Citytrip Madrid bezoeken? Ontdek alle bezienswaardigheden

Parque del Retiro, Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza

Met onze wandelroute door Madrid brengen we je langs alle belangrijke bezienswaardigheden. We starten op het levendige Plaza Espana en daarna volgt het ene hoogtepunt na het andere. Onderweg kom je voorbij een aantal belangrijke musea: het Pradomuseum, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza. Tijd en ruimte voor een rustpauze is er voldoende aanwezig en we hebben ook aandacht voor het vele groen. Lees meer

Bewonder het koninklijk paleis en de vele parken tijdens je citytrip Madrid. 
  • Maak kennis met Madrid met een stadswandeling
  • Beleef de Spaanse leefcultuur
  • Bewonder de mooie parken en pleinen
  • Bezoek interessante musea

Gratis reisgids Madrid?

Gratis reisgids downloaden

Bezienswaardigheden

Verder kom je ook door het oude centrum en stappen we van het ene plein naar het andere: Puerta del Sol, Plaza Mayor en Plaza de la Villa. Misschien komt Plaza Puerta del Sol je wel bekend voor, het is het bekendste plein in Madrid en vanaf het plein wordt er op oudejaarsavond live het aftellen naar het nieuwe jaar uitgezonden. Ook Plaza Mayor is leuk om te bezoeken, je vindt er een heleboel straatmuzikanten en kunstenaars en het beste: geen auto's!

We geven je ook de kans om het koninklijk paleis te bewonderen. Dit indrukwekkende gebouw telt wel 2800 kamers! Tijdens een rondleiding kun je er een aantal van zien en je zult werkelijk worden verbaasd door de prachtige decoraties. Het paleis wordt, behalve bij bijzondere gelegenheden, niet meer in gebruik genomen door de Koninklijke Familie.

Cultureel en religieus erfgoed kom je tegen in bijna elke straat. We nemen je mee naar bekende en minder bekende kerken. Je wordt uitgenodigd voor een kloosterbezoek. 

En tot slot, het prachtige Retiro park is een echte must. Je kunt er heerlijk tot rust komen en vrijuit wandelen. Vroeger stond hier het paleis van Filips IV en was het een privépark, maar sinds de 19e eeuw is het ook toegankelijk voor het publiek.

Reviews en beoordelingen citytrip Madrid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Madrid: boeiende kennismaking? Plaats je beoordeling

Tour

9 oktober 2017

Nuttige info, prachtige en efficiënte wandelingen!

Tour

19 juni 2017

Was handige wandelgids- ook te combineren met de Hip hop bussen.-voor de 2de dag betaal je maar 1 € meer. Seniors betalen halve prijs -ook in musea. De verschillende musea zij op bepaalde dagen enkele uren gratis voor iedereen.

Tour

10 juni 2017

Zeer goede wandeling, goede begeleidende omschrijving! Deze misschien toevoegen: Ermita de San Antonio de la Florida Een pareltje!

Tour

21 mei 2017

Zeer goede ligging van het hotel dat trouwens perfect is als uitvalsbasis voor de stad te bezoeken. Alles zeer goed gedocumenteerd en georganiseerd.

Tour

17 mei 2017

Beste, De toelichtingen bij de uitgestippelde wandeling in uw reisgids waren zeer nuttig. Wel hebben wij vastgesteld dat een wijk ten westen van de Plaza d'Espagna niet was opgenomen ondanks de ze zeer mooie gebouwen,parken en kleine winkelstraten bied.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info