Ontdek Mallorca met de gratis reisgids

Maak een rondreis met de gratis reisgids Mallorca

Onze reisgids Mallorca laat je kennismaken met alles wat het eiland te bieden heeft aan bezienswaardigheden, de stranden en de natuurpracht. Je kan het eiland in alle richtingen doorkruisen met de fiets, de auto of te voet. Dat laatste vervoermiddel leent zich vooral voor een verkenning van het bergmassief van de Serra de Tramuntana tijdens je vakantie Balearen. Lees meer  

De gratis reisgids Mallorca laat je kennismaken met alles wat het eiland te bieden heeft 
Reisgids Mallorca
Ontdek Mallorca met de gratis reisgids
  • Ontdek dit eiland met de gratis reisgids Mallorca
  • Geniet van het subtropische klimaat
  • Maak gebruik van alle vervoersmiddelen
  • Doorkruis Mallorca in alle richtingen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10
Foto's: iStockphoto.com

Om het je helemaal gemakkelijk te maken bevat de reisgids ook informatie voor een achtdaagse rondreis over het eiland. Geniet ervan in subtropische omstandigheden.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen. Toeristen die naar Mallorca gaan, zien deze stad als eerste wanneer ze uit het vliegtuig stappen. Er zijn redenen genoeg om Palma de Mallorca eens wat beter te bekijken. De stad heeft zeker wat bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals een aantal mooie historische gebouwen.

Kathedraal La Seu 

De gotische kathedraal La Seu is in elk geval het bezoeken waard. Een indrukwekkend kerkgebouw, waarvan de bouw in 1230 startte en pas 40 jaar later eindigde. Antoni Gaudi paste begin twintigste eeuw het interieur aan. Meer informatie daarover in de reisgids Mallorca.

Arabische baden 

Breng zeker ook een bezoekje aan de Arabische baden, de Banys Arabs. Het is een van de weinige tastbare herinneringen die nog over zijn van de Arabische overheersing van eeuwen geleden. 

Horeca en winkels 

Daarnaast vind je in Palma de Mallorca veel gezellige kleine straatjes vol bars, café's en restaurantjes. Winkels zijn er ook genoeg. Verder heeft Palma de Mallorca een grote jachthaven voor wie graag bootjes kijkt. Kijk voor alle tips in onze gratis reisgids Mallorca. 

Felantrix

Ook Felantrix mag op je lijstje met bezienswaardigheden niet ontbreken. Deze gemeente vind je in het oosten van Mallorca. De plaats biedt je van alles wat: zon, zee, natuur en historie. De Coves del Drac (grotten) zijn er de belangrijkste attractie. Bekijk stalactieten en stalagmieten in allerlei vormen en ontdek één van de grootste ondergrondse meren ter wereld. Ook vind je in Felantrix een mooi klooster en een eeuwenoud kasteel met uitzichtpunt. 

Santuari de Monastir de Lluc

Verborgen in een dal van het Tramuntana bergmassief ligt het klooster Santuari de Monastir de Lluc. Het is een pelgrimsoord, dat niet alleen vele pelgrims lokt, maar ook duizenden toeristen. De pelgrims komen voor het zwarte houten beeldje ‘La Morenata (Maagd) de Lluc’. Volgens de legende zou een herder het hebben gevonden in een grot. Al sinds de 13e eeuw wordt het beeldje hier vereerd. 

In het klooster kun je onder andere de vertrekken bezoeken waar de pelgrims vroeger verbleven. Ook is er een museum met kunst, handwerk en archeologische vondsten. 

Concert van het kinderkoor 

Ga als je hier bent ook even kijken en luisteren bij het concert van kinderkoor Els Blauets. Het koor is onderdeel van een school die achter de kerk ligt. Elke ochtend en avond is er een kort optreden, en dat al sinds 1531.  

Download de gratis reisgids Mallorca 

Meer weten over Mallorca? Download dan hier de gratis reisgids Mallorca. 

Reviews en beoordelingen Reisgids Mallorca

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Mallorca met de gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Freddy Coenen13 september 2018

Onze dochter maakte gebruik van de gids tijdens haar verblijf in Mallorca en vond hem zeer nuttig om de streek te verkennen.

sophie Jonckheere19 augustus 2018

heel mooi overzichtelijke rondleiding doorheen de mooiste plekjes van Mallorca

sophie jonckheere5 augustus 2018

Mooie beknopte reisgids.

De Meester17 mei 2018

Zeer goed. Compleet !

Vivianne Bortels27 februari 2018

Ga weekje naar Mallorca eind juni dit jaar. dus het is nog te vroeg om gids te kunnen beoordelen. vraag opnieuw sturen als het kan ergens in juli. Vriendelijke groeten

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info