Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Nord-Pas-de-Calais

Vakantie Nord-Pas-de-Calais

Frans-Vlaanderen is absoluut geen officiële naam. Een belangrijk deel van de regio Nord - Pas-de-Calais was in lang vervlogen tijden Vlaams, vandaar de naam. In dit vakantiedossier stellen we je de volledige regio voor die zich uitstekend loont voor een daguitstap of een korte trip.

Het is een regio die een heel rijke geschiedenis heeft. Steden zoals Arras, Maubeuge, Cambrai, Lille, St-Omer, Calais en nog andere bezorgen je goed gevulde culturele dagen. Er zijn niet alleen kerken, monumenten en historische gebouwen, de landschappen zijn zeker niet te versmaden. Steek je de grens over in de streek van Ieper dan kom je terecht tussen de heuvels, waarvan Cassel de grootste is en je een uniek panorama biedt.

De Côte d'Opal of Opaalkust is de publiekstrekker nummer één. De overweldigende kustlijn met hoge krijtrotsen die je aantreft op Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez moet je gezien hebben. Tussen Boulogne en Calais vertoeven dan ook de meeste toeristen. Beide steden bezoeken en een wandeling maken langs de Opaalkust staat garant voor een geslaagde weekendtrip. Ook Le Touquet en Duinkerken ontbreken niet in dit vakantiedossier.

De Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben in Frans-Vlaanderen duidelijke sporen nagelaten. We stellen je een aantal plaatsen voor die je kan bezoeken zonder al te grote verplaatsingen te maken. Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog vinden we rond Arras met de heuvels van Vimy en N-D de Lorette. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze regio de uitverkoren plaats om de V1 en V2 te lanceren. We stellen je twee totaal verschillende musea voor: Eperleques en La Coupole, beiden in de omgeving van St-Omer.

We laten ook niet na een minder bekend deel aan te bevelen: Cambrai en het natuurpark van de Avesnois met de grensstad Maubeuge. Je merkt het al dat Nord - Pas-de-Calais toeristisch bijna onuitputtelijk is. In dit uitgebreid dossier lichten we al een tip van de sluier op.

Het aanbod aan bezienswaardigheden in deze regio is immens groot. We hebben voor je een indeling gemaakt per regio of thema, zo is het eenvoudiger om een reisplanning op te maken. Om het je nog eenvoudiger te maken hebben we drie autoroutes opgemaakt:
 
Arras en omgeving met stadswandeling + bezoek aan het Louvre in Lens
Côte d'Opale met wandelingen in Boulogne-sur-Mer, Montreuil-sur-Mer en Le Touquet
Het Land van Saint-Omer met de Clairmarais, La Coupole en Eperlecques

Foto: © Davidmartyn | Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Promoties N-Frankrijk

Onze selectie aan promoties in Noord-Frankrijk
Onze selectie aan promoties in Noord-Frankrijk
Een weekendje weg naar Saint-Omer of langs de Côte d'Opale, beiden met logies in een kasteelhotel. Of je voorkeur gaat uit naar Arras en het Louvre in Lens. Ook een promo voor de kerstmarkt in Arras en Lille.

 • Lille 3 dagen 4* hotel: 105€ pp
  2 overnachtingen met ontbijtbuffet in hartje stad in hotel Mercure Lille Centre Grand Place ****, gerenoveerd in trendy stijl, oude stadsdeel vlakbij, welkomstdrankje, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer. Meer info.
   
 • Arras 3 dagen 3* hotel: va. 99€ pp
  Verblijf in hotel de l'Univers*** in Arras » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gehuisvest in historisch gebouw » semi-gastronomisch restaurant » hoge klantenbeoordeling van 8,6/10. Meer info.
   
 • St.-Omer 3 dagen 3* hotel: 99€ pp
  Verblijf in Château Tilques ***(*) nabij St-Omer » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen in een park op 5 km van Saint-Omer » gratis WiFi op de kamer » gratis gebruik binnenzwembad ... Meer info.
   
 • Opaalkust 3 dagen va. 112,50€ pp
  Verblijf in Kasteelhotel Cléry-Château d'Hesdin l'Abbé*** » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen op 10 km van Boulogne-sur-Mer » gratis WiFi op de kamer » klantenbeoordeling: 8,9/10. Meer info.
   


Alle hotels   Alle hotels

Hotels Noord-Frankrijk

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen