Poperinge serveert ‘Lekker Westhoeks’

Poperinge serveert ‘Lekker Westhoeks’

Tijdens het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 is Poperinge in de ban van ‘Lekker Westhoeks’. Je moet er voor op de Grote Markt van Poperinge zijn. Wat krijg je op het bord? Lekkere streekproducten (in vaste en vloeibare vorm) ‘à la Westhoeks’ plus een waaier aan activiteiten. Het evenement vindt dit jaar al voor de 7de keer plaats. Dit wordt sowieso een festival van proeven en smullen. De organisatie is in handen van Toerisme Poperinge.

Lekker gevarieerd

Smakelijke streekproducten, ambachtelijk gebrouwen bieren (meer dan 20 soorten) uit de omgeving, kazen en wijnen, picon, biologische dranken, Gin’Ops of Houblonesse-cocktails,  foodtrucks die gerechtjes zullen serveren in een ‘Lekker Westhoeks’ jasje en nog zoveel meer. Alles wat lekker is, wordt geserveerd ‘à la Westhoeks’ in Poperinge tijdens het weekend 15-16 september 2018. Hennepot, mazarinetaart, … je kent  het niet? Kom ze ontdekken, kom ze proeven. Dat is dubbel genieten. Bovendien zullen er kazen uit Veurne worden opgediend, zal je kunnen proeven van gekende en soms minder gekende bieren uit Poperinge en omgeving. Niet-bierliefhebbers zullen eerder gaan voor biologische tuinsappen uit Voormezele, voor Gin’Ops, voor  Houblonesse-cocktails op basis van hopscheuten. Maar niet alleen wat lekker is voor de inwendige mens komt aan bod. ‘Lekker Westhoeks’ brengt ook animatie met kleurrijke muziek en tal van activiteiten rond hop, bier en lekker eten. De jongsten kunnen deelnemen aan een zoektocht op kindermaat. Variatie genoeg dus.

En wat nog in Poperinge?

Ken je de vaste ingrediënten van Poperinge? We sommen hier enkele op. Het Hopmuseum is het enige museum in België rond hop. Er zijn de herinneringsplekken rond de Groote Oorlog, het historische erfgoed met de Gasthuiskapel (bezoek er de expo ‘Heelkracht, Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog) en het Talbot House, … 

Kies anders eens voor een verkenning te voet of een fietstocht in en rond Poperinge. Nog tot 30 september 2018 kan je overigens met de fietszoektocht ‘Tournée Locale’ op een ‘draaiende’ manier kennis maken met het hoppelandschap van Poperinge, Watou, Westvleteren over 33 kilometers. Je krijgt onderweg 12 vragen voorgeschoteld aan de hand van foto’s. Inzet zijn tal van mooie bierprijzen.

Praktisch

‘Lekker Westhoeks’, Grote Markt, 8970 Poperinge. Weekend van 15 en 16 september 2018.
Meer details over programmatie vind je vanaf 15 augustus op www.toerismepoperinge.be 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info