Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Het Duitse middengebergte dat bekend staat als het Zwarte Woud beslaat een gebied van ongeveer 120 km lang en 60 km breed. Dit grote gebied, niet zo gek ver weg, biedt een enorme waaier aan mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten. Daarnaast heeft  het Zwarte Woud een zeer brede keuze aan andere toeristische bezienswaardigheden: historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes, ... En je kan er bovendien lekker eten en drinken, met tal van gastronomische specialiteiten op de kaart.

De twee belangrijkste steden zijn Baden-Baden dat in het noorden van het Zwarte Woud is gelegen en Freiburg dat aanleunt tegen Frankrijk in het zuidelijk deel van het Zwarte Woud. We hebben voor beide steden een mooie stadswandeling uitgestippeld die je kan downloaden en uitprinten, ook voor GPS. Het zuiden van het Zwarte Woud heeft belangrijke troeven: Titisee, Todtnau, Feldberg, Schauinsland ... Met een autorondrit geven we je de gelegenheid om dit alles te bezoeken. We nemen met deze route ook een stukje van het midden van het Zwarte Woud mee. Je vindt deze allemaal in onze gratis reisgids.

Gids downloaden

Wandelen en fietsen (vooral mountainbike) zijn twee van de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud. De wandelaars kunnen gebruik maken van een netwerk van maar liefst 30.000 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen. Noteer ook dat het trendy "nordic walking" aan een opmars bezig is in het Zwarte Woud. Mountainbikerijders voelen er zich eveneens thuis. Er wacht hen een aangesloten netwerk van 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten. Je kan je mountainbike tochten zelfs al van achter je pc plannen, gezeten op een virtueel fietszadel.

Voor wie gebruik wil maken van de veelheid aan toeristische mogelijkheden in het Zwarte Woud is er de SchwarzwaldCard. De kaart is geldig op drie dagen naar eigen keuze op maar liefst 130 attracties en bezienswaardigheden, zoals kuurinrichtingen, vrijetijds- en natuurbelevenisparken, musea, kabel- en zweefbanen, boottochten, bezoeken aan kastelen, kloosters, mijnen en glasblazerijen, enz.

Als je pas na de zomervakantie naar het Zwarte Woud trekt kan je bovendien aanschuiven op talloze wijnfeesten die in het Zwarte Woud doorgaan. Vaak proef je er heel lekkere wijnen die bij ons nergens te koop zijn, gewoon omdat ze ter plaatse verkocht en uitgedronken worden. Natuurlijk zijn er tijdens de zomer ook tal van feesten en evenementen, zoals een avondlijke vlooienmarkt, een folkloreavond, bierfeesten, een jazzbrunch, een rijtuigentornooi, ...

De volgende steden en dorpen vind je op de pagina:
Schwarzwald Noord: Baden-Baden - Calw - Freudenstadt - Karlsruhe - Pforzheim - Rastatt
Schwarzwald Midden: Donaueschingen - Triberg - Rottweil - Offenburg
Schwarzwald Zuid: Hochschwarzwald - Feldberg - Freiburg - Todtnau - Titisee - Schluchsee

Reviews - beoordelingen

Reacties vakantie Zwarte Woud

Geysels Roland

Al vele malen de info's gebruikt om onze reizen door zowel Frankrijk en thans door Duitslsnd voor te bereiden en dit steeds tot onze volledige voldoening met betrekking tot de diverse tips en plannen die ermede toegezonden worden. Deze info's dienen werkelijk als basis voor onze reizen met de mobielhome waarvoor onze groete dank

E. Kerkhoven

Voor mij als Motorrijder veel nuttige informatie over deze mooie streek.

POLLEFOORT MARC

ZEER GOED

1

Promoties Zwarte Woud

3 dagen half pension en welness: 179€ pp
3 dagen half pension en welness: 179€ pp
Verblijf in Kurhotel Adlerbad***(*) in Bad Peterstal-Griesbach » zeer centraal in het Zwarte Woud gelegen » incl. 1 massage met aromatische oliën » incl. ontbijtbuffet en 1 fles wijn per kamer » incl. 2x 5-gangendiner » gratis gebruik van sauna en fitness » klantenscore van 8,9/10

Toon hotelpromotie
Alle hotels   Alle hotels

Hotels Zwarte Woud

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Gratis reisgids

reisgidsOnze reisgids (26 blz.) omvat twee stadswandelingen en een autoroute van noord tot zuid. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Zwarte Woud
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen