Abonneren op deze Promoties RSS feed

Schengenlanden

Schengenlanden

Reizen binnen de Schengenzone

De volgende landen behoren tot het Schengengebied: België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, IJsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Malta, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije en Slovenië.

Dus de Europese landen Groot-Brittannië, Ierland, Bulgarije en Roemenië behoren nog niet tot de Schengenlanden.

Vanaf 12 december 2008 behoort ook Zwitserland tot de Schengenzone. Vanaf die datum zijn de controles aan de grenzen van Zwitserland opgeheven. Dit was het laatste land dat aan het lijstje werd toegevoegd.

Opgelet: ook binnen de Schengenzone dienen de reizigers in het bezit te zijn van geldige identiteitsdocumenten. Wie reist binnen de Schengenzone kan toch nog geconfronteerd worden met een grenscontrole.

Reviews - beoordelingen

Reacties schengenlanden

Jenni Amsamsyum

Ik woon al 6 jaar in Belgie, doch ik ben nog steeds Indonesisch. Ik bezit een geldig paspoort voor Belgie. Ik wil op reis gaan naar Noorwegen voor 2 weken. Heb ik een reispas of visum nodig?

A Weemaes-Maerschalck

Ik ben Belgische en woont in Nederland.Ik kan dus met een geldige identiteitskaart(geldig t/e/m 2018 ) reizen in alle landen behorend tot de Schengenzone? REDACTIE: Als Europeaan kan u met een geldige identiteitskaart vrij reizen in gans Europa, dus niet alleen de Schengenlanden.

1

Vliegtickets vergelijken vanaf Brussel

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen