Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive

Het volledige plaatje van Alentejo en al zijn troeven vind je in deze rondreis

Veel natuur, een beetje cultuur, maar vooral de zalige rust die je in de Alentejo nog écht intens kan genieten. Dat is samengevat wat je kan verwachten op deze rondreis. We beginnen in het noordelijke deel. Het natuurpark Serra de São Mamede mag je niet missen, evenmin als  de mooiste dorpjes en stadjes die we kort voorstellen. Tweede logeeradresje ligt centraal in de Alentejo, ideaal gelegen voor een bezoek aan de stad Évora, UNESCO Werelderfgoed. Een sensationele beleving met sterren in de hoofdrol kan eveneens in deze regio. Het derde adresje is een splinternieuw belevingshotel niet zo ver van de kust. Relaxen op het strand en wandelen langs een schitterende kustlijn, meer hoeft niet. Lees meer 

Beleef een totaal pakket met alle troeven van de Alentejo op deze rondreis.
  • Incl. 9 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Incl. vlucht h/t Brussel-Lissabon, huurwagen (10x24u) 
  • Ontdek de Alentejo vanuit drie unieke logeeradresjes
  • Hier vindt je nog de rust en authenticiteit van weleer 
  • Genieten van hemels mooie natuur, verborgen parels van cultuur 
  • Gratis roadbook bij reservering rondreis 
Vraag een offerte aanva. € 795,-
795Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

10-daags programma Alentejo compleet

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Lago Montargil & Villas ****(*) (Montargil)

Je verblijft in een prachtig modern hotel, vlak aan het Montargilmeer, omringd door een natuurreservaat. Prachtige integratie van de gebouwen in de natuurlijke omgeving. Je beschikt over twee restaurants (à-la-carte en buffet). Aan water geen gemis want liefst 4 buitenzwembaden (incl. kinderbad). Een spa met beleveniszwembad, bubbelbad, themadouches, Turks bad, ... Dit is echt een uniek adresje.

Dag 1: Heenreis Brussel-Lissabon. Vanaf luchthaven naar Hotel do Lago Montargil, 145 km. 
Je zal meteen de rust ervaren van je eerste verblijf. Misschien wil je hier niet meer weg vandaag. Wie toch even de benen wil strekken kan wandelen aan het Montargilmeer of een verkenning doen van het ingeslapen dorpje Montargil.

Dag 2: Natuurbeleving en zalig relaxen ter plaatse. Met het natuurreservaat in de onmiddellijke omgeving hoef je je niet ver te verplaatsen. Misschien wel zin in watersporten aan het stuwmeer? Kies maar: waterskiën, kanoën, ... Maar we hebben een alternatief.

Wie én natuurbeleving wil én een vestingdorpje bezoeken, kunnen we Marvão, het hoogste bergdorp (850 m) van Portugal, aanraden, weliswaar op 105 km (heen). Het ligt midden in het Natuurpark Serra de São Mamede. Maar omdat velen dit weten, kan het er wel vrij druk zijn. In de buurt ligt Castello del Vide dat een middeleeuws uitzicht heeft, een donjon, barokke gevels en ... 10 kerken! Je kan ook naar Monforte, een vergeten stadje (85 km). Drie vliegen in één klap dus. 

Dag 3: Zin in een cultuur- en natuurtrip? We zetten koers naar Portalegre (85 km) en bezoeken dit op een heuvel gebouwde stadje. Barokke gevels, de kathedraal, enkele musea, een klooster, ... er is genoeg te zien in Portalegre, zeker om een voormiddag te vullen. Vanaf hier treedt je ook het natuurpark Serra de São Marmede binnen. 600 kilometer aan wandelwegen met onderweg riviertjes, valleien, kliffen, olijfbomen, kurkeiken, kortom bijzonder aangename wandelwegen. Zo zie je vandaag ook véél natuur. En 's avonds nog wat zwemmen in de 4 zwembaden van het hotel ...

3 nachten in Horta da Moura **** (Monsaraz)

Mooi gelegen op een steenworp van het historische vestingstadje Monsaraz. Prachtig natuurkader. Buitenzwembad en mooie tuin, tennis, fitness. 

