Citytrip Madrid bezoeken? Ontdek alle bezienswaardigheden

Parque del Retiro, Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza

Met onze wandelroute door Madrid brengen we je langs alle belangrijke bezienswaardigheden. We starten op het levendige Plaza Espana en daarna volgt het ene hoogtepunt na het andere. Onderweg kom je voorbij een aantal belangrijke musea: het Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza. Tijd en ruimte voor een rustpauze is er voldoende aanwezig en we hebben ook aandacht voor het vele groen. Lees meer

Bewonder het koninklijk paleis en de vele parken tijdens je citytrip Madrid. 
  • Maak kennis met Madrid met een stadswandeling
  • Beleef de Spaanse leefcultuur
  • Bewonder de mooie parken en pleinen
  • Bezoek interessante musea

Gratis reisgids Madrid?

Gratis reisgids downloaden

Bezienswaardigheden

Verder kom je ook door het oude centrum en stappen we van het ene plein naar het andere: Puerta del Sol, Plaza Mayor en Plaza de la Villa. Misschien komt Plaza Puerta del Sol je wel bekend voor, het is het bekendste plein in Madrid en vanaf het plein wordt er op oudejaarsavond live het aftellen naar het nieuwe jaar uitgezonden. Ook Plaza Mayor is leuk om te bezoeken, je vindt er een heleboel straatmuzikanten en kunstenaars en het beste: geen auto's!

We geven je ook de kans om het koninklijk paleis te bewonderen. Dit indrukwekkende gebouw telt wel 2800 kamers! Tijdens een rondleiding kun je er een aantal van zien en je zult werkelijk worden verbaasd door de prachtige decoraties. Het paleis wordt, behalve bij bijzondere gelegenheden, niet meer in gebruik genomen door de Koninklijke Familie.

Cultureel en religieus erfgoed kom je tegen in bijna elke straat. We nemen je mee naar bekende en minder bekende kerken. Je wordt uitgenodigd voor een kloosterbezoek. 

En tot slot, het prachtige Retiro park is een echte must. Je kunt er heerlijk tot rust komen en vrijuit wandelen. Vroeger stond hier het paleis van Filips IV en was het een privépark, maar sinds de 19e eeuw is het ook toegankelijk voor het publiek.

Reviews en beoordelingen citytrip Madrid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Madrid: boeiende kennismaking? Plaats je beoordeling

Tour

1 april 2017

Aangenaam verrast door de volledige bundel die vol staat met interessante plaatsjes en wandelingen door de stad Madrid.

Tour

7 februari 2017

niks op aan te merken

Tour

7 november 2016

We hebben samen met 6 vrienden fietsen gehuurd samen met een gids. Nadien de gids gelezen en heb spijt dat ik de route van de reisgids niet heb gevolgd want blijkbaar heeft onze gids toch wat kerken overgeslagen.

Tour

10 oktober 2016

Super reisgids,alle nodige info,mooie wandelroute,ga ik zeker meenemen in de herfstvakantie!

Tour

16 maart 2016

Tijdens het bezoek aan de Cathedral Santa Maria Real Almudena kan je ook via trappen helemaal naar boven waar je buiten kan en daar heb je een prachtig uitzicht op Palacio Real en op de rest van Madrid. Dit is maar een detail hoor want jullie Reisgids is gewoon schitterend

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info