Vakantie Rijn: ontdek de Romantische Rijn

Steden, wijngaarden, burchten en een glaasje wijn

Ontdek de Duitse Rijn tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Dit is het gedeelte dat men de 'Romantische Rijn' noemt. Op dit traject van die machtige rivier is er geen of weinig industrie, maar vind je wel wijngaarden, eeuwenoude burchten en gezellige stadjes. Lees meer

Slenter in de gezellige straatjes, langs de oudste stadspoorten en voorbij monumenten.

  • Maak een wandeling langs de Rijn
  • De mooiste pleinen, oude burchten, monumenten
  • Bezoek o.a. Düsseldorf, Koblenz en Keulen
  • Geniet van de natuur en gezellige sfeer

Gratis reisgids Rijn?

Gratis reisgids downloaden

Sagen en legenden

De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden. Meest bekend is wellicht de legende van de Loreley, maar er is ook de Muizetoren. We vertellen er je een paar. Het grootste evenement in de regio is 'Rijn in Vlammen'. Combineer de prachtige natuur en de romantiek van dit stukje Rijn met een heerlijk glaasje wijn uit de regio om de basis te leggen van een ontspannen vakantie.

Romantische stadswandeling

Of verken Keulen met een stadswandeling. Wandel of winkel in de gezellige straatjes, slenter langs de oudste stadspoorten en voorbij monumenten. De route brengt je uiteraard langs de mooiste pleinen met leuke terrasjes, musea en niet te vergeten de Dom. Behoefte om even uit te blazen? Wandel dan richting de Rijnboulevard en pak bijvoorbeeld een terrasje mee.

Koblenz

Een andere stad waar je tijdens een vakantie Rijn fijn kunt wandelen is Koblenz. Deze stad ligt op de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Wandel langs alle bezienswaardigheden, waaronder een paar kerkjes en enkele mooie fonteinen. Vergeet natuurlijk ook het winkelgedeelte van de stad niet. 

Reviews en beoordelingen vakantie Rijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Romantische Rijn: ontspannen vakantie? Plaats je beoordeling

Tour

23 maart 2017

Intersante informatie.

Tour

9 januari 2017

Zeer interessant, passend bij het onderwerp

Tour

1 augustus 2016

Geachte , zéér duidelijke en gedetailleerde omschrijving. We hebben nog maar een klein gedeelte kunnen doen maar de verwachtingen zijn perfect ingelost. Mooie en aangename aanbeveling. WillyD

Tour

10 mei 2016

Eens te meer helpt uw dokumentatie ons bij het voorbereiden van onze vakantie. Een heldere toelichting met de meest merkwaardige items die we moeten bezoeken. Of het nu de Rijn is of Sicilië, tof en duidelijk.

Tour

19 april 2016

ik heb reeds verleden week mijn reactie ingezonden! Ik ben zeer onder de indruk van de uitgebreide informatie die door jullie verstrekt wordt!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info