Kerstmarkt Luik 2016: 25/11 t/m 30/12/2016

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer.

Locatie kerstmarkt: Place Saint-Lambert en Place du Marché
  •  
Kerstmarkt Luik
Kerstmarkt Luik 2016: 25/11 t/m 30/12/2016
  • 190 chalets in hartje Luik
  • La Batte op zondag is een aanrader
  • Mis niets met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luik
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.

Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten. Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone.

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luik? Plaats je beoordeling

Tour

11 januari 2017

Zalig , voorbereiding vanuit je zetel. Opzoeken moet je niet enkel aanduiden wat je zeker niet wil missen. Dan zeker niet te missen het *.gpx bestand even verplaatsen naar mijn montana gps en de dag kan niet meer stuk . Bedankt Dominique & Alice

Tour

10 januari 2017

Prima beschrijving, routes zijn zeer duidelijk beschreven en goed te doen. Leuke en lekkere kerstmarkt.

Tour

10 januari 2017

Was helemaal tevreden, alleen vervelend die dag was een bommelding. Zodoende vier uur later naar huis kunnen gaan, en dan ben je ook nog extra kosten kwijt aan parkeren en verblijf. Maar gelukkig "loos" alarm

Tour

9 januari 2017

Prima beschrijving - goed te doen vanaf het zeer mooie station - tip de route van daaruit laten vertrekken - de mooiste kerstmarkt van het land

Tour

9 januari 2017

Het was een mooie verassende wandeling. Luik is na 10 jaar veel bruisender geworden. Een goede mix werd gemaakt tussen modern en oud. Gezellige pleinen, winkelstraten, stadsparken en een groene long aan de citadel.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info