Kerstmarkt Keulen 2016: 21/11 t/m 23/12

Kerstshopping op de kerstmarkt van Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een van de meest populaire kerstmarkten van Duitsland. De vele kerstmarkten in de oude binnenstad en de vele shoppingstraten zorgen voor dit succes. Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz en de Altermarkt.

Er zijn ook nog andere locaties maar dan soms met andere openingsdagen. We stellen ze je hieronder allemaal kort voor.

 • Hotel Mondial am Dom ***** inclusief ontbijtbuffet-33%

  Keulen 3 dagen in 5* hotel

  Het hotel ligt heel centraal tussen de belangrijkste monumenten. De Classic kamer bevat een queensize bed en is ingericht volgens een klassiek moderne stijl met de meest hedendaags comfortsnufjes.
  va.€ 159 - Boek nu
Kerstmarkt Keulen
Kerstmarkt Keulen 2016: 21/11 t/m 23/12
 • Keulen is populair voor kerstmarkten
 • Verschillende locaties in de binnenstad
 • Rustig op weekdagen, druk in het weekend
 • Mis niets met onze wandelroute
 • Download de gratis reisgids kerstmarkt Keulen
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Kerstmarkten in Keulen

 • Marktplein voor de Dom: 160 standjes met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
 • Altermarkt in de Altstadt: hier vind je ook speelgoed naast kunstige kribben en decoratie.
 • Neumarkt aan de shoppingstraten: dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
 • Rudolfplatz: dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen.
 • Aan het Schokomuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert 2014 een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. 

Shopping in Keulen

Wandel je van de Neumarkt naar de Dom dan kom je langs de belangrijkste winkelstraten van Keulen. De wandelroute brengt je er automatisch.

Wandelroute Keulen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Keulen is de beste en snelste om de binnenstad te bereiken. Je stapt in Köln Hauptbahnhof en je bent onmiddellijk aan de Dom en de eerste kerstmarkt.

Met de auto: opgepast voor Keulen dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. De meeste ondergrondse parkings liggen op en rond de Neumarkt. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de Rheinufer en daar zie je dan al wegwijzers naar de Neumarkt.

 • Met de Thalys of ICE naar Keulen

  Met de Thalys of ICE naar Keulen

  Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
  va. € 38 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Keulen? Plaats je beoordeling

Van steen arlette 22 september 2016

Heel veel informatie je moet echt nergens anders nog kijken prachtige site

Piette 31 december 2015

Het was goed. Alleen had ik graag meer informatie gehad over milieuvignetten en de chocolade museum.

Rita jonckers 28 december 2015

Echt de moeite om paar dagen in keulen door te brengen tijdens eindejaarsperiode, de sfeer is er echt top, supermooie verlichtingen en kerstmarkten, mooie shoppingstad en met tips en stadsplan van euroreizen een makkie

jan de sitter 22 december 2015

Het plan voor de stads-wandeling was niet zo gemakkelijk te volgen in de kleine straten van Keulen-centrum. De gids was wel zeer nuttig om de verschillende interessante plaatsen te ontdekken, binnen het tijdsbestek van 1 dag.

Backx 21 december 2015

Prima reisgids, hebben er heel nuttig gebruik van kunnen maken. Duidelijke omschrijving van de te nemen routes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info