Vakantie Dordogne en rondreis door de Périgord

Het rijke kleurenpalet van de Périgord

We stellen je Dordogne en Lot voor als een rondreis en laten je een uniek stukje Frankrijk zien. De regio Dordogne-Lot, beter bekend als de Périgord ligt op zo'n 800 km van Brussel en heeft als bekendste reisbestemmingen: Périgueux, Lascaux, Sarlat en Bergerac. Met deze rondreis gaan we ook even net buiten die regio met Rocamadour en het unieke Saint-Cirq Lapopie. Uiteraard brengen we je langs minder bekende plekjes en laten we je genieten van de culinaire geneugten en unieke uitzichtspunten. De natuur weet je elk moment te verbazen. Maar ook de bijzondere steden zullen dit doen. Geniet onderweg ook van het rijke kleurenpalet van de Périgord. Lees meer

  • We laten je een uniek stukje Frankrijk zien
  • Uiteraard brengen we je langs minder bekende plekjes
  • Geniet van de culinaire geneugten
  • Onze wandelroute bevat een waterval aan verrassingen

Gratis reisgids Dordogne?

Gratis reisgids downloaden

Onze stadswandeling in Sarlat bevat een waterval aan verrassingen. In Périgueux nemen we je bij de hand voor een middeleeuwse wandeling door de stad. St-Cirq Lapopie en Rocamadour hangen letterlijk en figuurlijk vast aan de rotsen. We brengen je van de top naar beneden. Drie bijzondere grotten: Lascaux II, Peche-Merle en Gouffre de Padirac, de ene bekend voor zijn préhistorische rotsschilderingen, de andere voor zijn gigantische mysterieuze put. En dan zijn er nog de kastelen: Monbazillac, Lanquais, Beynac, Biron en Bories.

Een mogelijke indeling van je vakantie kan zijn:

  • Dag 1: heenreis en Brantôme
  • Dag 2: de grotten van Lascaux II en stadswandeling in Périgueux. Een alternatief voor de grotten is het kasteel van Bories.
  • Dag 3: een pallet aan mogelijkheden, zoals een stadswandeling in Sarlat, Château de Beynac, Jardins d’Eyrignac, een boottocht op de Dordogne of een bezoek aan de Jardins de Marqueyssac.
  • Dag 4: langs de oevers van de Dordogne naar Rocamadour, een alternatief is de Gouffre de Padirac (grotten), daarna naar de tweede verblijfplaats.
  • Dag 5: de grot van Pech-Merle en het dorpje Saint-Cirq-Lapopie met een zeer mooie rit door de zuidelijke regio van Lot.
  • Dag 6: opnieuw een pallet aan mogelijkheden tussen Dordogne en Lot, zoals het dorpje Eymet, het kasteel van Monbazillac, de stad Bergerac, het kasteel van Lanquais, het uitzichtspunt bij St-Front de Colubri, de abdij van Cadouin en het kasteel van Biron.

Reviews en beoordelingen vakantie Dordogne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dordogne? Plaats je beoordeling

Tour

9 februari 2017

Handige en uitgebreide gids. Iets wat nu eens direct kan gebruiken tijdens de reis. Proficiat.

Tour

25 juli 2016

Een goede leidraad om de streek te bezoeken. Veel fijne tips om van een reis naar de Dordogne een top vakantie te maken.

Tour

28 februari 2016

zeer volledig, mooie en praktisch samengesteld

Tour

5 februari 2016

Ik heb de gids gedownload in het vooruitzicht van onze zomervakantie in juli. Dan pas zal ik onze beoordeling kunnen doorsturen. Ik ben er evenwel van overtuigd dat deze gids even volledig, interessant en aantrekkelijk zal zijn als jullie andere gidsen. Ik kijk al uit naar onze reis en laat jullie dan achteraf onze beoordeling weten. Met dank.

Tour

15 december 2015

Zeer uitgebreide gids en direct bruikbaar. Ik mis wel "tips voor uitstappen met kids"

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info