Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive

Het volledige plaatje van Alentejo en al zijn troeven vind je in deze rondreis

Veel natuur, een beetje cultuur, maar vooral de zalige rust die je in de Alentejo nog écht intens kan genieten. Dat is samengevat wat je kan verwachten op deze rondreis. We beginnen in het noordelijke deel. Het natuurpark Serra de São Mamede mag je niet missen, evenmin als  de mooiste dorpjes en stadjes die we kort voorstellen. Tweede logeeradresje ligt centraal in de Alentejo, ideaal gelegen voor een bezoek aan de stad Évora, UNESCO Werelderfgoed. Een sensationele beleving met sterren in de hoofdrol kan eveneens in deze regio. Het derde adresje is een splinternieuw belevingshotel niet zo ver van de kust. Relaxen op het strand en wandelen langs een schitterende kustlijn, meer hoeft niet. Lees meer 

Beleef een totaal pakket met alle troeven van de Alentejo op deze rondreis.
  • Incl. 9 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Incl. vlucht h/t Brussel-Lissabon, huurwagen (10x24u) 
  • Ontdek de Alentejo vanuit drie unieke logeeradresjes
  • Hier vindt je nog de rust en authenticiteit van weleer 
  • Genieten van hemels mooie natuur, verborgen parels van cultuur 
  • Gratis roadbook bij reservering rondreis 
795Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

10-daags programma Alentejo compleet

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Lago Montargil & Villas ****(*) (Montargil)

Je verblijft in een prachtig modern hotel, vlak aan het Montargilmeer, omringd door een natuurreservaat. Prachtige integratie van de gebouwen in de natuurlijke omgeving. Je beschikt over twee restaurants (à-la-carte en buffet). Aan water geen gemis want liefst 4 buitenzwembaden (incl. kinderbad). Een spa met beleveniszwembad, bubbelbad, themadouches, Turks bad, ... Dit is echt een uniek adresje.

Dag 1: Heenreis Brussel-Lissabon. Vanaf luchthaven naar Hotel do Lago Montargil, 145 km. 
Je zal meteen de rust ervaren van je eerste verblijf. Misschien wil je hier niet meer weg vandaag. Wie toch even de benen wil strekken kan wandelen aan het Montargilmeer of een verkenning doen van het ingeslapen dorpje Montargil.

Dag 2: Natuurbeleving en zalig relaxen ter plaatse. Met het natuurreservaat in de onmiddellijke omgeving hoef je je niet ver te verplaatsen. Misschien wel zin in watersporten aan het stuwmeer? Kies maar: waterskiën, kanoën, ... Maar we hebben een alternatief.

Wie én natuurbeleving wil én een vestingdorpje bezoeken, kunnen we Marvão, het hoogste bergdorp (850 m) van Portugal, aanraden, weliswaar op 105 km (heen). Het ligt midden in het Natuurpark Serra de São Mamede. Maar omdat velen dit weten, kan het er wel vrij druk zijn. In de buurt ligt Castello del Vide dat een middeleeuws uitzicht heeft, een donjon, barokke gevels en ... 10 kerken!  

Dag 3: Zin in een cultuur- en natuurtrip? We zetten koers naar Portalegre (85 km) en bezoeken dit op een heuvel gebouwde stadje. Barokke gevels, de kathedraal, enkele musea, een klooster, ... er is genoeg te zien in Portalegre, zeker om een voormiddag te vullen. Vanaf hier treedt je ook het natuurpark Serra de São Marmede binnen. 600 kilometer aan wandelwegen met onderweg riviertjes, valleien, kliffen, olijfbomen, kurkeiken, kortom bijzonder aangename wandelwegen. Zo zie je vandaag ook véél natuur. En 's avonds nog wat zwemmen in de 4 zwembaden van het hotel ...

3 nachten in Pateo dos Solares **** (Estremoz)

Historisch pand dat gerenoveerd is met oog voor smaak en behoud sfeer van weleer. Mooi gelegen op wandelafstand van het historische centrum Estremoz. Prachtig natuurkader. Buitenzwembad en mooie tuin, uitzicht op de wijnvelden. Gratis kleine fitness. 

