Vakantie Andalusië: zon, zee en cultuur

Ontdek de steden en de Costa's tijdens je vakantie in Andalusië

De naam Andalusië, met beroemde steden als Cordoba, Granada en Sevilla, klinkt als een klok. Deze steden bezitten een grote schat aan historische rijkdom en liggen allemaal dichtbij de zuidelijkste Costa's. Wellicht de bekendste daarvan is de Costa del Sol, met Malaga als belangrijkste stad. In deze reisgids verken je het gebied tussen Malaga en Granada met een rondreis. Daarbij verken je tijdens je vakantie Andalusië ook de Sierra Nevada en een paar bijzondere plekjes. Lees meer 

Geniet optimaal van je vakantie Andalusië in al zijn aspecten met onze gratis reisgids!
  • Bezoek het witte dorp Ronda
  • Snuif cultuur op in Cordoba
  • Ontdek het Alhambra in Granada
  • Shop in Marbella en Malaga
  • Maak rondreizen door Andalusië met onze reisgids

Gratis reisgids Andalusië?

Gratis reisgids downloaden

Bezoek Cordoba en Sevilla

Cordoba en Sevilla zijn naast Malaga de twee andere steden in Andalusië die heel wat aandacht krijgen. Het meest bekende gebouw in Cordoba is de Grote Moskee. De halve wereld komt dit prachtige monument bewonderen tijdens een vakantie Andalusië, maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in deze stad, zoals de Joodse wijk, het Alcazar en een massa shoppingmogelijkheden. 

De kathedraal van Sevilla, de grootste kerk van Spanje, moet je gezien hebben tijdens je vakantie Andalusië. Daar blijft het niet bij want er is ook nog het Real Alcazar. Sevilla is ook de stad van de flamenco. In Sevilla maken we een allesomvattende stadswandeling.

Ontdek de Costa's

Tenslotte zakken we af naar de verschillende Costa’s die Andalusië rijk is. De Costa Tropical zat al verwerkt in onze rondreis Andalusië. Van de Costa del Sol is Torremolinos het bekendste bij zonneaanbidders. We zouden er zelfs bij vergeten dat er ook culturele bezienswaardigheden te vinden zijn langs deze kuststrook, zoals Ronda en Marbella. De Costa Almeria heeft Almeria als grootste stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Bezoek tijdens je vakantie ook zeker Roquetas, de bekendste badplaats van de Costa Almeria, met een prachtig zandstrand en promenade. De Costa de la Luz loopt van de Portugese grens tot Tarifa, aan de Straat van Gibraltar. Een eerder ruige kuststrook die vergeten is door de toeristen. 

Kortom: een vakantie Andalusië is perfect voor zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders. 

Reviews en beoordelingen vakantie Andalusië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Andalusië: zon, zee en cultuur? Plaats je beoordeling

Tour

16 maart 2017

Erg overzichtelijk, goed overzicht

Tour

22 februari 2017

Erg overzichtelijk. Duidelijk en zeer goed geschreven.

Tour

16 juni 2016

De informatie was zeer nuttig voor onze rondreis in Andalusië.

Tour

18 februari 2016

Goede gids met veel tips voor een kort verblijf in Andalusie

Tour

12 februari 2016

zeer duidelijke informatie

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info