Rondreis Gardameer en Emilia-Romagna 8 dagen

Logeren in agriturismi in het groen en ideaal gelegen voor uitstapjes

Rondreis in Emilia Romagna en aan het Gardameer met verblijf in agriturismo (combinatie logeermogelijkheid-actieve boerderij) op goed gelegen locaties voor ontspannende uitstappen, zowel qua cultuur als natuur. Zelfs naar het strand kan. Beleving in de natuur, genieten van rust en mooie dingen, ... het klinkt soms weinig origineel maar op deze rondreis krijgen ze een extra invulling. Uiteraard kan je mee eten van de lokaal geteelde landbouwproducten.  Lees meer  

Voor wie op zoek is naar rust, ontspanning, natuur, cultuur en ... genieten van simpele dingen des levens  
  • Incl. 7 x ontbijtbuffet, 1x wijndegustatie, 1 x brunch
  • Genieten van verdiende rust, natuur en cultuur 
  • Uitgeschreven rondrit Gardameer
  • Veel ideeën voor stedentrips: Ravenna, Modena, Bologna, Verona, Padua
  • Zin in een citytrip Venetië op deze rondreis?
  • Gratis reisgids bij reservering rondreis
295Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

3 nachten in Corte dei Gioghi (agriturismo) in Ferrara (Emilia Romagna)

Kamers zijn verspreid over 2 landhuizen op de agriturismo. Veel charme en karakter behouden van een 18de-eeuwse gerenoveerde hoeve. Buitenzwembad beschikbaar (12x6 m). Het is hier heerlijk ontbijten in een rustieke veranda. Uitsluitend producten uit eigen moestuin en eigen boerderij.     

Dag 1: Heenreis. Met de wagen vanuit Brussel, 1160 km. Vroeg vertrekken laat toe om in late namiddag nog ter plaatse te ontspannen in de regio Emilia Romagna. Het stadscentrum van Ferrara ligt op een steenworp: een gezellig praalstadje met mooie paleizen uit de 14de eeuw. Ook het Castello Estense en de kathedraal zijn de moeite om te bezichtigen.      

Dag 2: Modena (85 km) of Bologna (50 km). In Modena is de stad van Ferrari, maar ook van miniatuurkunst (handschriften), van mooie gebouwen, ... Bologna is een cultuurstad, rijk aan historische gebouwen. Wie met de trein erheen wil, het station ligt amper 3 km van je verblijfplaats. Met de wagen is het 60 km rijden naar de zandstranden van de Lidi Ferraresi, voor de gegadigden.

Dag 3: Ravenna (87 km) is een stad in de regio Emilia-Romagna die je móet gezien hebben. Je mag zeker de mozaïeken uit de vroegchristelijke en Byzantijnse periode niet missen. Faenza (98 km) ligt iets verder. Al vanaf de 12de eeuw bekend voor verwerking van keramiek. 
 
Of naar Padua (72 km): Verrassende stad met waaier aan bezienswaardigheden: kunst, kerken en paleizen, waardevolle schat aan fresco's, ... 

4 nachten in Le Fornase *** (agriturismo) in Castelnuovo del Garda (Gardameer)

Knap gerenoveerde hoeve. Uitstekend adresje om te genieten van de natuur, van de rust, van de nabijheid van het Gardameer, van de eenvoudige genietbare dingetjes des levens.  

Dag 4: Transfer van 125 km naar Castelnuovo del Garda op 'n boogscheut van het Gardameer. Even rondneuzen in Castelnuovo del Garda met het mooie kasteel, de kerk, de 16de eeuwse villa Cossali Sella. Genieten van de lokale geproduceerde bardolinowijn. Het Gardameer ligt maar op 1 km van het verblijf. Dineren kan in het restaurant Argentijns getint. Mooie tuin met buitenzwembad.  

Dag 5: Verona, de stad van Romeo en Julia, is maar 30 km ver. Je kan er dus gerust een dagje verblijven. Ga naar de arena en mis uiteraard het beroemde balkon niet.

Dag 6: Rondrit Gardameer. Doe je een complete rondrit, dan bedraagt die 160 km. Hou er rekening mee dat je niet alleen bent, dus snel gaat het niet vooruit, maar hoeft dat? Tips voor bezoek aan het stadje Garda. Verder ook mogelijk om Riva del Garda en Torbole te bezoeken. Of je kan naar het versterkte stadje Sirmione op het schiereiland waar je het stadje binnenkomt via een monumentale stadspoort.  

Dag 7: Brescia (50 km), historisch interessant of cultuurstad Mantua (35 km) of Venetië (anderhalf uur rijden, 140 km)

Dag 8: Terugreis. Naar Brussel is het 1030 km.

Routekaart van deze rondreis

Deze rondreis kan tijdelijk niet geboekt worden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Gardameer en Emilia-Romagna 8 dagen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info