Citytrip Rome of weekendje weg? Info én bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids Rome en 'proef' maximaal van de Italiaanse hoofdstad

Rome is al jaren een van de meest populaire citytrip bestemmingen. Rome is méér dan geschiedenis, beeldende kunst en uitstekend (betaalbaar) eten. Rome is naast de hoofdstad tevens de grootste stad van Italië. Terwijl je de geschiedenis overal om je heen ziet, is het moderne leven volop aanwezig. Met twee stadswandelingen leer je de stad kennen van binnen en van buiten. Eentje loodst je door het antieke Rome, met de andere wandeling kom je langs de mooiste en bekendste pleinen en fonteinen. Bovendien brengen we een uitvoerige voorstelling van het Vaticaan. Je leest er alles over in de gratis reisgids. Lees meer

De geschiedenis en het heden lekker gemixt ... Rome laat je niet onberoerd.  
  • Wandel door het antieke Rome 
  • 'Proef' de smaken in Rome: lekker eten, écht Italiaans ijs, capuccino, espresso, wijnen, ...
  • Bezoek Vaticaanstad en gebruik onze tips 
  • Kies uit de vele musea 
  • Klassiekers als het Colosseum, Pantheon, Trevi
  • Maak kennis met de beroemdste pleinen en fonteinen 

Gratis reisgids Rome?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Zowel de overheid als de kerk speelden al altijd een prominente rol in Rome. Je ziet deze belangenvermenging bijna overal in je citytrip Rome. Aan de ene kant van de Tiber ligt het antieke Rome netjes verstrengeld met het Rome van vandaag. Een opvallende maar nooit storende mix. Aan de andere kant van de rivier bevindt zich Vaticaanstad waar de paus woont. Breng een bezoek aan de stad van Romulus en Remus en bewonder alle bezienswaardigheden van deze historische stad. Wie denkt aan Rome denkt wellicht meteen aan hét visitekaartje van de stad: het Colosseum. Rome heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze prachtige arena. Breng zeker ook een bezoekje aan het Pantheon, de tempel die tegenwoordig in gebruik is als katholieke basiliek. Oude meesters als Bernini,Titiaan en Caravaggio kun je bewonderen in Galleria Borghese. Kerken genoeg in Rome, ooit 900, om enkele uren te vullen. We nemen je mee naar de mooiste. 

Neem de tijd om van lokale smaken te proeven

Neem tijdens je citytrip voldoende tijd om van de lokale smaken te proeven. Overheerlijke en bovendien échte Italiaanse ijsjes, sterk geurende espresso en cappucinno, vol smakende Chianti wijn en Italiaanse gerechten waar je alleen van de gedachte al bij begint te watertanden. Geniet er van in de omgeving van de Spaanse trappen of in een van de vele restaurantjes en trattoria’s op Piazza Navone. Onze gratis reisgids geeft een aantal goede tips voor je.

Indrukwekkend musea aanbod

Wil je een museum bezoeken? Bereid je dan voor op een moeilijke keuze. Niemand weet precies hoeveel musea er in de stad zijn. Sommigen zeggen dat het er om en nabij 2500 zijn. Publiekstrekkers zijn uiteraard de Vaticaanse musea die massaal door toeristen bezocht worden. Palazzo Barberini toont meesterwerken van onder meer Canaletto, Caravaggio, Raffaello, Giulio Romano, Titiaan en Bartolomeo Veneto. In het Castel Sant’Angelo breng je een bezoek aan het Mausoleum van Hadrianus. Het aanbod is zo divers dat je er zelfs een museum over Italiaanse pasta kunt bezoeken, Museo Nazionale delle Paste Alimentari. Download de gratis reisgids voor meer informatie.

Reviews en beoordelingen citytrip Rome

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rome? Plaats je beoordeling

Tour

14 september 2017

De beschrijving was duidelijk en nuttig voor onze bezoeken en werd geïntegreerd in andere wandelcircuits

Tour

15 augustus 2017

Mooi en overzichtelijk

Tour

27 juni 2017

Het is een heel duidelijke reisgids. Geeft me direct zin om alles te verkennen. De wandeling die erin staat lijkt me zeker de moeite. Ook de tip waar men het beste tickets kan kopen vind ik heel nuttig, nu nog afwachten tot we kunnen vertrekken.

Tour

1 mei 2017

Heel bruikbaar!

Tour

12 april 2017

hetgeen ik nodig had voor een goede voorbereiding

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info