Hanzedagen in Hanzestad Kampen

Hanzedagen in Hanzestad Kampen

In de Hanzestad Kampen vinden tijdens het weekend van 15 tot en met 18 juni 2017 de Internationale Hanzedagen plaats. Onder het thema ‘Water verbindt’ presenteert Kampen zich als een bruisende gezellige stad waar cultuur en entertainment centraal staan. Je (her)ontdekt er de boeiende geschiedenis van Kampen als Hanzestad in de IJsselvallei. Als toemaatje komen oude zeilschepen, de tall ships, er aanmeren. Aan een gevarieerd aanbod geen gebrek dus tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen.

Muziek, straattheater, kunst 

Het wordt van 15 t.e.m. 18 juni feesten geblazen in de Hanzestad Kampen. Op diverse plaatsen zullen muziek, straattheater en bijzondere kunst ervoor zorgen dat je vanzelf in een gezellige sfeer van animatie wordt ondergedompeld. Op een groot podium op de IJssel zal je elke avond in het Hanzekwartier kunnen genieten van muziekoptredens: van klassiek tot hedendaagse deuntjes.

Straattheater uit binnen- en buitenland zal de bezoekers aan het Prinsenkwartier zeker weten opvrolijken. Levende standbeelden, ‘pratende’ schiIderijen en andere straatacts, je komt ze zeker tegen. Serieuzer zal het aan toegaan in de Bovenkerk waar er concerten plaatsvinden.

Veel kunst van diverse pluimage staat dan weer centraal in het Museumkwartier. Niet alleen in de musea zoals het Stedelijk Museum van Kampen kan je naar kunst gaan kijken. Er wordt in de binnenstad ook een tijdelijke route uitgestippeld waarlangs je zal kunnen kennismaken met lokale kunst. Wat dan gedacht van kunstwerken die in zeecontainers worden tentoongesteld? Een mooiere en tegelijk originele link met het centrale thema ‘Water verbindt’ is moeilijk denkbaar. Het kadert in het internationaal opgezette project HANSEartWORKS van kunstenaars uit andere Hanzesteden in Nederland en daarbuiten. 

Nostalgie en beleving

Kampen is één van de negen Hanzesteden in Oost Nederland. Hanzesteden wilden zich sterker opstellen tijdens de middeleeuwen om zo de binnenlandse handel te beschermen en uit te breiden. Nog steeds behouden de Hanzesteden hun authentieke karakter en weten ze met hun culturele schatten jaarlijks vele bezoekers te verleiden tot een kennismaking.

Die nostalgie en nieuwsgierigheid worden tijdens de Hanzedagen zeker gevoed in het Havenkwartier. Daar zullen langs de IJsselkade enkele prachtige ‘tall ships’ aanmeren naast andere vaartuigen zoals duwboten en coasters. Koggen uit Kampen en het buitenland liggen in de Koggewerf waar je ook kan binnenlopen in werkateliers uit de Hanzetijd. Je zal er kunnen luisteren naar verhalen over de binnenvaart en de vaart overzee gebracht door schippers en acteurs. Zelf een keertje meevaren voor een kort tochtje op zo’n tall ship? Dat kan tijdens de Hanzedagen! 

Een totaal andere beleving zal je ondergaan in het Stadspark tijdens een theatrale evocatie van de veldslag die plaatsvond in 1427 voor de stadspoorten van Kampen. Ridders en jonkvrouwen, narren en het gewone voetvolk, … ze komen uit gans Europa om er de veldslag na te spelen. Daarna kan je aan de rand van het park je uitleven tijdens het theater- en muziekfestival Full Color. 

En er is nog meer. Op de Hanzemarkt presenteren zich andere Hanzesteden uit binnen- en buitenland met muzikale acts, dansoptredens, ...  Wil je het volledige programma rustig vooraf bekijken, kan dat op de website www.Hanze2017.nl

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info