‘Play’, kunstfestival in Kortrijk

‘Play’, kunstfestival in Kortrijk

Play is een kunstfestival dat op verschillende locaties in de stad Kortrijk plaatsvindt. Het begon al eind juni en loopt nog door tot 11 november 2018.  Het is een zeg maar a-typisch festival van beeldende kunst. Langs het parcours kom je oog in oog met beeldende hedendaagse kunst maar dat niet alleen. Je wordt als toeschouwer uitgenodigd om in interactie te treden met het kunstobject. Gewaagd? Niet echt. Gedurfd? Dat beetje wel, maar leuk, dat alleszins zowel voor jong als oud. Bovendien overal gratis.

Diverse locaties

Het wordt misschien een lastige tocht om ze allemaal te doen, de 16 locaties die binnen de stadscontouren van Kortrijk zijn uitgezet. De opzet van de curatoren,  Hilde Teerlinck en Patrick Ronse, is om de bezoeker in interactie te laten treden met moderne kunst. Een beetje beweging dus in, op of rond het kunstwerk. Je kan het parcours downloaden op de site.

Spelen niet verleerd?

Je zal het als volwassene waarschijnlijk niet meteen zo bekijken, maar wie deelneemt aan Play, zet opnieuw zijn spelmodus in gang. Hoe leuk was spelen niet als kind? Opgroeiend wordt het leven beetje bij beetje serieuzer. Maar steek in een groep volwassenen een spelelement en je ziet iedereen lachen en plezier maken. Tijdens de ontdekking van de werken op het parcours zou je je kunnen afvragen: ‘hoe belangrijk is spelen eigenlijk voor onze ontwikkeling op motorisch en cognitief vlak? Of ‘hoe beïnvloedt het spelen het sociaal gedrag?’.

Actie stuurt de geest

Door zich ‘in het kunstwerk te bewegen’ zet je vanzelf je geest aan het werk, maar dan moet je soms wel je angst opzij schuiven, zo bijvoorbeeld bij het het kunstwerk ‘Manifest Destiny’ waarbij je gevraagd wordt om vanuit één van de Broeltorens naar beneden te vallen, weliswaar landend op een grote matras. Of, wat dacht je van een partijtje voetbal op een veldje bezaaid met … heuveltjes (Soccer Pitch van Priscilla Monge op Kortrijk Weide).
Je vindt een overzicht van alle kunstenaars en hun werken op deze site. Het zijn er 40 uit binnen- en buitenland,  uit 18 landen. Het leverde 60 werken op die je op 16 locaties kan bekijken, binnen en buiten.

Praktisch

Play: 60 kunstwerken op 16 binnen- en buitenlocaties in Kortrijk. Nog tot 11 november 2018. Buitenlocaties altijd toegankelijk uitgezonderd Bed op de Grote Markt. Binnenlocaties van dinsdag tot zondag, van 13.00-17.00 u. Op maandag gesloten. 
Infopunten: Museum Textures (Noordstraat), Kortrijk 1302 (Begijnhof) en Muziekcentrum Track (Conservatoriumplein).  di-zo van 13.00-17.00 u. Alle details over route parcours, kunstwerken, kunstenaars enz op www.playkortrijk.be

Nog méér buitenkunst in West-Vlaanderen

Wil je nog méér buitenkunst zien in West-Vlaanderen? Dat kan in Brugge met het kunstenfestival Triënnale Brugge (tot zondag 16 september 2018) en in negen kustgemeenten met Beaufort 2018.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info