Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje weg aan de Moezel

Weekendje weg aan de Moezel

Wijngaarden, bossen, heuvels, de Moezel, gezellige dorpen en steden zijn maar enkele van de ingrediënten die je naar de Duitse Moezel brengt. De gemoedelijkheid van de lokale bevolking en de korte afstand naar deze vakantiebestemming zullen zeker ook niet vreemd zijn aan het succes.

De mogelijkheden voor de toeristen zijn enorm uitgebreid. De gastronomen kunnen overal terecht voor heerlijke gerechten voorzien van uitmuntende streekwijnen. Wijnkenners vinden er de basis van de wijnbouw in Neumagen en Piesport. Archeologen en mensen die van een beetje geschiedenis houden vinden hier heel wat Romeinse restanten. Trier is voor hen wellicht het hoogtepunt met niet alleen ruïnes maar nog heus bewaarde gebouwen uit deze rijke periode.

Ook aan deze die een actieve vakantie willen doorbrengen werd gedacht. De toeristische diensten hebben dag- en meerdaagse tochten uitgestippeld voor wandelaars en fietsers.

Wie het liever wat rustiger aan doet kan ook een boottocht maken op de Moezel en zo de vele steden en dorpen verkennen. Dit kan ook met je eigen wagen, kronkelend langs deze machtige rivier, even stoppen om een wijntje te proeven of te genieten van het prachtig panorama en de rust.

In dit dossier verkennen we de Duitse Moezel van Trier tot Koblenz. We geven je basisinformatie van de meest bezochte plaatsen zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem. Wellicht hebben we er nog vergeten want er valt immers zo veel te ontdekken! Uiteraard vergeten we niet je even de wijnen voor te stellen. Alles uitgebreid voorzien van links naar de meest interessante websites.

NIEUW is onze stadswandeling in Trier. Deze stad heeft een zeer compacte en gezellige stadskern. Wij wandelen er dwars doorheen en komen langs alle belangrijke bezienswaardigheden. En daartoe behoren uiteraard de Dom, het paleis, de Basilika, de Porta Nigra en nog veel meer. Om alle Romeinse overblijfselen in deze wandelroute op te nemen gaan we ook even het centrum uit en wandelen langs de ring.
Ga nu naar deze wandelroute.

NIEUW is ook een stadswandeling in Koblenz. Deze stad ligt op de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Net op die hoek (Deutsches Eck) start deze wandelroute door Koblenz. We wandelen langs de oevers van beide rivieren en gaan ook dwars door het centrum langs alle belangrijke bezienswaardigheden en daar horen een paar kerken bij en mooie, soms verrassende fonteinen. Uiteraard hebben we het shoppingdeel van de stad niet vergeten.
Ga nu naar deze wandelroute.
 

Reviews - beoordelingen

Reacties weekendje weg aan de Moezel

travel_my_world1988

De stadgids over Trier was super! Echt duidelijk en een aangename wandeling door een prachtige stad! De info over Cochem, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach was goed, maar had van mij nog uitgebreider mogen zijn, vb met Burg Eltz

j jansen

Ben er blij mee! Duidelijk.

1

Promoties Moezel

Moezel 3 dagen in 3* hotel: 99€ pp, incl. 1 diner
Moezel 3 dagen in 3* hotel: 99€ pp, incl. 1 diner
Je verblijft in een typisch familiehotel Gräffs Mühle *** in Traben-Trarbach. Inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » charmant familiehotel » 1x 5-gangendiner inclusief bijpassende wijnen » groene long met bossen en wijnheuvels » op 2km van centrum Traben-Trarbach » hoge klantenscore van 8,8/10 » de gastvrouw spreekt Nederlands

Toon hotelpromotie

 


   

Alle hotels   Alle hotels
 

Gratis reisgids Moezel

reisgidsOnze reisgids (20 blz.) omvat twee stadswandelingen (Trier en Koblenz) en laat je kennismaken met die andere Moezelstadjes. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Moezel
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen