Rondreis 9-daagse Umbrië en de Marken

Proeven van 2 regio's in Italië aan prijsgunstig tarief

Met deze rondreis verken je zowel Umbrië als de Marken. Twee schitterende regio's grenzend aan mekaar die méér aandacht verdienen. Eerst verblijf je in Gubbio voor 4 nachten in het groene Umbrië. Gubbio verken je sowieso, maar mis ook Perugia niet. Van het Trasimeno meer heb je ongetwijfeld al gehoord. Nu kan je er ook naartoe. Daarna is het niet ver om in de Marken aan te belanden. Laat je er aangenaam verrassen door de aanwezige cultuur en natuur. Maar waarom niet wat relaxen aan de zandstranden van de Adriatische Zee? Vergewis je ervan dat deze regio nog te weinig bekend is. Twee regio's dus voor de prijs van één. Bovendien wordt deze unieke combinatie geserveerd aan een bijzonder zachte prijs.  Lees meer

Beleef een aparte combinatie op deze rondreis in Umbrië en de miskende regio van de Marken.
  • Inclusief 8 overnachtingen met ontbijtbuffet en 1x 3-gangendiner
  • Ga op verkenning in 2 regio's: Umbrië en de Marken
  • Laat je aangenaam verrassen door het onbekende de Marken
  • Genieten van cultuur en natuur in één rondreis
  • Optioneel: vlucht h/t Brussel- Perugia met huurwagen
  • Langer willen blijven? Verleng deze rondreis in Toscane
  • Gratis pdf-reisgids met tips en trips bij reservering 
Vraag een offerte aanva. € 316,-
316Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

9-daags reisprogramma Umbrië en de Marken

Dit is een voorstel van een programma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

4 nachten in Relais Ducale **** in Gubbio (Umbrië)

Een speciaal adresje want je logeert in een bijgebouw van het Palazzo Ducale dat behoorde tot het geslacht van de familie Montefeltro. De hertog ontving er zijn gasten zoals de hoteleigenaars nu jou. Hotel dat charme en karakter uitstraalt. Snacks zijn de ganse dag te verkrijgen. Voor het diner zijn er op enkele tientallen meters twee restaurants. Het 1 x 3-gangendiner uit de promotie word je in dit hotel aangeboden.

Dag 1: Heenreis naar Gubbio in Umbrië, vanuit Brussel 1334 km

Dag 2: Je wil je niet te ver verplaatsen na de lange autorit van gisteren? Het historische centrum van Gubbio ligt voor je voeten. Nog geen massatoerisme in Gubbio, dus kan je er lekker aangenaam genieten van de mooie bezienswaardigheden met o.a. het Piazza Grande, de basiliek en leer er meer over de befaamde kaarsenprocessie Corsa dei Ceri. Tussendoor laveren door de middeleeuwse straatjes, genieten van wat shopping, een terrasje, ...

Dag 3:  Assisi ligt maar goed 50 kilometer vanaf je hotel. Een bezoek aan deze pelgrimsstad staat uiteraard in het teken van de heilige Franciscus. Je hoeft er helemaal geen religieuze gevoelens voor te hebben om van Assisi met haar mooie gebouwen te kunnen genieten. Mis er de basiliek niet met de frescocyclus van 28 taferelen. Perugia (39 km) ligt nog dichter. Daar zal je de verwennerij aan architectuur en historische monumenten zeker weten te waarderen. Veel kerken, musea, heerlijke lokale wijnen en gastronomie, ... En Perugia is hoofdstad van Umbrië, dat willen we ook toch nog even kwijt

Dag 4:  Een beetje relaxen aan een meer, zegt het je iets voor vandaag? Het Lago Trasimeno is de mooiste blauwe plek in Umbrië. Kom er te weten waarom het meer die naam draagt. Doe dat terwijl je met de wagen rondom het meer rijdt. Onderweg kom je in dorpjes met musea, fresco's, forten en de volprezen pracht aan kerken. Of combineer met een (kort) stadsbezoek. Misschien vandaag Assisi of Perugia mocht je daar gisteren niet zijn geweest. Maar ook Bettona (55 km) is niet ver.

4 nachten in Hotel Giardino *** in San Lorenzo in Campo (de Marken of de Marche)

Een erg gastvrij familiehotel. De eigenaars zullen je graag wegwijs maken in de buurt. Het restaurant geniet heel wat faam en wordt vermeld in internationale gourmetgidsen. Half pension is een optie. Gerenommeerde wijnkelder met meer dan 10000 flessen. Zwembad om na te genieten van je uitstapjes.

