Kerstmarkt Gent 2017: 08/12/17 t/m 07/01/2018

Kerstshopping op de kerstmarkt van Gent

De complete oude Gentse binnenstad zal dit jaar omgetoverd zijn tot een kerstdecor. De ijspiste ligt onder de nieuwe Stadshal (tussen Belfort en Sint-Niklaaskerk). Op het Sint-Baafsplein staat dan het reuzenrad. Overal feeërieke lichtjes, gezelligheid, Kerstmarkt gespreid van het Sint-Baafsplein over de Korenmarkt tot Veerleplein (tot zaterdag 24 december, daarna komt een foodtruckmarket op het Veerleplein). In de houten stalletjes vind je heel wat inspiratie voor kerstgeschenken. Speciale aandacht voor de kinderen met animatie, spelletjes en het Huis van de kerstman. 

 • Monasterium PoortAckere *** inclusief ontbijtbuffet

  Gent 4 dagen in historisch hotel***

  Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. Verblijf inclusief ontbijtbuffet

  va.€ 99 - Boek nu
Kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent 2017: 08/12/17 t/m 07/01/2018
 • De Gentse Feesten wintereditie
 • Nu ook speciale aandacht voor kinderen in Het Land van W'ijs
 • Schaatsen onder de stadshal 
 • Beleef sfeer van licht en warmte in Winterwonderkasteel
 • Gentse binnenstad in magisch kerstdecor
 • Volg onze wandelroute in Gent
 • Gratis reisgids kerstmarkt Gent
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Gentse Winterfeesten

Meer dan 140 sfeerrijk verlichte chalets met kerstartikelen, leuke hebbedingetjes, artisanale souvenirs ook uit andere landen. Speciaal voor de kinderen komt er in de Sint-Niklaaskerk het Huis van de kerstman en brengt Land van W'ijs animatie en kinderpret in een ijskleedje. Een schaatsbaan van ruim 700 m² met een apart baantje 'only for kids'. Het reuzenrad Roue de Paris om Gent in kerstsfeer vanuit de hoogte te beleven. Alle pleinen feeëriek verlicht. Da's Gent tijdens de kersttijd. Maar er is nog méér ...

Het Gravensteen wordt omgetoverd in een Winterwonderkasteel: beleving van licht en warmte in een apart decor. De geur van dennen, ...  Live optredens: koren, bands, shows. Sfeer en gezelligheid in Moose Bar en Husky Bar. Ontmoetingsplaats voor warme gezelligheid met familie en vrienden. Dit jaar liefst 4 koopzondagen. En net als andere jaren een eindejaarsvuurwerk in stijl op Portus Ganda. Veiligheid voor alles, want net als tijdens de Gentse Feesten in de zomer, nu ook bewakingscamera's op de Gentse Winterfeesten.       

Shopping in Gent

De wandelroute brengt je automatisch naar de belangrijkste winkelstraten. Dit is uiteraard de Lange Munt, Mageleinstraat, Volderstraat, Henegouwenstraat, Brabantdam en de Veldstraat.

Wandelroute Gent: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Gent is de goedkoopste manier maar het treinstation Gent St.Pieters ligt niet dichtbij het stadscentrum. Toch zijn er goede en snelle verbindingen. Wie start op de Vrijdagmarkt (start wandelroute) neemt tram 1 tot aan het Gravensteen (op de kaart ‘Lievestraat’). Vandaar kan je via het Patershol naar de Vrijdagmarkt. Je kan ook kiezen om op de Kouter te starten. Dan neem je tram 21 tot aan het Justitiepaleis of de Kouter zelf.

Met de auto: De goedkoopste manier is de P+R aan Flanders Expo (afrit op de E40). Daar neem je de tram (gratis parking) naar het Sint-Pietersstation (rechtstreekse verbinding). Aan het treinstation kan je dan verder zoals hierboven beschreven bij ‘openbaar vervoer’.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Gent? Plaats je beoordeling

Tour

21 oktober 2017

Zeer groot verschil met of zonder jullie routes. Lopen nu niet verloren of doelloos rond. Top !!!!!

Tour

7 januari 2017

Zeer leuke en gezellig ingerichte kerstmarkt, Tip voor bezoekers: parkeren aan de expo en met de tram naar het centrum.

Tour

7 januari 2017

animatie op de tafel + animatie in het midden van de zaal = moeilijk kiezen maar in ieder geval zeer zeker de moeite. dikke bravo voor de heerlijke "record" taart alsook voor de fantastische decors.

Tour

7 januari 2017

Wij zijn met de trein en tram gegaan, een zeer mooie stadswandeling gedaan, met bezoek aan de kathedraal en supergezellige kerstmarkt, met veel mooie spullen en niet alleen om te eten en te drinken. de mooiste kerstmarkt dat we gedaan hebben!

Tour

3 januari 2017

Hallo zeer interessant zonder de deze reisgids was onze uitstap niet zo vlot verlopen en hadden we zeker niet alles gezien.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info