Citytrip Trier? Ontdek Romeinse bezienswaardigheden

Oudste stad van Duitsland lijkt op Romeins openluchtmuseum

We nemen je mee naar het Trier van het Romeinse Rijk én naar het Trier van de 21ste eeuw, Zo zal je vaststellen dat de stad meer te bieden heeft dan wandelen langs de Moezel, lekkere wijnen en kerstshopping.

Het Romeinse en hedendaagse Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet er heel wat bouwwerken uitvoeren. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Ontdek in onze gratis reisgids waarom Trier veel meer te bieden heeft dan Moezelwijnen en kerstshopping. 
  • Download onze reisgids Trier 
  • Ontdek de oudste stad van Duitsland
  • Bezoek Romeinse overblijfselen
  • Geniet van het moderne Trier

Gratis reisgids Trier?

Gratis reisgids downloaden

Op het 'Rode Huis' staat dat de stad Trier zowat dertienhonderd jaar ouder is dan Rome. Dit lijkt ons een beetje te optimistisch, maar Trier is wel de oudste stad van Duitsland. Ze werd gesticht in 16 v.c. en had toen de naam 'Augusta Treverorum'. In 306 werd het de hoofdstad van het Romeinse rijk en was het de verblijfplaats van Keizer Constantijn. Daardoor kwam er het luxueuze badhuis de Kaisersthermen, de Basilica en twee reusachtige kerken. Amper een paar jaar later, in 314, verhuist Constantijn naar Byzantium. Eind 4de eeuw kent Trier zijn laatste bloeiperiode. Hierdoor werden enkele Romeinse bouwwerken nooit afgewerkt. Vele van deze gebouwen zijn nu nog altijd te bezoeken. Bovendien werd het een Keurvorstendom met vorsten die zich graag met alle luxe omringden. Er valt dus heel wat te zien in Trier.

Her en der lijkt Trier wel een openluchtmseum. Wat de Romeinen achterlieten is zo prachtig en indrukwekkend dat het inderdaad museumstukken zijn in open lucht. Vandaar dat niet alle bezienswaardigheden in de musea-gebouwen konden ondergebracht worden maar monumenten zoals bijvoorbeeld de Porta Negra en de directe omgeving ervan als museum worden bestempeld.

Reviews en beoordelingen citytrip Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Trier: Romeins en hedendaags? Plaats je beoordeling

Tour

10 november 2016

Genoten van een mooie wandeling in Trier met de leidraad van Euroreizen.

Tour

12 oktober 2016

fijne gids, vol goede info

Tour

14 september 2016

een tip, ga er heen en ervaar zelf de schitterende stad en omgeving zeer de moeite waard.

Tour

1 september 2016

Super fietstocht en sradswandeling . Ik kijk altijd eerst voor we vertrekken naar zrgens op euroreizen voor info . Heb. Het mijn dochter net ook aangeraden voor slovenie

Tour

8 april 2016

Een mooie reisgids van euroreizen. Alle hoogtepunten van Trier waren vermeld en de leuke wandeling was meegenomen.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info