4 tips om te besparen op je vakantie

4 tips om te besparen op je vakantie

Op vakantie denk je natuurlijk liever niet aan geld en besparen, maar de realiteit is nu eenmaal anders. Gelukkig zijn er heel wat manieren om te besparen zonder dat je aan veel vakantiekwaliteit moet inboeten. Je hebt bijvoorbeeld eindelijk een doel voor je ecocheques en je kan enkele leukere plekken ontdekken in plaats van te blijven rondhangen in de dure toeristische hotspots.

1. Je ecocheques uitgeven

Veel mensen weten niet dat ze hun ecocheques, toch nog steeds het ondergeschoven kindje van de extralegale voordelen, kunnen gebruiken om hun reis te financieren. Dit echter niet voor vervuilende vliegtickets, maar wel voor onder meer TGV-, Eurostar- of Thalys-tickets. Deze tickets kan je niet rechtstreeks met ecocheques kopen, maar via een tussenpartij als Euroreizen.be kan je wel gewoon met ecocheques afrekenen.
Daarnaast kan je je ecocheques ook inzetten voor je reisbenodigdheden. AS Adventure heeft bijvoorbeeld een heel ruim eco-assortiment voor de sportievere vakantieganger, maar er zijn natuurlijk nog heel wat andere winkels waar je reisbenodigdheden met ecocheques kan betalen. Ook bij bijvoorbeeld Aldi, waar er in de zomerperiode toch vaak handige reisspullen te vinden zijn in de Aldi shop folder, kan je met ecocheques betalen.

2. Je moment uitkiezen

Verder is het belangrijk om flexibel te zijn. Last minutes en vroegboekkortingen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar je bent natuurlijk altijd een beetje afhankelijk van het aanbod. Als je je flexibel opstelt en ook buiten het populaire seizoen wil reizen, zal het echter niet moeilijk zijn om een pormotie te vinden. Als je meteen wil boeken, vind je op deze website altijd wel leuke last minutes en promo's terug die echt wel de moeite waard zijn.
Google Flights is een goede tool om te zien hoe prijzen evolueren. Hier kan je in functie van je bestemming een prijsgrafiek weergeven. Zo zie je meteen wat de duurdere en goedkopere momenten van het jaar zijn. Onthoud bovendien dat nachtvluchten vaak net iets goedkoper zijn. Dit is vooral een goed idee als je ook effectief wat kan slapen op een vliegtuig.

3. Plan zelf je excursies

Veel van de standaardexcursies kan je perfect zelf organiseren. Niet alleen is het voordeliger, maar bovendien is het ook avontuurlijker en kan je het helemaal afstemmen op je eigen wensen. Op deze website vind je bovendien heel wat leuke reisgidsen die je alvast op de goede weg zetten. Neem meteen ook je eigen snacks en drinken mee zodat je je daarover alvast geen zorgen hoeft te maken. Gewoon even naar de lokale supermarkt gaan is sowieso veel voordeliger dan cafeetjes en restaurants bezoeken.

4. Geef je geld niet uit in toeristische hotspots

Natuurlijk moet je de toeristische hotspots gezien hebben, maar het is gewoon niet de plek om je geld uit te geven. Iets lekkers eten of drinken doe je beter elders in de stad. Ook bijvoorbeeld geld omwisselen of lekker shoppen doe je beter niet hier. De huurprijzen in deze populaire gebieden zijn vaak torenhoog en om winst te maken kan men niet anders dan flink hogere prijzen aanrekenen. Het is bovendien extra leuk om ergens te eten waar het minder druk is en zo ontdek je tenminste eens iets nieuws.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info