Weekendje weg of vakantie Groothertogdom Luxemburg?

Zowel in Ösling als Gutland valt heel wat te zien

Het Groothertogdom Luxemburg is een onafhankelijk ministaatje met een belangrijke Europese rol. Frans en Duits zijn daarom officiële talen in dit land, maar je zal ook zeker kennis maken met het veelgesproken Letzeburgs. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om plaatsen, zoals Diekirch, Mullerthal en Luxemburg-stad te bezichtigen. Lees meer

'Mir wëlle bleiwe wat mir sin' betekent 'we willen blijven wat we zijn' en is de Luxemburgse lijfspreuk.
  • Ga naar Luxemburg-stad om te shoppen
  • Ontdek een uniek stukje natuur in Mullerthal
  • Bezoek het indrukwekkende Diekirch
  • Bezichtig de schoonheid van Echternach

Gratis reisgids Groothertogdom Luxemburg?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

In Luxemburg worden naast Frans, Duits en Letzeburgs nog veel meer talen gesproken, aangezien het secretariaat van het Europese Parlement hier is gehuisvest. Zo komt het dat van de 480.000 inwoners er wel honderdduizend buitenlanders zijn.  

Ontdek de verschillen tussen het noordelijke Ösling en het zuidelijke Gutland

Aan het hoofd van het miniscule landje staat een groothertog, die zijn troon louter aan erfopvolging te danken heeft. Het landje beschikt over een leger van ongeveer 400 soldaten die de wacht houden bij zijn paleis. Het Groothertogdom Luxemburg kan in tweeën gedeeld worden: het noorden, genaamd Ösling, is bergachtig en zeer toeristisch. Het zuiden, dat Gutland genoemd wordt, is veel minder bergachtig, drukker bewoond en industrieel actiever maar toch ook nog aanlokkelijk voor de toerist.

Bezoek mooie en veelzijdige plaatsen in Luxemburg

Naar Luxemburg-stad ga je vooral om te shoppen, maar ook om een bezoek te brengen aan de restanten van de oude vesting en een aangename wandeling langs straten en pleinen te maken. In het Müllerthal vind je een uniek stukje natuur dat bekend staat als 'Klein Zwitserland'. Andere mooie plaatsjes zijn er bij de vleet, zowel aan de Moezel als in het noorden (Ösling of Luxemburgse Ardennen). Er zijn talrijke gezellige stadjes en dorpjes te ontdekken. Echternach, Vianden, Diekirch, Wiltz en Clervaux nemen het voortouw, maar ook andere meer of minder bekende plaatsen laten je tot rust komen, zoals Esch-sur-Sûre, Ettelbruck, Larochette, Remich, Mondorf-les-Bains en nog vele andere.

Het Groothertogdom Luxemburg heeft dan ook een enorme rijkdom aan toeristische mogelijkheden en bezienswaardigheden die te bezoeken zijn met de auto, de fiets of te voet. Er is daarom voor elk wat wils, aangezien er genoeg te doen op is het gebied van actief of gastronomisch genieten, cultuur ontdekken, shoppen of heerlijk niets doen. In het Groothertogdom Luxemburg kan het allemaal.

Reviews en beoordelingen vakantie Groothertogdom Luxemburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Luxemburg en alle toeristische attracties ? Plaats je beoordeling

Tour

10 maart 2017

De informatie was beknopt, overzichtelijk en stemde overeen met de werkelijkheid . Een goede hulp bij het ontdekken van nieuwe plaatsen

Tour

12 februari 2017

Goede overzichtelijke gids.je kan praktisch niet verlopen lopen .en alles goed uitgelegd.

Tour

1 februari 2017

Fantastisch uitgewerkt en prima te volgen. Op die manier leer je een stad/omgeving op een heel eenvoudige doch vrij complete manier kennen. De reisgidsen van andere streken/steden hebben ons al veel plezier bezorgd. Deze gaan we binnenkort weer kunnen gebruiken

Tour

7 januari 2017

Weerom een prachtig uitgewerkte wandeling. Momenteel (jan.2017) zijn er wel overal werken aan de gang en de casemates zijn ook niet toegankelijk - jammer! Het openbaar vervoer is zeer gemakkelijk en duidelijk. De eerste avond hebben we in Chiggeri - 15 rue du Nord gegeten. Mooi herenhuis-restaurant. Ook Brasserie du Cercle 1a, rue des Capucins is een aanrader. Mudam bezocht met tijdelijke tentoonstelling van Wim Delvoye. Zowel het gebouw als de collectie is zeker de moeite!

Tour

14 oktober 2016

Heel goeie brochure, we hebben er veel gebruik van gemaakt!!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info