Kerstmarkt Keulen 2016: 21/11 t/m 23/12

Kerstshopping op de kerstmarkt van Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een van de meest populaire kerstmarkten van Duitsland. De vele kerstmarkten in de oude binnenstad en de vele shoppingstraten zorgen voor dit succes. Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom, Heumarkt, Neumarkt, Rudolfplatz, Stadtgarten ...
 •  
Kerstmarkt Keulen
Kerstmarkt Keulen 2016: 21/11 t/m 23/12
 • Bezoek de populaire kerstmarkt Keulen
 • Kerstmarkten op verschillende locaties in de binnenstad
 • Rustig op weekdagen, drukker in het weekend
 • Mis niets van de kerstsfeer met onze wandelroute
 • Download de gratis reisgids kerstmarkt Keulen
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Kerstmarkten in Keulen

 • Marktplein voor de Dom: 150 standjes in een stervorm opgesteld. Met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
 • Altermarkt en Heumarkt in de Altstadt: Heimat der Heinzelmännchen, de 'thuis' van leuke kabouterfiguurtjes. Er ligt een schaatsbaan, ambachtslieden tonen er hun kunsten en de kerstmarkt is ingedeeld volgens 'straatjes' zoals het snoepstraatje, het speelgoedstraatje, ... Je vindt hier natuurlijk ook het traditionele speelgoed, naast kunstige kribben en decoratie. Niet op 24 en 25 december. Geopend tot 8 januari 2017. 
 • Neumarkt of Engeltjesmarkt: Dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. De markt bevindt zich in het hart van de shoppingstraten. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
 • Rudolfplatz: Dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Dit jaar komt ook sinterklaas nog eens langs in het Nikolausdorf. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen.
 • Aan het Schokoladenmuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert 2014 een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. Glühwein vanop een houten schip of de vuurtoren, het is eens iets anders. 
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse): Live muziek, sfeervol verlichte wandelpaden zorgen voor een gezellige kerstsfeer in het oudste park van Keulen.  

Shopping in Keulen

Wandel je van de Neumarkt naar de Dom dan kom je langs de belangrijkste winkelstraten van Keulen. De wandelroute brengt je er automatisch.

Wandelroute Keulen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Keulen is de beste en snelste om de binnenstad te bereiken. Je stapt in Köln Hauptbahnhof en je bent onmiddellijk aan de Dom en de eerste kerstmarkt.

Met de auto: opgepast voor Keulen dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. De meeste ondergrondse parkings liggen op en rond de Neumarkt. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de Rheinufer en daar zie je dan al wegwijzers naar de Neumarkt.

 • Met de Thalys of ICE naar Keulen

  Met de Thalys of ICE naar Keulen

  Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
  va. € 38 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Keulen? Plaats je beoordeling

Tour

5 januari 2017

Mede door de gids hebben wij een fijne dag beleefd in het mooie Keulen.

Tour

4 januari 2017

Geweldige gids! Dankzij jullie hebben we niet enkel onze weg gevonden overal naartoe en terug, maar hebben we ook echt tenvolle kunnen genieten van Keulen dankzij de perfecte beschrijving van leuke plekjes, kerstmarkten,... Bedankt!

Tour

30 december 2016

Fijn en gezellig bezoek aan Keulen. Leuke route gewandeld langs de gezellige kerstmarkten en de bezienswaardigheden van de stad.

Tour

15 december 2016

Fijne Kerstmarkt. Veel gehad aan prachtige reiswijzer, zoals steeds.

Tour

14 december 2016

Prima gids met mooie foto's. Bezienswaardigheden op route heel overzichtelijk weergegeven. Erg leerrijk. Had de kerstmarktroute ook nog op GPS opgenomen, dan vind je al die kerstmarkten in en rond het centrum nog wat gemakkelijker.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info