Weekendje Sauerland: Hochsauerland

Hochsauerland

De toeristische plaats bij uitstek van Hochsauerland is wellicht Winterberg. Hotels en appartementen zijn er bij de vleet. Maar in de omgeving zijn er ook logies te vinden voor wie de drukte wil ontlopen. Winterberg en de omliggende dorpen zijn in elk geval ideale verblijfsoorden voor een bezoek aan deze regio of voor de wintersport. Klik hier voor informatie over de wintersport in Sauerland.

Nordenau
Gelegen op een hoogte van 625 meter in het Hochsauerland is het een ideale plaats om wandelingen te maken. Het dorpje telt 300 inwoners en bevat vakwerkhuizen en boerderijen. Het geheel doet zeer lieflijk en rustig aan. Tevens is het een luchtkuuroord. Er zijn in dat dalletje ook 'Stollen'. Dit zijn mijnschachten waar men wijn in bewaarde. Toen in de jaren '80 ontdekt werd dat de aardstralen er heel aardige bewegingen maken is men er beginnen kuren. Een verblijf in de 'Stollen' zou geneeskrachtig zijn.
Meer informatie: www.nordenau.de

Altastenberg
Het is vooral een wintersportoord omdat hier de meeste skipistes zijn gelegen. Altastenberg ligt op 820 meter en is in de zomer een paradijs voor wandelaars, in de winter voor langlaufers. Ook de beoefenaar van alpineski zal hier zeker niets tekort komen.
Meer informatie: www.altastenberg.de

Kahle Asten
Dit is de naam van de bergtop van 841 meter. Meteen de hoogste top van Sauerland. Er is parkeergelegenheid, een uitzichtstoren en een restaurant. Je vindt er ook informatie over de wandelmogelijkheden. Opgepast, zelfs op warme dagen kan het er lekker fris zijn.

Winterberg
Winterberg is het hartje van Sauerland, gelegen aan de hoogste berg van dit gebied. Toeristisch is het bekend als kuuroord voor hartkwalen en zenuwstoringen, doch ook als centraal punt voor excursies in het Sauerland. Winterberg is dan ook een aaneenschakeling van hotels. Het ligt op een hoogplateau van 700 meter en betekent dat ook hier aan wintersport wordt gedaan. Er is een springschans en tevens een bobsleebaan aanwezig.
Meer informatie: www.winterberg.de

Moet je doen: de ‘Panorama Erlebnis Brücke’ – een panoramische belevenisbrug. Het monumentale bouwwerk situeert zich op de Winterberger Kappe, in de onmiddellijke omgeving van de bobsleebaan. De bijzondere attractie is de unieke combinatie van panorama, natuur en vermaakelementen. Je verneemt er alles over op hun website

Schmallenberg
Schmallenberg is een flink stadje in het dal van de Lenne, gelegen op een hoogte van 410 meter en aan de voet van vele bergflanken. Meteen geschikt voor zowel winter- als zomeractiviteiten. De naam is afkomstig van zijn ligging op een 'smalle berg' aan de rand van het Rothaargebergte.

Van de bezienswaardigheden noemen we de romaanse parochiekerk met laatgotische Piëta (eind 15de eeuw) en barokaltaar (1740), de renaissancekapel in het Kurpark op de andere oever van de Lenne en de moderne Stadthalle die onze tijd vertegenwoordigt.

Rond Schmallenberg ligt een gordel van aardige plaatsjes die alle op elkaar lijken en meestal niets bijzonders te bieden hebben, maar wel voor een rustig vakantieverblijf in aanmerking komen.
Meer informatie: www.schmallenberg.de

Reviews - beoordelingen

Promoties Sauerland

3 dagen Sauerland in 3* hotel in halfpension: 121€ pp
3 dagen Sauerland in 3* hotel in halfpension: 121€ pp
Verblijf in Landhotel Cramer*** in Warstein » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » 1 x 3-gangen streekmenu » 1 x diner (gerechten op basis van bier) » ticket bezoekerscentrum Warsteiner Welt

Toon hotelpromotie


Hotels Sauerland

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen