Citytrip Boedapest: wat is er te zien en te doen?

Hongaarse hoofdstad heeft enkele topattracties

In Pest situeren de meeste bezienswaardigheden zich tussen de heerlijke Centrale Markthal (Vásárcsarnok).en het bijzonder mooie Parlementsgebouw. De aangename Vásárcsarnok is begin- en eindpunt van onze wandeling. Eventuele aankopen van het daar tentoongestelde lekkers moet je dan niet de hele wandeling meezeulen. 

De Burchtwijk in het stadsdeel Boeda, 70 m hoog op de andere oever van de Donau, is absoluut ook een mooie plek om te bezoeken. Het stratenpatroon is er veel minder complex, de bezienswaardigheden liggen dichter bij elkaar en zijn dus gemakkelijker zelf te behappen. Op een aparte pagina vertellen we je meer over de bezienswaardigheden in de Burchtwijk en hoe er te geraken. Lees meer

Ontdek Boedapest: een stad met tal van bezienswaardigheden.
  • Ontdek Boedapest met onze reisgids
  • Bezoek de centrale markthal
  • Wandel langs de Donau
  • Verken de Burchtwijk
  • Laat je verrassen door onbekende plekjes
  • Plan een excursie naar de Donauknie

Gratis reisgids Boedapest?

Gratis reisgids downloaden

Topattracties

In de tweede helft van de 19e eeuw werden er grootse, zelfs megalomane bouwprojecten opgestart in de Hongaarse hoofdstad. Dit zijn nu de topattracties van de stad: koninklijk paleis, parlement, basiliek, opera en de centrale markthal. We raden je dan ook zeker aan om ze te bezoeken tijdens je citytrip Boedapest.

Tradities

Maar Boedapest is ook een stad van tradities. De meeste beroemde koffiehuizen zijn in ere hersteld en gerenoveerd. Je kan er de sfeer opsnuiven van toen de intellectuelen en kunstenaars hier hun praatjes maakten. Boedapest bezit ook honderden warmwaterbronnen die in een van de vele tientallen badhuizen uitmonden. Je kan in die baden een kuur volgen, maar net zo goed genieten van de prachtige architectuur of het warme heilzame water.

Donau

Buda en Pest worden gescheiden door de Donau en dat die 'wondermooi' kan zijn merk je wel in de Donauknie: een bocht tussen prachtige bergen. Een dagje weg uit de stadsdrukte om te genieten van een boottocht op de Donau zal je heerlijk tot rust brengen. Je kan ook met de trein, bus of auto langs de Donau naar de burcht Viségrad, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de Donauknie. Vergeet ook niet de stadjes Szentendre en Esztergom te bezoeken.

Hoogtepunten Boedapest

Je merkt waarschijnlijk al dat Boedapest zijn bezoekers heel wat te bieden heeft. In onze gratis reisgids stellen we je zoals altijd op een bondige en overzichtelijke manier de hoogtepunten voor. Bovendien hebben we een stadswandeling voor je uitgezet die terug te vinden is in de gids. Zo kun je in een keer alle top bezienswaardigheden van de stad bezoeken.

Reviews en beoordelingen citytrip Boedapest

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boedapest? Plaats je beoordeling

Tour

7 januari 2017

Graag meer info over markten, waar en hoe boottochten boeken, gidsen contacteren, nachtleven, gevaren .

Tour

29 november 2016

Heel veel gehad aan jullie Boedapest-reisgids en zalige dagen gehad ter plaatse! We blijven uitkijken naar nog andere gidsen van jullie!

Tour

22 oktober 2016

heel goeie en handige informatie, blij dat we deze reisgids gedownload hebben !

Tour

5 juli 2016

Terug van een 4-daagse citytrip Boedapest. De gids was zeker waardevol (hebben al positieve ervaringen met jullie reisgidsen). Wat het eten betreft zouden wij het Gerbeaud Café niet aanraden; er zijn tal van leuke, authentieke restaurants. Het openbaar vervoer is heel toegankelijk en goedkoop (dag of 3-daags ticket). Mis zeker niet het Iparmuveszeti Muzeum. Zowel Buda als Pest zijn de moeite waard. Breng ook een paar uur door in een thermaal bad. Citytrip om nogmaals te doen, want er valt zo veel te zien.

Tour

15 juni 2016

Goede en duidelijke beschrijving van en over Boedapest. Bezienswaardigheden opgevolgd. We hebben er veel aan gehad.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info