Koket Koksijde: ‘bling bling’ bloemenfeest

Koket Koksijde: ‘bling bling’ bloemenfeest

Het bloemenfeest Koket Koksijde-Floralia vindt dit jaar plaats van vrijdag 7 tot en met maandag 10 september. Dit spektakel van kleur en geur is een driejaarlijkse organisatie van het gemeentebestuur van Koksijde en brengt zo de badplaats eens op een andere manier onder de aandacht. Thema van deze editie is ‘kristallen en diamanten’.

Kristallen en diamanten

Ze zullen opnieuw schitteren, de bloemen van ‘Koket Koksijde’ en misschien dit jaar nog méér dan anders gezien het thema van ‘kristallen en diamanten’. Decor van dienst is het Theaterplein én het gemeentehuis. Op het plein komt een duinenlandschap waarvoor 650 ton zand is uitgekieperd. Je zal er 18 strandcabines zien staan, door evenveel floristen-kunstenaars aangekleed met de meest kleurrijke decoraties. Maar dat is niet alles.

In het gemeentehuis staan composities opgesteld, die versierd zijn met de meest schitterende kleurrijke bloemen. Bloemensierkunstenaar Jo Pattyn, bijgestaan door gerenommeerde floristen, zet zijn beste beentje voor en zorgt voor de invulling. De eigen gemeentelijke dienst Technieken ontwierp de composities voor de bloemen. Je zal er ‘bloemdiamanten’ en ‘bloemkristallen’ in alle kleuren, vormen en groottes terugvinden. Bovendien wordt ook de raadzaal ingekleed met een nooit eerder geziene bloemendecoratie.

Diamonds forever?

Normaal zijn ‘diamonds forever’, alleen dit keer gaat dit niet op, want bloemen … inderdaad, bloemen verwelken. Maar laat dat niet de reden zijn om in het weekend en ook nog op maandag van 7 tot 10 september 2018 te komen genieten van dit bloemenfeest. Véél kleur, knappe constructies, sierlijkheid, finesse, … verzekerd.

Praktisch

Koket Koksijde, bloemenfeest van vrijdag 7 tot en met maandag 10 september 2018 Vrijdag openingsconcert vanaf 19u30. Op zaterdag en zondag van 10.00-22.00u. Op maandag van 10.00-18.00 u. Toegang: 10 euro (tot 18 jaar gratis).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info