Vakantie Eifel of weekendje weg? Bezienswaardigheden

Bezoek steden, ga wandelen, ontspan in kuuroorden, spot vulkaanresten

Een vakantie Eifel in Duitsland is ideaal voor wie er een paar dagen tussenuit wil. Het is kortbij, er is groen, er zijn veel toeristische voorzieningen, de meeste steden zijn niet overspoeld door toeristen, er is cultuur en je kan genieten van een rood wijntje in de Ahrvallei. Om gezellige stadjes door en door te leren kennen, doe je een mooi uitgeschreven wandeling. We hebben er maar liefst 5 in de aanbieding. Je zal zien dat we een opdeling maken in de regio Noordeifel en Vulkaaneifel. Download  onze gratis reisgids Eifel en je krijgt het allemaal netjes en duidelijk aangeboden. Lees meer 

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaaneifel. 
  • Bezoek het mooie Monschau, Bad-Münstereifel , ...
  • Spot de restanten van vulkanen
  • Laat je verwennen in een kuuroord
  • Bewonder de mooie kerken, kastelen en abdijen van de Eifel 

Gratis reisgids Eifel?

Gratis reisgids downloaden

Steden zoals Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een vakantie Eifel. Over deze steden vind je meer in het menu onder 'Noordeifel'. 

Vulkanen en kuuroorden

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaaneifel met steden als Daun en Gerolstein. In Daun vind je zelfs een Vulkaanmuseum. Gerolstein doet je waarschijnlijk denken aan het bruisende bronwater? Dat klopt maar ook Appolinaris is van de Eifel en dat zijn niet de enige bronnen. Bad Münstereifel is het kuuroord bij uitstek met vijf geneeskrachtige bronnen. Over de regio Vulkaaneifel vind je meer in het menu onder 'Vulkaaneifel'.

Wandelen en fietsen in de Eifel

In de Eifel vind je prachtige wandel- en fietsroutes, die je laten genieten van adembenemende landschappen. Ga er bijvoorbeeld lekker op uit in Nationalpark Eifel. Wellicht dat je daar 'Keizer Karels bed' tegenkomt. Op deze rots zou Karel de Grote eens de nacht hebben doorgebracht, nadat hij verdwaald was tijdens een jachtpartij. 

Reviews en beoordelingen vakantie Eifel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van een korte vakantie in de Eifel? Plaats je beoordeling

Tour

17 januari 2017

Mooie brochures. Interessante artikelen

Tour

7 november 2016

Super!

Tour

6 november 2016

goede gids met duidelijke beschrijvingenvan wandelroutes en bezienswaardigheden.

Tour

5 november 2016

Zeer interessant in een voorbereiding voor onze komende uitstap naar de Eifel

Tour

1 oktober 2016

Dank je wel voor de mooie en duidelijke gids. Ik ben met een client naar de Eifel geweest en heb veel profijt gehad van deze gids. Hartelijke groet, Jeanne

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info