Rondreis Veelzijdig Bretagne 8 dagen

Ontdek de prachtige kusten en unieke kerken van Bretagne

Met deze autoroute / rondreis Bretagne kan je zowel verlaten plekjes opzoeken als populaire plaatsen. Je komt langs het druk bezochte Mont Saint-Michel maar ook op het minder bekende en prachtige schiereiland Kermorvan of Pointe Saint-Mathieu. We brengen je naar unieke kuststroken waar je ogen te kort komt zoals Pointe du Raz. Bij de drie unieke Bretoense kerken van Guimiliau en omgeving zal je verstomd staan. Je reist langs de prehistorie met de menhirs, dolmen en tumulus van Carnac. We brengen je naar twee bedrijven: een biscuiterie en een luxe-visconservenbedrijf. Er is ook de mogelijkheid om een dagje naar Belle-Île te varen. Je merkt het al dat we zoveel als mogelijk afwisseling in deze rondreis Bretagne hebben voorzien. Onderaan deze pagina vind je een voorstel van reisprogramma.  Lees meer

Deze rondreis Bretagne is puur genieten, met de ogen en de smaakpapillen.
Info en boekenva. € 345,-
345Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis


Rondreis Bretagne op kaart

Voorstel reisprogramma

Dag 1: heenreis (842 km vanuit Brussel)

Ben je vroeg vertrokken dan is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Mont Saint-Michel. Je leest er alles over op het einde van deze reisgids. Omdat de parking een eindje weg ligt moet je voor een kort bezoek toch al gauw 3 à 4 uur uittrekken. 

Dag 2: Pointe Saint-Mathieu en zijn kustlijn (totaal 125 km)

Dit moet een onvergetelijke eerste kennismaking zijn met de ruwe kustlijn van Bretagne. Pointe Saint-Mathieu is een rustig plekje waar je heel wat wandelingen kan maken, een bezoekje brengen aan een vuurtoren, een memorial en een kerk. Tijd over? Eindig dan op het schiereiland van Le Conquet.

Dag 3: bijzondere kerken (totaal 65 km) of Brest (72 km)

Wat je te zien krijgt is niet normaal. Drie kleine dorpjes dicht bij elkaar met een kerkdomein om U tegen te zeggen. Let vooral op de details. Je kan er best een volle dag voor uittrekken en zeker alle drie doen, ze zijn enorm verschillend. Of je gaat een dagje naar Brest, vooral bekend voor zijn aquarium maar zeker niet het kasteelmuseum vergeten te bezoeken.

Dag 4: transfert via Pointe du Raz en Pointe du Van (totaal 300 km – 4u30 rijtijd)

Wat je te zien krijgt is het hoogtepunt van de Bretoense kusten. Twee korte wandeltrajecten brengen je naar de mooiste en wildste plekjes. Onderweg naar Pointe du Raz kom je langs een biscuiterie van de typische Bretoense koekjes. 

Dag 5: Carnac (ter plaatse)

Carnac is beroemd voor zijn menhirs, dolmen en de grootste tumulus van Europa. Bezoek zeker de tumulus achter je hotel. Rij langs de terreinen met menhirs of neem het treintje of open tourbus nemen om geen enkel prehistorisch plekje te missen.

Dag 6: Quiberon (totaal 50 km)

Met onze reisgids brengen we je eerst naar een visconserven bedrijf. Je zal versteld staan wat er nog allemaal manueel moet gedaan worden. En dan is het tijd voor een verkenning van deze ‘zachte’ kuststrook met verschillende stops.

Dag 7: Port Louis & Vannes (totaal 145 km) of Belle-Île (ferry)

Je kan met de ferry voor een dagje naar Belle-Île, een dichtbij gelegen eiland met een prachtige kust. Of je verkiest één of twee steden te bezoeken: Port Louis (citadel met museum) en/of Vannes. Deze laatste is bekend voor zijn vakwerkhuizen, mooie tuinen/parken en zijn kasteel.

Dag 8: terugreis via Fougères (825 km naar Brussel)

Heb je er nog zin in en je zie je er niet tegenop om laat thuis te komen dan is het plaatsje Fougères een aanrader. Het is totaal iets anders van wat je reeds gezien hebt op deze reis. Minder spectaculair maar zeer charmant. Fougères ligt op 200 km van je hotel, dus een ideale middagstop.

Info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Veelzijdig Bretagne 8 dagen? Plaats je beoordeling

Marie-José 19 mei 2017

We zijn aangenaam verrast door de reisgids die wij hebben gedownload. Goede informatie en nuttige tips. Zijn er nu van overtuigd dat een rondreis door Bretagne zeker de moeite waard is! Bedankt voor deze geweldige service.

bert en lut 19 januari 2017

Wij vinden jullie site echt de moeite waard om te gebruiken als leidraad tijdens onze uitstappen!

Geysels Roland 17 december 2016

Deze promoties helpen ons om een deugddoende vakantie voor te bereiden voor deze zomer

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info