Citytrip Trier? Ontdek Romeinse bezienswaardigheden

Oudste stad van Duitsland lijkt op Romeins openluchtmuseum

We nemen je mee naar het Trier van het Romeinse Rijk én naar het Trier van de 21ste eeuw, Zo zal je vaststellen dat de stad meer te bieden heeft dan wandelen langs de Moezel, lekkere wijnen en kerstshopping.

Het Romeinse en hedendaagse Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet er heel wat bouwwerken uitvoeren. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Ontdek in onze gratis reisgids waarom Trier veel meer te bieden heeft dan Moezelwijnen en kerstshopping. 
  • Download onze reisgids Trier 
  • Ontdek de oudste stad van Duitsland
  • Bezoek Romeinse overblijfselen
  • Geniet van het moderne Trier

Gratis reisgids Trier?

Gratis reisgids downloaden

Op het 'Rode Huis' staat dat de stad Trier zowat dertienhonderd jaar ouder is dan Rome. Dit lijkt ons een beetje te optimistisch, maar Trier is wel de oudste stad van Duitsland. Ze werd gesticht in 16 v.c. en had toen de naam 'Augusta Treverorum'. In 306 werd het de hoofdstad van het Romeinse rijk en was het de verblijfplaats van Keizer Constantijn. Daardoor kwam er het luxueuze badhuis de Kaisersthermen, de Basilica en twee reusachtige kerken. Amper een paar jaar later, in 314, verhuist Constantijn naar Byzantium. Eind 4de eeuw kent Trier zijn laatste bloeiperiode. Hierdoor werden enkele Romeinse bouwwerken nooit afgewerkt. Vele van deze gebouwen zijn nu nog altijd te bezoeken. Bovendien werd het een Keurvorstendom met vorsten die zich graag met alle luxe omringden. Er valt dus heel wat te zien in Trier.

Her en der lijkt Trier wel een openluchtmseum. Wat de Romeinen achterlieten is zo prachtig en indrukwekkend dat het inderdaad museumstukken zijn in open lucht. Vandaar dat niet alle bezienswaardigheden in de musea-gebouwen konden ondergebracht worden maar monumenten zoals bijvoorbeeld de Porta Negra en de directe omgeving ervan als museum worden bestempeld.

Reviews en beoordelingen citytrip Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Trier: Romeins en hedendaags? Plaats je beoordeling

Franker 8 april 2016

Een mooie reisgids van euroreizen. Alle hoogtepunten van Trier waren vermeld en de leuke wandeling was meegenomen.

Laermans Etienne 7 maart 2016

Goede reisgids, we hebben er goed gebruik van kunnen maken, we zijn met onze camper net buiten de stad op een wijndomein gaan staan 20 min. van de stad (te voet) zeer rustig.

Johnny Van de Velde 28 februari 2016

Ons bezoek aan Trier is gepland voor maart of april. De reisgids is een echte aanrader: zeer duidelijk en overzichtelijk. We hebben al de reisgidsen van Wenen, Praag, München en Normandië gebruikt. Altijd perfect.

Nathalie 14 februari 2016

We misten wat extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Het laatste deel van de wandling naar de brug en dan terug naar het centrum was totaal oninteressant en eigenlijk gewoon ver wandelen zonder meerwaarde. We hadden dan ook nog eens slecht weer.

Marleen Duerloo 24 december 2015

Prima gids, enkel aan te passen in de tekst: je kan niet meer achter de thermen door, je moet voor de thermen door het parkje je wandeling verderzetten

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info