Dag 4: Transfer Hotel do Lago Montargil - Horta da Moura in Monsaraz: 130 km. Je kan via Évora rijden en er al even een eerste verkenning doen. Of meteen naar het hotel om na de gewenning aan je nieuw logeeradresje een verkenning te doen van het gigantische stuwmeer van Alqueva (grootste in Europa, 250 km²). 

Dag 5: Bezoek aan Évora, UNESCO Werelderfgoed stad. Met onze stadswandeling in de hand maak je de verkenning lekker makkelijk. Afstand vanaf hotel, 54 km. 

Dag 6: Uitstapjes niet ver uit de buurt van je hotel. Vooreerst Monsaraz zelf met het goed bewaarde middeleeuwse uitzicht. Het stuwmeer van naderbij ontdekken, het uitzichtpunt op het meer vanaf Mourão. Wandelend geniet je van wandelroutes van het wandelnetwerkTransalentejo. Of een uitstap met als thema 'vestingen'. Bezoek dan de vestingstadjes Moura, Serpa en Beja (heen 115 km).  

Of een uitstap naar Estremoz, de 'witte stad' genoemd omwille van het vele aanwezige marmer. Flink wat bezienswaardigheden om vele uren te vullen. Combinatie mogelijk met bezoek aan Vila Viçosa, waar een indrukwekkend paleis staat, een 20-tal kerken, een museum met alleen maar koetsen, ... Neem je er graag Elvas bij? En ommuurde stad met goed bewaarde vestingen, een aquaduct, de kathedraal, de pleintjes, steegjes, ... 

Wat absoluut een onvergetelijke ervaring wordt is het sterrenkijken aan het Alqueva meer. Hier is totaal geen luchtvervuiling wat maakt dat je een unieke sterrenhemel te zien krijgt. De regio kreeg als eerste het label Dark Sky Reserve of Starlight Tourism Destination, erkend door UNESCO.  

3 nachten in Santiago Hotel Cooking & Nature **** (Santiago do Cacém)

Een gloednieuw designhotel om je intens te laten verwennen. Ligt op een heuvel, dus het uitzicht is grandioos knap. Gastronomie, natuur, cultuur, gemoedelijkheid vloeien hier wonderwel samen. 

Dag 7: Transfer Horta da Moura - Santiago Hotel Cooking & Nature in Santiago do Cacém: 160 km. We gooien het roer om, figuurlijk en letterlijk want we reizen nu helemaal naar het westen en zoeken de kust op. Onderweg kan je een tussenstop maken in het vestingstadje Beja (zie ook dag 6) mocht je vinden dat die verplaatsing naar Beja te ver af ligt van het tweede hotel. Het hotel is splinternieuw, ligt op een heuvel met uitzicht op het kasteel van Santiago do Cacém. Gewoon niksen en genieten van de rust die je hier nog vindt.   

Dag 8: Genieten van de omgeving, je logeerplaats ligt op 10 minuutjes wandelen van het centrump(je) van Santiago do Cacém (kasteel, kerk, museum, gezellig pleintje, ... In Miróbriga (1 km) bevinden zich Romeinse ruïnes, een mooie lagune met natuurreservaat vind je in Santo André (18km). Je kan ook het kustgebergte Serra de Grãndola gaan verkennen. 

Wie het bij het zeewater wil houden, kan langs de kustlijn wandelen op de paden beheerd door het wandelnetwerk Rota Vicentina, 300 km wandelwegen (van Santiago do Cacem tot Cabo de San Vicente). Routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Info op www.rotavicentina.com 

Dag 9: Naar het strand vooraleer je morgen opnieuw bóven de Alentejo vliegt? Het zandstrand van Fonte do Cortiço, een aanrader, ligt op minder dan 20 km. Andere stranden zijn die van Praia de Melides (22km), Porto Covo (31 km). Maar misschien wel dé mooiste plek in Alentejo, of toch de meest ongerepte is een verborgen strandplekje alleen te voet te bereiken, op de Praia da Zambujeira.    

Dag 10: Terugreis. Transfer naar luchthaven Lissabon: 140 km.

Vraag een offerte aan

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info