Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Pyreneeën: Lourdes

Vakantie Pyreneeën: Lourdes

Lourdes - Stad van bedevaarders

Verspreid over een aantal pagina's geven we je extra informatie over de bezienswaardigheden en de heiligdommen in Lourdes.

Maak je keuze:

 

Lourdes, de stad

Lourdes is gelegen in het departement Les Hautes Pyrenées. Op een hoogte tussen 386 en 420 meter, aan de voet van het machtige gebergte,de Pyreneeën. Karel De Grote trok meerdere keren naar Spanje, en moest hiervoor door de Pyreneeën, om te vechten tegen de Saracenen. Zo kwam hij ook in Lourdes terecht, er stond alleen een Romeinse vestiging op een 80 meter hoge rots en was oninneembaar.

Op een van zijn veldtochten was Karel de Grote verplicht deze aan te vallen. De troepen in de burcht stonden onder bevel van Prins Mirat. De bewoners van het kasteel werden uitgehongerd. Een bisschop bekwam dat Mirat zich zou overgeven, maar niet aan Karel de Grote, wel aan de Notre-Dame du Puy. Mirat werd in de stad Puy gedoopt en noemde zich Lourdus. Zijn kasteel werd zo genoemd en later ook de stad die er zich rond vestigde. Ter herinnering wappert elk jaar één dag de vlag van Notre-Dame du Puy op het versterkt kasteel te Lourdes.

Lourdes heeft geen beroemd verleden, geen opwindende geschiedenis, geen befaamde bouwwerken. Het is pas bekend vanaf 1858, bij de eerste verschijningen. Het aantal inwoners in 1858 bedroeg ca. 5000, nu is dat om en bij de 20.000. Het is het grootste bedevaartsoord ter wereld met meer dan 300 hotels en per jaar vele miljoenen bedevaarders.

Het versterkt kasteel boven op de 80-meter hoge rots kan je bezoeken. Het bevat het Musée Pyrénées met veel informatie over de verkenning van dit gebergte. Je kan tot bij de ingang komen via een lift. Het huidige gebouw dateert van de 13de eeuw en werd daarna vele malen verbouwd en uitgebreid. In de 19de eeuw was het een staatsgevangenis. In 1920 werd dan een eerste maal het gebouw ingericht als museum.

In de stad zijn er talrijke musea die herinneringen oproepen aan het oude Lourdes maar die veelal een link leggen met de verschijningen. Voor meer informatie verwijzen naar onze pagina over de bezienswaardigheden in Lourdes.

Website Lourdes, heiligdommen: www.lourdes-france.org
Website toeristische dienst Lourdes: www.lourdes-infotourisme.com

Reviews - beoordelingen

Reacties vakantie Pyreneeën: Lourdes

J&B

een aanrader om te logeren in de buurt van Lourdes! Hou je van de drukte van Lourdes, maar hou je ook van de stilte....Wij huren een chalet op camping Le Lac*** in Arcizans Avant, op 10 km van Lourdes. Ideaal gelegen voor uitstappen maar heerlijk in de natuur, omgeven van de bergen! Prachtig! Rustig! Een aanrader!

1

Hotels Pyreneeën

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Thalys, TGV Frankrijk

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen