Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Elzas-Vogezen

Vakantie Elzas-Vogezen

Op minder dan 500 km van Brussel ligt een prachtig stukje natuur, de Vogezen. Een groot deel van dit natuurgebied ligt in de Elzas. Een regio met een microklimaat doordat het tussen de bergen van het Zwarte Woud en de Vogezen ligt.
Een goed product van dit klimaat is de Elzasser wijn. We rijden langs de Route des Vins en komen terecht in de mooiste wijndorpjes zoals Riquewihr. De Elzas heeft ook een rijke cultuur. Steden zoals Straatsburg, Colmar en Kaysersberg kunnen niet geschrapt worden in de geschiedenisboeken.

Als Bourgondiër zal je in de Elzas zeker aan je trekken komen. Choucroute, Baeckeoffe, Kougelhopf en de Munsterkaas zijn maar een paar voorbeelden. De bewoners doen er alles aan om het je als toerist zo aangenaam mogelijk te maken.

Als toerist valt er dan ook zoveel te beleven dat dit dossier onmogelijk volledig kan zijn. Misschien zal je op deze pagina's op zoek gaan naar Gérardmer. Alhoewel deze stad in de Vogezen ligt behoort deze tot de regio Lorraine. Natuur kent immers geen grenzen.

Foto Kaysersberg: © Jakezc | Dreamstime.com

Abonneren op deze Promoties RSS feed

Autoroute doorheen de Elzas en Vogezen

Autoroute doorheen de Elzas en Vogezen
Met deze autoroute of rondreis door de Elzas en Vogezen mis je niets van de belangrijkste bezienswaardigheden. We hebben twee autoroutes. Van Straatsburg tot de hoge Vogezen brengt je in het meest toeristische deel van de Elzas. Je wandelt in Straatsburg en Colmar, bezoekt ondermeer de wijndorpjes Riquewihr en Kaysersberg, rijdt en wandelt langs de Route des Crêtes en bezoeken de hoogste bergtoppen. Ook het Kasteel van Haut-Koenigsbourg en het hoog gelegen bedevaartsoord Mont St.Odile staan op het programma. Dat alles vervat in één dossier van 16 bladzijden met route- en wandelkaarten dat je zomaar kan downloaden.
Ga nu naar de route van Straatsburg tot de hoge Vogezen.

De route doorheen de Noordelijke Vogezen is een minder bekend stukje Vogezen. Het is er rustiger, je vertoeft in een gigantisch natuurpark en totoch zijn er zeer veel bezienswaardigheden. De Maginotlinie ligt in het noorden, er zijn veel glas- en kristalfabrieken met bezoekerscentra en musea. Het is eveneens zeer rijk aan kastelen en die ontbreken uiteraard ook niet op deze route. We zouden het bijna vergeten dat er 1650 kilometer goed onderhouden wandelpaden zijn.
Meer informatie over de route in Vogezen-Noord.

Reviews - beoordelingen

Promoties Elzas-Vogezen

4 dagen Colmar (Elzas-Vogezen): 125€ pp
4 dagen Colmar (Elzas-Vogezen): 125€ pp
Hotel Beauséjour*** op 10 min. stappen Colmar-centrum. » 3 nachten in 2-pers.kamer incl. ontbijtbuffet » geldig van 14/07 - 31/08/14. » gratis internet, mogelijkheid half pension en gratis parkeren. Kamer met airco: 149€ pp

Hotels Elzas-Vogezen

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Populaire promoties

Zwarte Woud 4 dagen 4* wellnesshotel : 199€ pp
Verblijf in vol pension in hartje Zwarte Woud op 1000m.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht va. 229€ pp
Verblijf in B&B centraal gelegen in oudste straatje van Rome

Barcelona, 4 dagen, incl. vlucht va. 225€ pp
Verblijf in het populaire HCC Covadonga, klantenscore 8,7/10

Gratis reisgids Elzas-Vogezen

reisgidsOnze reisgids (32 blz.) omvat een uitgebreide stadswandeling in Straatsburg en Colmar + twee autoroutes langs wijngaarden en door natuurgebieden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Elzas-Vogezen

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen