Boekenbeurs 2018

Boekenbeurs 2018

De Boekenbeurs editie 2018 begint op zondag 28 oktober 2018. Liefhebbers van het boek worden verwacht in Antwerp Expo.Thema is 'Woord aan het woord', een ode aan het woord dus omdat het woord in vele vormen bestaat. Bijna 100 standen op de Boekenbeurs waar je de boeken kan bekijken, vastpakken, besnuffelen en uiteraard laten signeren door bekende en soms minder bekende auteurs. Behalve signeersessies biedt het programma ook nog lezingen, workshops, podiumacts, speed dates, ... Net zoals de vorige editie zijn er twee tijdsblokken: van zondag 28 oktober t.e.m. 4 november en van donderdag 8 t.e.m. zondag 11 november 2018. 

Woord aan het woord

Het woord bestaat in vele vormen:geschreven uiteraard, maar ook gesproken, gefluisterd, geschreeuwd. Een woord kan je drukken, tekenen, uitbeelden. De Boekenbeurs 2018 brengt een ode aan het woord. Woorden vind je geschreven, gedrukt in de vele honderden uitgestalde boeken. Woorden zal je ook horen. Je kan gaan luisteren naar debatten over actuele thema's met toonaangevende stemmen. Auteurs worden aan het woord gelaten in dialoog of met het publiek. Er zijn debatten, voorleesmomenten, creatieve workshops, enz. 

Signeersessies

Het blijft een speciaal moment om nadat je het boek hebt gekocht te laten signeren door de auteur hoogstpersoonlijk. Voor een overzicht van de signeersessies kijk je hier. Tik de naam van je favoriete auteur in het zoekveld.   

Programma online

De boekenstanden aflopen blijft bij velen dé belangrijkste reden voor een bezoek aan de Boekenbeurs, maar daar hoeft het niet alleen bij te blijven. Er worden prijzen uitgereikt (Knack-Hercule Poirotprijs, Boekenleeuw & Boekenpauw). Je kan lezingen bijwonen over boeiende thema's. Er vinden tal van voorleesmomenten plaats.  Auteurs gaan in gesprek met elkaar en met het publiek. Er worden debatten gevoerd met toonaangevende stemmen. Poëzie wordt op het podium live gebracht met tal van dichters. Radio 1 verzorgt er live uitzendingen. Kijk hier voor een volledig programma overzicht: https://www.boekenbeurs.be/programma

Special events

Op de Boekenbeurs vinden eveneens special events plaats. We pikken er enkele uit. Donderdag 1 november Dag van de hoogsensitiviteit. Zaterdag 3 november Dag van het Gezin. Donderdag 8 november nocturne Nacht van de Kennis. Op de slotdag zondag 11 november Oorlog en Vrede. .     

Praktisch 

  • De Boekenbeurs 2018 loopt van zondag 28 oktober tot en met zondag 4 november en van donderdag 8 november tot en met zondag 11 november. Waar? Antwerp Expo. Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. Openingsuren: van 10.00 - 18.00 u. Nocturnes op vrijdag 2 en donderdag 8 november, tot 22.00 u. Alle details vind je op www.boekenbeurs.be

  • kom je met trein + tram dan reis je voordelig met een B-Dagtrip incl. toegang: meer info
  • met de auto kan je beter op een P+R parking parkeren: meer info
  • koop je ticket online en vermijd de wachtrijen: meer info 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info