Kerstmarkten Sauerland 2019: 25/11 t/m 22/12/2019

Kerstshopping op de kerstmarkten van Sauerland

De geur van kaneel en sinaasappels, warme wijn, taaitaai en gebrande amandelen hangt in de lucht. Artistiek gevormde piramiden, gebeeldhouwde- en gedraaide figuren en gezellig vakwerk trekt de bezoekers in zijn ban. De betovering van de advent raakt de gasten weer vanaf eind november op de vele kerstmarkten van de regio, die – meestal klein maar fijn – tot bezonnen uurtjes uitnodigen.

  • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

    Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

    Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

    va.€ 129 - Boek nu

Het bezoek aan een kerstmarkt laat zich in het Sauerland uitstekend met een korte vakantie in het heerlijk glooiende landschap verbinden, dat zich met een beetje geluk al in een wintersprookje presenteert. Heuveltoppen en dalbodems, spitse sparrenkruinen en de filigrane takken van de van bladeren ontdane loofbomen – alles schittert in smetteloos wit, wanneer mevrouw Holle haar bedden opschud. Onder saffierblauwe hemel is het zoeken naar een mooie kerstboom bijzonder leuk.

Onze autoroute doorheen Sauerland, van noord tot zuid, laat je van al dit moois genieten.

Oh dennenboom – wat zijn uw takken wonderschoon. Vaak gaat het daarbij om een prachtexemplaar uit het Sauerland, waarbij in de gezellige woonkamer kerstliedjes worden gezongen. Het Sauerland is de kerstboom groeiplaats nr. 1 in Duitsland. Van de circa 25 miljoen bomen die met kerstmis in de Duitse woonkamers belanden, stamt iedere derde uit het Sauerland.

Op meer dan 11.000 hectare oppervlakte worden in de heuvelachtige bossen kerstbomen gekweekt. Bijzonder gevraagd is de “Nordmanntanne”, een sappig groene boom, die niet prikt en niet snel de naalden verliest. Een mooie dennenboom kost ongeveer 15 tot 18 euro per meter. De trend gaat uit naar een tweede kleine boom met wortelkluit, die tijdens de advent op het balkon staat en later in de tuin wordt geplant.

Geen wonder dus, dat het Sauerland een geliefd reisdoel voor vakantiegasten is, die hun kerstboom zelf willen vellen. Veel plaatsen in de regio organiseren de jacht op de groene naaldvriend bijzonder aangenaam.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Sauerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Sauerland? Plaats je beoordeling

P.A. Heij27 oktober 2019

Prima idee zo'n reisgids. Nog niet eerder meegemaakt bij andere boeking sites. Zal zeker van pas komen bij ons uitstapje. Hartelijk dank!

Sven13 juni 2016

Het Sauerland was een onbekende bestemming voor mij. Ik bezocht de regio rond de Möhnesee en de Biggesee. Zeker een aanrader en zoals steeds was jullie reisgids een heel handig instrument om de reis voor te bereiden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info