Dag 5: Transfer naar Hotel Giardino (de Marken) 57 km. Nog voldoende tijd dus om meteen een eerste (?) verkenning in de Marken. Het hotel ligt op een kleine steenworp (1 km) van het middeleeuwse centrum van San Lorenzo in Campo. Wil je een grotere stad bezoeken, kies dan voor Macerata (80 km). Je hebt er een Duomo die je kan bezoeken, kijken naar paleizen (Museo Palazzo Ricci zeker doen), struinen over het Piazza della Liberta. Het Sferisterio is een oud sportstadion dat omgebouwd is tot een openluchttheater met een uitzonderlijke akoestiek. Je kan er zelfs aan je conditie werken want er liggen behoorlijk wat klimmende nauwe straatjes.

Dag 6: Stel, het is even bewolkt of je bent toe aan wat herbronning ... ondergronds. Dan duik je gewoon de grotten van Frasassi in. Die werden pas in 1948 ontdekt. Het is een grottencomplex van ruim 13 km. Inmiddels passeerden al meer dan 10 miljoen bezoekers. Ver hoef je je daarvoor niet te verplaatsen, 40 km vanaf je hotel.

Dag 7: Uitstapje naar Urbino, dat heel wat klimmende straatjes telt. Is het daarom dat de stad, centraal gelegen in de Marche, druk bezocht wordt? Het zal eerder liggen aan de aanwezigheid van veel renaissance bezienswaardigheden waaronder het Palazzo Ducale uit einde 15de eeuw. Urbino is UNESCO Werelderfgoed. Het is te danken aan de toen heersende hertog Federico da Montefeltro, een telg van de Montefeltro dynastie die ruim vier eeuwen lang de wetten stelden in Urbino. Vandaag omvat het paleis een kunstmuseum, Galleria Nazionale delle Marche, dat erg waardevolle werken bezit. Andere aanraders zijn het geboortehuis van de schilder Rafaël, de fresco's in het Oratori di San Giovanni.

OF naar het oosten met bezoek aan Ancona (77 km) eventueel met Loreto erbij (107 km). Ancona is de hoofdstad van de Marken. Het heeft een grote haven met een drukke trafiek naar Griekenland en Kroatië. Het historische centrum heeft een paar mooie kerken waarbij een bezoek aan de Duomo niet mag ontbreken tijdens je verkenning. Loreto is een bedevaartsoord. Aan de basiliek Il Santuario della Santa Casa is ruim vier eeuwen gebouwd. Een mooi plein ligt voor de basiliek. En er is het vreemde verhaal over het huisje van Maria dat door fladderende engelen helemaal vanuit Nazareth door de lucht naar Loreto is gebracht. Niet ver van Loreto ligt de Riviera del Conero wat beschouwd wordt als één der mooiste kusten langs de Adriatische Zee.

Dag 8: Nog wat strand meepikken vooraleer je morgen afreist huiswaarts? Zand en kleine baaien fleuren dit deel van de Adriatische kust op. Marotta (25 km) heeft een mooi strand met wit zand, je kan naar de badplaats Senigallia (33 km). Wil je er een dagje van strand en cultuur van maken, dan kan je naar Pesaro, een badplaats waar componist Rossini geboren werd. Het operagebouw is er bijzonder fraai. Dat kan ook gezegd worden van het Piazza del Popolo met het Palazzo Ducale. Ook het keramiekmuseum is een bezoek waard. Goed 15 km buiten de stad kan je het imposante renaissancekasteel Gradara bezoeken. Tussen de genoemde stranden en Pesaro ligt Fano waar je behalve fijn zandstrand en een vissershaventje nog enkele Romeinse overblijfselen vindt

Dag 9: Terugreis. Met de wagen naar Brussel, 1260 km. Maar mocht je langer willen blijven en genieten, waarom niet je rondreis verlengen met een verblijf in Arezzo (Toscane)? Je logeert dan 3 nachten in B&B Dimora Casa Eugenia inclusief 3x ontbijtbuffet, 3x 3-gangendiner en een heerlijke wijntour. 

Vraag een offerte aan

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 9-daagse Umbrië en de Marken ? Plaats je beoordeling

Goossens Viviane 27 april 2018

Het geeft direct een overzicht wat interessant is in die streek. Het doet verlangen om direct te vertrekken! Het is beknopt maar duidelijk

Jo Thevissen 30 maart 2018

Het is een mooie duidelijke reisgids waar je best een mooie vakantie mee kunt doorkomen. Mocht je de tips gebruiken dan kom je tijd te kort.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info