Weekendje weg Champagnestreek

Bezoek de Champagnestreek: prachtige Champagnehuizen en geniet van gastronomie en natuur

De Champagne, een streek in het noorden van Frankrijk die van de Marne tot de Aube loopt, is een van de meest geliefde streken voor een weekendje weg. Uiteraard is de champagnewijn deels verantwoordelijk voor dit succes, maar ook de natuur speelt een belangrijke rol in de aantrekkingskracht van de Champagne. Lees meer

Onze stadswandelingen zorgen ervoor dat je op eigen tempo de Champagnestreek kunt verkennen.

  • Bezoek een van de gekende champagnehuizen
  • Verken Reims, Troyes en Châlons-en-Champagne  met een stadswandeling uit onze reisgids 
  • Maak een rondrit in de Marne (noordelijke deel), de Aube (zuidelijke deel) en langs bijzondere plekjes

 

Gratis reisgids Champagne?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Je vakantie in de Champagneregio is uitstekend te combineren met een stadswandeling in Reims en in Troyes. De grote champagnehuizen in de streek maken van het bezoek een moderne attractie en de heuvels met prachtige uitzichten op de wijngaarden en bossen nodigen je uit tot het maken van een heerlijke wandeling. En vergeet daarbij vooral niet om van de gastronomie en de unieke natuur te genieten. 

Marne en Champagne

De Marne is het noordelijke deel van de Champagnestreek en omvat de steden Reims en Epernay, waar heel wat gekende champagnehuizen te vinden zijn. In de reisgids stellen we je een stadsbezoek aan het historische Reims voor en komen er bezoeken aan champagnehuizen aan bod, waar je meer kan leren over de champagnewijn zelf. Bovendien vertellen we je welke bezienswaardigheden je allemaal kan bezoeken in de Montagne de Reims. Zoals, Hautvillers van Dom Pérignon, Verzenay met zijn indrukwekkende molen en Verzy met de unieke bomen.

Voor de Marne hebben we vier routes samengesteld die je kunnen helpen om je weekendje Champagne te organiseren:

  • Twee stadswandelingen in Reims en Châlons-en-Champagne 
  • Een autoroute door de wijngaarden in de Champagnestreek en langs champagnehuizen 
  • Een bijzondere autoroute naar de wat minder bekende plekjes in de Champagne

De routes worden uitgebreid beschreven in onze reisgids Champagne, die je hierboven gratis kan downloaden. Alle andere informatie, een programmabeschrijving, een wegwijzer en een routekaart zijn ook te vinden in de reisgids. Je hoeft alleen maar even te klikken, downloaden en printen!

Aube en Champagne

De Aube ligt in het zuidelijke deel van de Champagne. Het is minder bekend, veel rustiger maar wel spectaculairder. De wijngaarden rond Les Riceys liggen in een sterk heuvelachtig landschap en produceren een unieke rosé. De kleine dorpjes en steden zitten vol romantiek: Bar-sur-Aube en Essoyes. En verscholen tussen de wijngaarden vind je belangrijke bezienswaardigheden, zoals: Colombey-les-Deux-Eglises en de abdij van Clairvaux. Verder heeft de Aube een uniek natuurpark met drie meren: la Forêt d'Orient en dan is er natuurlijk nog de stad Troyes, waar we een prachtige stadswandeling zullen maken en waarbij je niets onthouden wordt, zelfs niet de honderden outletwinkels die voor uren winkelplezier zorgen.

Reviews en beoordelingen vakantie Champagne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Weekendje weg Champagnestreek? Plaats je beoordeling

Tour

14 februari 2017

Het was zeer aangenaam om op deze manier veel van de streek te verkennen. Ik denk dat we anders dit allemaal niet gezien hadden . Dank jullie wel

Tour

14 november 2016

Top! Heel duidelijk en goed! Bedankt om onze trip makkelijk te laten slagen op deze manier.

Tour

18 augustus 2016

Heel gemakkelijk er staan goede tips in en je kan je route gemakkelijk volgen naar de bestemming dat je Wenst . Wij hebben hier allicht veel gebruik van genomen. Het waren vier interessante dagen. Mvg Bart en Leen

Tour

17 augustus 2016

lijkt me heel interessant. Heb reeds doorbladerd. In oktober zullen we zeker gebruikt van maken. Voor ons is zeker bruikbaar :-)

Tour

5 juni 2016

Fijn om op die manier de streek beter te leren kennen. Kort en overzichtelijk. Super

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info