Citytrip Madrid bezoeken? Ontdek alle bezienswaardigheden

Parque del Retiro, Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza

Met onze wandelroute door Madrid brengen we je langs alle belangrijke bezienswaardigheden. We beginnen met het prachtige Parque del Retiro en daarna volgen een aantal belangrijke musea: het Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza en voor de liefhebbers is er ook nog het archeologisch museum. Lees meer

Bewonder het koninklijk paleis en de vele parken tijdens je citytrip Madrid. 
  • Geniet van pure Spaanse schoonheid
  • Maak kennis met Madrid
  • Bewonder de mooie parken en pleinen
  • Bezoek interessante musea

Gratis reisgids Madrid?

Gratis reisgids downloaden

Bezienswaardigheden

Verder kom je ook door het oude centrum en stappen we van het ene plein naar het andere: Puerta del Sol, Plaza Mayor en Plaza de la Villa. Misschien komt Plaza Puerta del Sol je wel bekend voor, het is het bekendste plein in Madrid en vanaf het plein wordt er op oudjaarsdag live het aftellen naar het nieuwe jaar uitgezonden. Ook Plaza Mayor is leuk om te bezoeken, je vindt er een heleboel straatmuzikanten en kunstenaars en het beste: geen auto's!

We geven je ook de kans om het koninklijk paleis te bewonderen. Dit indrukwekkende gebouw telt wel 2800 kamers! Tijdens een rondleiding kun je er een aantal van zien en je zult werkelijk worden verbaasd door de prachtige decoraties. Het paleis is niet meer in gebruik door de Koninklijke Familie, maar wordt af en toe nog wel gebruikt bij bijzondere gelegenheden.

Ook de Plaza d'Espana mag niet ontbreken als unieke bezienswaardigheid tijdens je citytrip en in de buurt daarvan kun je bovendien nog een heel bijzonder, fijn en klein museum bezoeken. Op het midden van het plein staat een beeld van Miguel de Cervantes, de schrijver van het beroemde verhaal van Don Quichot.

En tot slot, het prachtige Retiro park is een echte must. Je kunt er heerlijk tot rust komen en heerlijk wandelen. Vroeger stond hier het paleis van Filips IV en was het een privépark, maar sinds de 19e eeuw is het ook toegankelijk voor het publiek.

Reviews en beoordelingen citytrip Madrid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Madrid: boeiende kennismaking? Plaats je beoordeling

Stevens 1 oktober 2015

Goed maar weinig details van het leven ter plekke.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info