Choco Loco in Trainworld

Choco Loco in Trainworld

Na “Kuifje” en “Lego” loopt er tot 21 02 2021 (tijdelijk gesloten door Covid-maatregelen) in het Train World, station in Schaarbeek, een tentoonstelling met chocoladetreinen. Deze tentoonstelling presenteert een twintigtal originele chocoladesculpturen die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zijn.François Schuiten, stripverhalenauteur en scenograaf van Train World, ontwierp de sculpturen.

Chocoladekunstenaars Peter Teerlinck en Bart Steegmans van Sculpture Events namen de uitvoering van de beeldhouwwerken voor hun rekening. Pierre Marcolini en Dominique Persoone, twee grote Belgische chocolatiers die voor het eerst de handen in elkaar sloegen, zijn de peters van deze tentoonstelling. De twee artiesten ontwikkelden speciaal voor deze expo een unieke chocoladetablet. Ze gebruikten hiervoor hoogwaardige Crillo-cacaobonen, een uiterst zeldzame witte boon die zeer gegeerd is bij chocolademakers. Zo realiseerden zij een twintigtal chocoladesculpturen die de wereld van de spoorwegen oproepen.

Alle sculpturen werden met de hand gemaakt door de kunstenaars. Tot in de kleinste details. Ze hebben hieraan gedurende 6 maanden intensief gewerkt. In totaal werd er 1200 kg chocolade gebruikt, 60 kg cacaoboter, 6 kg cacaopoeder en 30 kg karton en hard papier. Als aanvulling op deze tentoonstelling kun je tijdens de tentoonstelling ook een divers assortiment chocoladeartikelen kopen in de museumshop. Verdere informatie vindt je op www.trainworld.be 

Foto's: Maurice van Bavel

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info