Citytrip Rome of weekendje weg? Info én bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids Rome en wandel door de Italiaanse hoofdstad

Rome is al jaren een van de meest populaire citytrip bestemmingen. Rome is méér dan geschiedenis, beeldende kunst en uitstekend eten. Rome is naast de hoofdstad tevens de grootste stad van Italië en terwijl je de geschiedenis overal om je heen ziet, is het moderne leven volop aanwezig. Je leest er alles over in de gratis reisgids. Lees meer

De geschiedenis, het heden, de deugddoende zon, ... Rome laat je niet onberoerd.  
  • Wandel door het antieke Rome 
  • 'Proef' de smaken in Rome: lekker eten, écht Italiaans ijs, espresso, wijnen, ...
  • Bezoek Vaticaanstad
  • Kies uit de 2500 musea !
  • Klassiekers als het Colosseum, Pantheon
  • Flaneer over de bekende pleinen: 

Gratis reisgids Rome?

Gratis reisgids downloaden

Zowel de overheid als de kerk spelen een prominente rol in Rome. Je citytrip Rome bestaat uit twee delen. Aan de ene kant van de Tiber ligt Rome en aan de andere kant van de rivier bevindt zich Vaticaanstad waar de paus woont. Breng een bezoek aan de stad van Romulus en Remus en bewonder alle bezienswaardigheden van deze historische stad. Wie denkt aan Rome denkt wellicht meteen aan hét visitekaartje van de stad: het Colosseum. Rome heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze prachtige arena. Breng zeker ook een bezoekje aan het Pantheon, de tempel die gebouwd werd tussen 118 en 125 n.C. Tegenwoordig is die in gebruik als katholieke basiliek, gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren. Oude meesters als Bernini,Titiaan en Caravaggio kun je bewonderen in Galleria Borghese.

Neem de tijd om van lokale smaken te proeven

Neem tijdens je citytrip voldoende tijd om van de lokale smaken te proeven. Overheerlijke en bovendien échte Italiaanse ijsjes, sterk geurende espresso’s, vol smakende Chianti wijn en Italiaanse gerechten waar je alleen van de gedachte al bij begint te watertanden. Geniet er van in de omgeving van de Spaanse trappen of in een van de vele restaurantjes en trattoria’s op Piazza Navone. Onze gratis reisgids geeft een aantal goede tips voor je.

Indrukwekkend musea aanbod

Wil je een museum bezoeken? Bereid je dan voor op een moeilijke keuze. Niemand weet precies hoeveel musea er in de stad zijn. Sommigen zeggen dat het er om en nabij 2500 zijn. Publiekstrekkers zijn uiteraard de Vaticaanse musea die massaal door toeristen bezocht worden. Palazzo Barberini toont meesterwerken van onder meer Canaletto, Caravaggio, Raffaello, Giulio Romano, Titiaan en Bartolomeo Veneto. In het Castel Sant’Angelo breng je een bezoek aan het Mausoleum van Hadrianus. Het aanbod is zo divers dat je er zelfs een museum over Italiaanse pasta kunt bezoeken, Museo Nazionale delle Paste Alimentari. Download de gratis reisgids voor meer informatie.

Reviews en beoordelingen citytrip Rome

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rome? Plaats je beoordeling

29 juni 2016

Zeer veel gehad aan de beknopte gids. We hebben de wandelroute makkelijk kunnen volgen. De info erbij was ook goed, en niet te uitgebreid om saai te worden. Een echte aanrader

21 juni 2016

zeer goede gids met zeer nuttige tips

7 juni 2016

Zeer tevreden - goed niveau van detail, maar enkel voor een eerste bezoek.

24 mei 2016

Goede leidraad ! Interessante tips.

17 mei 2016

Zeer uitgebreide reisgids, maar heel vlot leesbaar. Waardoor je veel interessante info meekrijgt. Wij zijn zeer tevreden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info