Stadswandeling Bouillon langs historische bezienswaardigheden

Wandel in de voetsporen van kruisvaarder Godfried van Bouillon

Een wandeling door Bouillon gaat niet over vlakke wegen, je moet er wel wat bij klimmen. Het is dan ook aan te raden om de wandeling met goede wandelschoenen af te leggen. Eenmaal boven kan je wat teleurgesteld zijn over de staat van onderhoud van het voormalige onderkomen van kruisvaarder Godfried van Bouillon, maar het uitzicht maakt deze eventuele teleurstelling ruimschoots goed. Download de gratis reisgids en lees meer over deze wandelroute door de stad en in de natuur. Lees meer 

Je hoeft geen kruisvaarder te zijn om het Kasteel van Bouillon te bezichtigen. Je hebt genoeg aan een paar stevige wandelschoenen en een beetje uithoudingsvermogen.
  • Stads- en natuurwandeling door Bouillon
  • Bezoek het Musée Ducal
  • Beleef een kruistocht in Archéoscope
  • Adembenemende panorama's
  • Proef de geweldige gastronomie
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Bouillon op de kaart

Wandelroute langs diverse bezienswaardigheden in Bouillon

Je kan de wandelroute aanvatten met een bezoek aan de Archéoscope, die is gevestigd in het voormalige klooster van de Zusters van het Heilig Graf. Je gaat er mee met Godfried, Pieter de Kluizenaar en vele, vele anderen op één van de eerste Kruistochten naar Jeruzalem. Een spektakel dat zijn weerga niet kent en waarbij je totaal opgaat in de geschiedenis, die voor je ogen tot leven wordt gebracht. Zoals gezegd is er van het Kasteel van Bouillon niet meer zoveel over en wordt je er zeker niet opgewacht door Godfried in hoogst eigen persoon. Wel kan je aan de hand van informatieborden te weten komen hoe het vroegere kasteel was ingericht.

Na een bezoek aan Archéoscope en het kasteel kan je er nog voor kiezen om het 'Musée Ducal' te bezoeken. Het Musée Ducal is eveneens voor het grootste gedeelte aan Godfried van Bouillon gewijd.

De wandelroute voert je ook de prachtige, bosrijke natuur in en brengt je langs mooie uitkijkpunten over de meanderende Semois. De gratis reisgids met daarin opgenomen de wandeling wijst je graag de weg.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Bouillon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Bouillon langs historische bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Tour

10 november 2017

goeie beschrijving , afstand (in aantal meter) van punt naar ander punt zou duidelijker zijn

Tour

9 januari 2017

De wandeling in Bouillon was top. Op plaatsen geweest waar we anders niet zouden komen.

Tour

8 juni 2016

hele leuke wandeling in bouillon, was gemakkelijk te vinden en alles gezien, misschien noteren waar het treintje start

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info