Smikkel-fietstocht op 5 en 6 mei 2019

Smikkel-fietstocht op 5 en 6 mei 2019

Smikkel-fietstocht: proeven van de troeven van de Leiestreek én… de Westhoek!

De toeristische diensten van de cluster Grensleie slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een Smikkel-fietstocht  op zondag 5 en maandag 6 mei 2019: een volle dag fietsen en proeven van de troeven van de Leiestreek en de Westhoek.

Een lusvormige route (42 km), op het Fietsknooppuntennetwerk, brengt je over rustig, landelijke wegen naar een aantal verrassende plekjes . Ondertussen proef je van het lekkers dat deze regio te bieden heeft.

  • Je start tussen 9 en 11 u. aan het Gemeenschapscentrum De Knippelaar, Hoogland 19 in Kruiseke-Wervik, tussen de knooppunten 58 en 10, waar voldoende parkeergelegenheid is aan het dichtbijgelegen  voetbalterrein in de Tabakstraat.
  • Het gaat richting Hollebeke waar een geleid bezoek aan de golfclub De Palingbeek op je wacht.
  • Volgende halteplaats is het Toeristisch Infopunt in Mesen. Daar is een vrij bezoek mogelijk aan het  mini-museum dat het oorlogsverleden van de kleinste stad van België in beeld brengt.
  • Daarna verlaat je even de knooppuntenroute voor het nabijgelegen Peace Village in Mesen waar een warme lunch op je wacht.
  • Een koffiehalte met dessert is voorzien in Waasten (Komen).
  • Dan is het weer een eindje trappen  naar Wervik waar je een geleid of vrij bezoek kan brengen aan het heringerichte Nationaal Tabaksmuseum met o.m. de tijdelijke tentoonstelling ‘Carll Cneut’, illustrator en Werviks ereburger.
  • Om het geheel af te ronden volgt nog een geleid bezoek aan het wijndomein Ravenstein, Kruisekestraat 296, Kruiseke-Wervik met een niet te versmaden degustatie. Dirk Talpe en Patricia Lenoir hebben er op de vroegere heerlijkheid Ravenstein een 2,5 ha wijngaard aangelegd op de zuidflank van de Amerikaberg. Alles eigen kweek.
    Om de proevers gerust te stellen: vandaar is het maar een kleine boogscheut meer terug naar de startplaats.

Hoe deelnemen?

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250 per dag.
Vooraf inschrijven vanaf 1 april via www.wervik.be/webshop (doorklikken op rubriek ‘tickets’) of aan de balie van de organiserende diensten voor Toerisme: Dadizele (Plaats 6) 056 50 91 00, Menen (Grote Markt 1) 056 52 94 17, Wervik (Koestraat 63) 056 95 24 25, Wevelgem (Vanackerestraat 16) 056 43 39 06.
Prijs: volwassenen: € 30; kids (<12 jaar): € 20; onthaal, lunch (excl. drank), streeklekkers, toegangen (incl. gidsbegeleiding), verzekering, pechverhelping inbegrepen.

Foto's: CV

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info