevilla

Gratis op Reisroutes.be

Gratis stadswandelroute Sevilla, compleet met beschrijving en routekaart om te downloaden.

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen