Citytrip Trier? Ontdek Romeinse bezienswaardigheden

Oudste stad van Duitsland lijkt op Romeins openluchtmuseum

We nemen je mee naar het Trier van het Romeinse Rijk én naar het Trier van de 21ste eeuw, Zo zal je vaststellen dat de stad meer te bieden heeft dan wandelen langs de Moezel, lekkere wijnen en kerstshopping.

Het Romeinse en hedendaagse Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet er heel wat bouwwerken uitvoeren. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Ontdek in onze gratis reisgids waarom Trier veel meer te bieden heeft dan Moezelwijnen en kerstshopping. 
  • Download onze reisgids Trier 
  • Ontdek de oudste stad van Duitsland
  • Bezoek Romeinse overblijfselen
  • Geniet van het moderne Trier

Gratis reisgids Trier?

Gratis reisgids downloaden

Op het 'Rode Huis' staat dat de stad Trier zowat dertienhonderd jaar ouder is dan Rome. Dit lijkt ons een beetje te optimistisch, maar Trier is wel de oudste stad van Duitsland. Ze werd gesticht in 16 v.c. en had toen de naam 'Augusta Treverorum'. In 306 werd het de hoofdstad van het Romeinse rijk en was het de verblijfplaats van Keizer Constantijn. Daardoor kwam er het luxueuze badhuis de Kaisersthermen, de Basilica en twee reusachtige kerken. Amper een paar jaar later, in 314, verhuist Constantijn naar Byzantium. Eind 4de eeuw kent Trier zijn laatste bloeiperiode. Hierdoor werden enkele Romeinse bouwwerken nooit afgewerkt. Vele van deze gebouwen zijn nu nog altijd te bezoeken. Bovendien werd het een Keurvorstendom met vorsten die zich graag met alle luxe omringden. Er valt dus heel wat te zien in Trier.

Her en der lijkt Trier wel een openluchtmseum. Wat de Romeinen achterlieten is zo prachtig en indrukwekkend dat het inderdaad museumstukken zijn in open lucht. Vandaar dat niet alle bezienswaardigheden in de musea-gebouwen konden ondergebracht worden maar monumenten zoals bijvoorbeeld de Porta Negra en de directe omgeving ervan als museum worden bestempeld.

Reviews en beoordelingen citytrip Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Trier: Romeins en hedendaags? Plaats je beoordeling

Marleen Duerloo 24 december 2015

Prima gids, enkel aan te passen in de tekst: je kan niet meer achter de thermen door, je moet voor de thermen door het parkje je wandeling verderzetten

Rudy Haesaerts 27 november 2015

Gids Kerstmarkt is gebruiksvriendelijk en handig

Lucien Vandenberghe 5 oktober 2015

De stadswandeling met behulp van de reisgids is bijzonder goed meegevallen, ondanks het minder goede weer. Alle bezienswaardigheden van de stad Trier met een beknopte beschrijving komen aan bod. Beslist een aanrader !!!

Dudal Jean Claude 24 september 2015

Aangenaam verrast over de veelzijdigheid van Trier aan de Moezel! De wandeling is een perfecte leidraad om georganiseerd alle bezienswaardigheden van Trier te ontdekken! Een aanbeveling waard.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info