Bier in de kijker in Vlaams-Brabant

Bier in de kijker in Vlaams-Brabant

Nog tot 5 juni 2017 loopt de actie ‘Biermaand Vlaams-Brabant’. Dan schuimt het bier overal in Vlaams-Brabant in elk café, in elke brouwerij, op straten en pleinen, … Niet alleen proeven maar ook heel wat activiteiten in het kader van een bierbeleving: een brouwerijbezoek, fiets- en wandeltocht, een bierarrangement, proeverijen allerhande, exposities, … Maak kennis met de rijke biercultuur van Vlaams-Brabant.

Ruim bieraanbod

Zullen we het eerst even bondig samenvatten? Biermaand Vlaams-Brabant geeft je de kans kennis te maken met, hou je vast: 473 bieren, 20 brouwerijen, 23 bierroutes om te wandelen of fietsen, 25 bierarrangementen, workshops, een speedbrouwcursus, lezingen, tentoonstellingen en mocht dit nog niet voldoende zijn, er is ook nog een bierfestival. Of dit een beetje deel uitmaakt van een heuse biercultuur? Sinds kort staat onze biercultuur trouwens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als dat geen referentie is die kan tellen.

Brouwers gooien deuren open

Of het om een gewoon pilsje gaat, een geuze, een witbier, een artisanaal bier, ... De brouwers en medewerkers zullen je graag inwijden in de wereld van mout, granen, hop enz. Ze laten je  ook proeven uiteraard. De lijst met deelnemende brouwerijen is te raadplegen op www.toerismevlaamsbrabant.be Doorklikken op ‘beleef onze biertraditie’.

Leuven, bierhoofdstad

Leuven, onmiskenbaar dé bierhoofdstad, laat zich (her)kennen als epicentrum van het Belgische Bier. Een tocht met een inkijk in Vlaams-Brabantse brouwerijen, groot en klein. Fietsen van de ene naar de andere brouwerij. Wat je opslaat aan calorieën fiets je er zo direct weer af. En tegelijk genieten van het landschap en de bezienswaardigheden onderweg: een abdij, een kasteel, een monument. Je kan ook mee voor een begeleide bierfietstocht in Leuven. Wandelend proeven of proevend wandelen. De Bier en Foodpairingtoers nemen je in Leuven mee voor een proeverij langs biercafés die je kan besluiten met een heuse workshop Beer your Senses, een snelcursus leren bier proeven met al je zintuigen. Of wat dacht je van een spelletje City Beer Golf? Op zondag 4 en maandag 5 juni vindt het Leuven Innovation Beer Festival plaats, nu al voor de 3de keer. Details vind je op www.leuveninnovationbeerfestival.com . Voor een algemeen overzicht van de bierevenementen in Leuven, ga snel naar www.visitleuven.be en klik door naar ‘biermaand’ voor meer details.

Maak kennis met een biersommelier in Diest, bezoek er een biertentoonstelling, stap er authentieke brouwerijen binnen. Met de gratis wandelbrochure ‘Diest brengt leven in de brouwerij’ ontdek je het rijke bierverleden van Diest, word je getrakteerd op tips en weetjes over bier. Of je schrijft in voor één van de biercultuurwandelingen met eerst een tentoonstelling en daarna een culinaire tocht. En er is nog veel meer. Ontdek en grasduin in het volledige programma op www.toerismediest.be

Een bierwandeling in Hoegaarden laat zich al raden welke brouwerij dáár op je pad ligt. Proeven van biertapas, een bieraperitief, een bierplank, een volledig biermenu. Je merkt het. Ook culinair zijn de mogelijkheden tijdens de Biermaand Vlaams-Brabant heel divers en uitgebreid.

Bierarrangement? Waarom niet?

Tot slot. Zin om langer dan één dag te kunnen genieten van de bierbeleving? Kies dan voor de arrangementen van Bed & Bier. Via www.toerismevlaamsbrabant.be (doorklikken naar Bed&Bier) bekijk je de mogelijkheden. 

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info