Dag 4: Transfer Hotel do Lago Montargil - Pateo dos Solares in Estremoz: 70 km. Gewenning aan je nieuw logeeradresje en al een verkenning doen van Estremoz, een wit stadje omwille van het vele marmer dat een historische deel heeft met o.a. een kasteel, de citadel (13de eeuw) en een modern gedeelte. 

Dag 5: Bezoek aan Évora, UNESCO Werelderfgoed stad. Met onze stadswandeling in de hand maak je de verkenning lekker makkelijk. Afstand vanaf hotel, 46 km. 

Dag 6: Uitstapjes niet ver uit de buurt van je hotel. Vooreerst Estremoz zelf met het goed bewaarde middeleeuwse uitzicht. Of ga voor een bezoek aan Vila Viçosa (20 km), waar een indrukwekkend paleis staat, een 20-tal kerken, een museum met alleen maar koetsen, ... Neem je er graag Elvas bij op 40 km oostelijk van je verblijf? Een ommuurde stad met goed bewaarde vestingen, een aquaduct, de kathedraal, de pleintjes, steegjes, ...

Maar je kan ook kiezen uit genietbare stadjes zoals Monforte (28km), klein maar gezellig en een burchtruïne. Wie Portalegre (ca. 60 km) links liet liggen tijdens het verblijf in het eerste hotel, krijgt nog een tweede kans. Of bezoek Monsaraz (60 km), historisch wit vestingstadje. Vanop het kasteel prachtig uitzicht over het Alqueva stuwmeer.

Veel tijd over ... als het al donker is? Wat absoluut een onvergetelijke ervaring wordt is het sterrenkijken aan het Alqueva meer. Hier is totaal geen luchtvervuiling wat maakt dat je een unieke sterrenhemel te zien krijgt. De regio kreeg als eerste het label Dark Sky Reserve of Starlight Tourism Destination, erkend door UNESCO.  

3 nachten in Santiago Hotel Cooking & Nature **** (Santiago do Cacém)

Een gloednieuw designhotel om je intens te laten verwennen. Ligt op een heuvel, dus het uitzicht is grandioos knap. Gastronomie, natuur, cultuur, gemoedelijkheid vloeien hier wonderwel samen. 

Dag 7: Transfer Pateo dos Solares - Santiago Hotel Cooking & Nature in Santiago do Cacém: 160 km. We gooien het roer om, figuurlijk en letterlijk want we reizen nu helemaal naar het westen en zoeken de kust op. Onderweg kan je een tussenstop maken in de vestingstadjes Moura, Serpa, Beja. Het hotel is splinternieuw, ligt op een heuvel met uitzicht op het kasteel van Santiago do Cacém. Gewoon niksen en genieten van de rust die je hier nog vindt.   

Dag 8: Genieten van de omgeving, je logeerplaats ligt op 10 minuutjes wandelen van het centrump(je) van Santiago do Cacém (kasteel, kerk, museum, gezellig pleintje, ... In Miróbriga (1 km) bevinden zich Romeinse ruïnes, een mooie lagune met natuurreservaat vind je in Santo André (18km). Je kan ook het kustgebergte Serra de Grãndola gaan verkennen. 

Wie het bij het zeewater wil houden, kan langs de kustlijn wandelen op de paden beheerd door het wandelnetwerk Rota Vicentina, 300 km wandelwegen (van Santiago do Cacem tot Cabo de San Vicente). Routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Info op www.rotavicentina.com 

Dag 9: Naar het strand vooraleer je morgen opnieuw bóven de Alentejo vliegt? Het zandstrand van Fonte do Cortiço, een aanrader, ligt op minder dan 20 km. Andere stranden zijn die van Praia de Melides (22km), Porto Covo (31 km). Maar misschien wel dé mooiste plek in Alentejo, of toch de meest ongerepte is een verborgen strandplekje alleen te voet te bereiken, op de Praia da Zambujeira.    

Dag 10: Terugreis. Transfer naar luchthaven Lissabon: 140 km.

Deze fly & drive kan tijdelijk niet geboekt worden.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive? Plaats je beoordeling

Nelly Lievens 24 december 2018

Zeer interessant met leuke tips

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info