Grotten van Han nu met ‘Origin’

Grotten van Han nu met ‘Origin’

Sinds 1 juli 2018 geniet je tijdens een bezoek aan de Grotten van Han van een gloednieuw klank- en lichtspektakel ‘Origin’. Het maakt de beleving nóg intenser, nóg magischer, nóg meer sprookjesachtig. Met ook nog de afronding van de verbeterde lichtinstallaties schitteren de natuurlijke kleuren van de rotsen, de druipstenen, de fossielen en de galerijen en verschillende zalen als nooit tevoren.

Beklijvende show

‘Origin’, zo heet de nieuwe klank- en lichtshow, is een knap staaltje van beeldkunst. Met behulp van video-mapping en lasertechnologie, ondersteund door een ‘pakkende’ muzikale uitvoering wordt het verhaal verteld van de oorsprong van de grotten. Je krijgt een evocatie te zien van toen er nog een oceaan stroomde en hoe uiteindelijk de magische ondergrondse wereld van de grotten ontstond waar je in rondstapt. Dit spektakel vindt plaats in de grote Wapenzaal. Het is daar in het grottencomplex al niet echt warmpjes (constante temperatuur van 13 °) maar kippenvel krijg je gegarandeerd met ‘Origin’. Je hoeft niet extra te betalen want het spektakel zit geïntegreerd in een gewoon bezoek.

Er zit een grote groep medewerkers achter het project. Luc Petit verdiende al zijn sporen als designer van spektakels voor onder meer Disney. Voor ‘Origin’ liet hij zich begeleiden door scenograaf Marie-Jeanne Gauthé, light designer Koert Vermeulen en componist Benoît Chantry.

Wildpark en speleo op kindermaat

Een dagje Han-sur-Lesse hoeft zich geenszins te beperken tot een bezoek aan de grotten. Zo kan je het 205 hectare uitgestrekte Wildpark (2015 uitgeroepen tot ‘Het beste wildlife dierenpark van België’) te voet verkennen op een wandelpad (volledige afstand 5,5 kilometer, maar je kan afkorten) of meerijden met de Safari-car. Je kan in dit dierenpark kennismaken met de Europese ‘big five’: wolf, lynx, bruine beer, bizon en veelvraat.

Een totaal andere belevenis is een ondergronds avontuur van ruim 600 meter op het Speleo Parcours. Eenmaal de beschermkledij aangetrokken, krijg je van een ervaren gids tips en instructies. Je neemt een route die je brengt in ondergrondse galerijen die je als gewone bezoeker niet te zien krijgt. Maar je moet er soms wel voor op de knieën door modder van de ondergrondse rivier kruipen of je klimmend en dalend een weg banen over stenen en grote keien. Een ouderwets trammetje van een eeuw oud brengt je naar de toegang van het Speleo Parcours.

Praktisch

Grotten van Han domein, rue J. Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse. Alle info op www.grotte-de-han.be (Nederlandstalige versie beschikbaar). Reken op een normaal bezoek van 1u45 om enkel de grotten te bezichtigen.

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info