Nieuwsbrief

Inschrijven op nieuwsbrief

Je e-mail adres beheren

Antwerpse Kempen

Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Antwerpse Kempen: Hoogstraten

Weekendje Antwerpse Kempen: Hoogstraten

Bezienswaardigheden: Hoogstraten

Hoogstraten ligt in het noorden van de Kempen. Het is hier dat jaarlijks het uniek muziekevenement De Antiliaanse Feesten doorgaan. Hoogstraten is ook zowat de Vlaamse bakermat van de aardbei. Er is zelfs een wandeling (6,5 km) en een fietsroute (51 km) die in het teken staan van deze rode, sappige vrucht. Meer info bij de toeristische dienst.

Wortel
Op weg naar Hoogstraten moet je zeker eerst even door de bossen van de Wortel-kolonie rijden. In deze groene oase met rechtlijnige straten, werd er door de overheid in de 19de eeuw een kolonie opgericht waar landlopers en bedelaars terecht konden. De gebouwen van de grote boerderij staan er nog maar zijn niet meer in gebruik. De andere gebouwen zijn nu omgevormd tot strafinrichting. Er is een uitgestippelde wandeling in de bossen van Wortel (Jan Huet-pad: 17 km).

Wortel-kolonie kan je het best bereiken via de N124 (Merksplas - Hoogstraten). Kom je van Hoogstraten dan ligt het voorbij het dorp Wortel. Volg de pijl 'strafinrichting'.

St-Catharinakerk
Eénmaal terug in Hoogstraten plaats je je wagen langs de grote verbindingsweg. Je moet zeker een bezoek brengen aan de St.-Catharinakerk met zijn toren van 105 meter hoog. Opvallend is natuurlijk zijn baksteenstructuur met witte zandsteen, ook wel speklagen genoemd. Maar van het interieur zal je pas versteld staan. Meest opvallend zijn de praalgraven, koorbanken en wandtapijten.
Meer info: www.hoogstraten.be 

Begijnhof
Op amper 200 meter langs dezelfde weg ligt het begijnhof met de begijnhofkerk. De kerk en het begijnhof zijn niet alleen een oase van rust maar werden ook prachtig gerestaureerd door de vzw Het Convent. Het begijnhof is dan ook erkend als Werelderfgoed van de Unesco.
Meer info: www.ping.be/convent  

Baarle-Hertog
Eventjes de grens over en dan kom je algauw terug op Belgisch grondgebied in de enclave Baarle-Hertog. Een mooi en rustig dorpje met twee burgemeesters (een Belg en een Nederlander) en een grens die zigzaggend door de huizen heen loopt. Het is er heerlijk vertoeven en de winkels zijn er op zondag geopend.

Doch vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Kathedrale Kaarsenmuseum. De kaarsen werden bewerkt door Frits Spies tot wonderbaarlijke kunstwerken. Zo werkte hij twee volle jaren aan een reproductie in bijenwas van het beroemde "Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci, het meesterwerk weegt 2 ton en is 2 x 1,5 meter groot.
Meer info: www.groenedriehoek.nlReviews - beoordelingen

Sunparks Kempen lastminutes

Sunparks promoties en lastminutes bij Kempense Meren
Sunparks promoties en lastminutes bij Kempense Meren
Een zorgeloze vakantie met alles erop en eraan in een van de mooiste regio’s van België: drinken, eten, ontspannen, sporten,… De vakantieparken van Sunparks zijn een perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen. In de privacy van een eigen villa geniet u in alle vrijheid van uw vakantie.

Toon hotelpromotie 


Hotels Antw. Kempen

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Superpromoties

Weekendje weg of citytrip

voor minder dan 100 €

per persoon (2 nachten met ontbijt)
Ontdek nu onze promo's.


  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen