Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Bourgogne

Vakantie Bourgogne

Bourgogne

Vlamingen zeggen te leven als Bourgondiërs en toch wordt er meer aan deze prachtige streek voorbijgereden dan dat men er een bezoek aan brengt. Bourgondië of Bourgogne is echt meer dan wijn en het Hospice de Beaune.

Maar toch starten we eerst met de wijn. Klinkende namen als Chablis, Pouilly, Côte de Nuits, Nuits St.-Georges en vele anderen worden in deze voorstelling uitvoerig uitgelegd. Niet minder dan 4500 wijndomeinen zorgen voor deze rijkdom.

Wist je dat er hier pré-historische vondsten zijn gedaan? Te beginnen met Châtillon-sur-Seine en de rots van Solutré. De Galliërs waren goed vertegenwoordigd in Bourgondië, dat centraal lag in het Keltische Rijk. Hierdoor heeft Julius Caesar deze streek uitgekozen om de Kelten in te lijven bij het Romeinse Rijk. Alles hierover in deze voorstelling.

Weet je dat in Bourgondië twee van de grootste kloosterorden van Europa zijn gesticht, nl. de Benedictijnerorde in Cluny en de Cisterciënzerorde in Cîteaux. En dan zijn we toegekomen aan de historische steden van Bourgondië. Het is vooral hier dat je kunstwerken kunt bewonderen van Vlaamse kunstenaars. Want de gegoede burgers spaarden moeite noch geld om de beste kunstenaars naar hun stad te lokken. Een paar van die steden zijn Dijon, Sens en Beaune die uitvoerig zullen aan bod komen in deze voorstelling.

Voor de natuurliefhebbers is er natuurlijk het natuurreservaat van Morvan. Maar tussen al die dorpjes en steden liggen er niet alleen wijngaarden maar ook prachtige stukken natuur en wellicht zal je op één van die weilanden dan wel de wereldvermaarde Charlaiskoe aantreffen.

Copyright Foto: Maison de la France / Thierry Daniël

Reviews - beoordelingen

Hotels Bourgogne

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Thalys, TGV Frankrijk

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen