Velofollies 2017, fietsbeurs opener seizoen

Velofollies 2017, fietsbeurs opener seizoen

Velofollies 2017 vindt plaats van vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari 2017 in de hallen van Kortrijk Xpo. Voor vele wielerliefhebbers is dit dé eerste afspraak van het jaar, de opener van het fietsseizoen. Drie dagen lang staat de fiets en alles wat er mee te maken heeft centraal. Er wordt gekeken, betast, gemonsterd, … Fietsplannen worden er gesmeed. Dromen van een … follieke in de zin van een splinternieuwe racefiets worden er misschien waarheid.

Likkebaarden bij glimmende koersfietsen, e-bikes, pedelecs, stadsfietsen, mountainbikes, de nieuwste rage van gravelbikes … Wie de fiets in het hart draagt, is aanwezig op Velofollies. Fabrikanten stellen er hun nieuwste modellen voor en antwoorden op al je vragen. Zet de trend van schijfremmen zich door? Wint het elektronisch schakelen nog altijd terrein? Hoe combineer je comfort, aerodynamica, stijfheid en een licht gewicht in een koersframe? Hoe zit dat nu met het verschil tussen een e-bike en een pedelec?

Weetjes

In een aparte zaal is een e-bike testparcours uitgezet waar je meer dan 30 modellen e-bikes kan uittesten. Handig om meteen te weten hoe dat ‘voelt, zo’n e-bike.

Bekende wielrenners als Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke vertellen in het praatcafé over recente prestaties en kijken samen met jou vooruit naar het nieuwe seizoen. Populaire coryfeeën als Roger De Vlaeminck, Johan Museeuw, Lucien Van Impe hebben toegezegd om herinneringen op te diepen aan vroeger. Er wordt gedebatteerd over het wielrennen van nu en morgen. Joanna Simpson komt vertellen hoe de Kale Berg uit de Provence haar leven blijft bepalen, 50 jaar na de dood van haar vader Tom op een steenworp van de top.

Gastland tijdens deze editie is Luxemburg. Ons buurland stelt zich voor als fietsland bij uitstek. Het Groothertogdom investeerde fors in de kwaliteit en veiligheid van de fietswegen. Luxemburg ontvangt je graag als fietstoerist, dat zal je wel merken tijdens Velofollies. Daarnaast vind je ook nog fietsreisorganisatoren en toeristische diensten die er hun fietsreizen en fietsroutes voorstellen.

Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag zijn er teamvoorstellingen. Elke dag kan je bijzitten in de Bakala Academy voor een uiteenzetting over sportvoeding, de juiste fietspositie, trainingstips.

Fietsen vraagt ook de juiste kledij outfit. Fietskledij is belangrijk om het fietsgevoel aangenaam te houden. Licht, ademend, waterdicht, …  Op de stands kan je alles uittesten, betasten en besnuffelen in alle soorten kleuren en design.

Het noemen accessoires maar soms kan je niet anders of is het een bewuste keuze. Fietskarren, fietsbagagedragers, fietsverzekeringen, … je vindt het allemaal terug in de hallen van Xpo Kortrijk.

Nood aan een rustpauze tussen het kijken en betasten door? Er zijn indoor terrasjes waar je je leeggelopen batterij opnieuw kan opladen met spijs en drank.

Er zijn workshops, uitreikingen van trofeeën, radiozender MNM zorgt voor live uitzendingen en zo kunnen we nog even doorgaan.

Praktisch

Velofollies 2017, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari 2017. Op vrijdag van 10.00 – 21.00 u, op za en zo telkens van 10.00-18.00u. Kortrijk Xpo hallen. Volwassenen: 10 euro online voorverkoop, 14 euro aan de kassa. Kinderen 6-12 jaar: 5 euro online voorverkoop, 7 euro aan de kassa. Meer info op www.velofollies.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info