Abonneren op deze Promoties RSS feed

Regels voor handbagage

Regels voor handbagage

Regels voor de handbagage

Vanaf eind 2006 gelden er nieuwe en eenvormige regels voor alle vliegtuigpassagiers die binnen de EU vliegen. Het maakt niet uit met welke maatschappij.

Opgepast: deze regels zijn ook nu nog steeds van toepassing. Dagelijks worden er nog een massa goederen en dranken in beslag genomen.

 • En wat met de gewone bagage?
  Die nieuwe regels hebben geen enkele invloed op de valiezen die in het vrachtruim meevliegen. Je kan er nog steeds alles kwijt wat voortaan niet meer in de handbagage mag.

 • En wat met de aankopen in de tax-free?
  Die aankopen kunnen net zoals vroeger nog steeds mee als handbagage.
  MAAR: de producten (vloeistoffen, spuitbussen en gels) worden in een aparte tas verpakt en verzegeld. Dit zegel mag niet verbroken worden tot je eindbestemming (dus ook niet bij een tussenstop openmaken).

 • Op welke producten zijn de nieuwe regels van toepassing?
  De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

 • Wat wijzigt er voor deze producten?
  Deze regels hebben alleen betrekking op vloeistoffen, spuitbussen en gels.
  1. max. 100 ml. per vloeistof
  2. verpakt in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak
  3. afmeting plasticzak: 20 x 15 cm of max. 1 liter
  4. max. 1 plasticzak per persoon
  Uitzondering hierop zijn babyvoeding en medicijnen die je nodig hebt tijdens de vlucht.
  Let op! Producten met een sticker met een zwart vlammetje of een zwart kruis op een oranje achtergrond, mogen niet in de handbagage. Meestal zijn dit producten tegen insecten.

 • Alleen strengere regels voor vloeistoffen?
  Neen, het tijdperk dat zowat alle tassen en valiezen meekonden als handbagage is definitief voorbij. De maximum afmetingen zijn 56Bx45Hx25D. Laptops, mp3-spelers, gsm's, ... mogen nog mee maar dienen apart aangeboden te worden bij de bagagecontrole, zoals nu al in veel luchthavens het geval was.

 • Is dat voor elke maatschappij zo?
  Elke maatschappij past deze strenge regels toe voor de vloeistoffen, doch sommigen hanteren voortaan nog kleinere afmetingen voor handbagage (55Bx40Hx20D) en beperken ook strikt het maximum gewicht (6 kg).

Tekening: © Jolande Gerritsen | Agency: Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Reacties regels voor handbagage

Mia

Verleden week id luchthaven van Eindhoven moest ik de inhoud van mijn plastic zakje met toiletartikelen overladen en al wat niet in hun zakje kon moest ik achterlaten. De totale inhoud vloeistof dat ik bij had was max 400ml. Ik gebruikte al jaren hetzelfde hersluitbare zakje, in dezelfde luchthaven en ineens vonden ze het een maatje te groot!!!! Van willekeur gesproken.....

Verswyvel Mar

Vanaf 2006 kocht ik verschillende zakjes in enkele warenhuizen met flesjes van de juiste afmetingen (niet meer dan 100ml inhoud )!Telkens ik alleen reisde met handbagage nam ik deze verpakking mee met shampoo ,wasgel...nooit meer dan toegelaten! Tot mijn verbazing werd op de vlieghaven van Charleroi 2 van deze verpakkingen in beslag genomen reden: inhoud is niet vermeld op de plastiek flesjes!Het kleinste kind kon zien dat het flesjes waren die speciaal voor reizen verkocht worden!!!Nergens op de voorschriften van de vlieghavens is dit vermeld!!!Bureaucratische overdrijving,machtsmisbruik of voorschrift???Ik heb het nergens gelezen!!!En zo ja waar zijn dan deze speciale flesjes te koop???

amber

Mag je snoep meenemen op het vliegtuig?

Wouter

Opgelet het is nu ook verboden om te grote printcartridges mee te nemen.

werner

Ik word ook iedere keer grondig gefouilleerd. Telkens als ik door de poort moet begint die alarm te geven. Dat komt omdat ik een heupprothese heb in metaal. Ik heb daarom een attest aan de chirurg gevraagd. Ik leg dit dan telkens voor aan de veiligheidsmensen. En passeer dan zonder enige hinder de controle. Dus mensen met een metzlern prothese vraag een attest aan Uw arts. SUGGESTIE REDACTIE: Mensen met zo'n attest kunnen dit op voorhand tonen en hoeven dan ook niet door de controlepoort. Voor personen met een pacemaker of een neurostimulator is dit van groot belang dat ze niet door de poort gaan anders kan hun toestel ontregeld worden. Deze laatsten hebben daarvoor speciale pasjes in verschillende talen, neem ze zeker mee. Heb je een neurostimulator vergeet dan zeker ook de afstandsbediening niet mee te nemen op reis!!!

1 2

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen