Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Barcelona

Citytrip Barcelona

Barcelona, de welvarendste stad van Spanje, ligt in Catalonië. Deze regio met grote autonomie heeft de meest dynamische bevolking van het Iberisch schiereiland en spreekt Catalaans, de officiële taal. Deze energie vertaalt zich in een zeer levendige hoofdstad met prachtige gebouwen en monumenten, steeds nieuwe toeristische initiatieven en een verrukkelijke keuken.

Eén van de bekendste plaatsen is natuurlijk de Catalaanse plaats met de Rambla. Hier verzamelen de Catalanen om te praten, te zonnen en te winkelen. De Rambla is één van de gezelligste lanen met een kleine vogel- en bloemenmarkt. Ook de kunstenaars hebben hier een stek om hun werkjes te verkopen. De attractie is wellicht de overdekte markt La Boqueria waar fruit, vlees, vis en groenten er een kleurrijk spektakel van maken.

De figuur van Barcelona is Gaudi. Deze kunstenaar-architect van eind 19de eeuw heeft zijn levenswerk nooit zien voltooien. De Sagrada Familia zal pas 120 jaar na zijn dood af zijn en toch is dit de grootste publiekstrekker. Casa Mila of La Pedrera geeft een duidelijk beeld weer over zijn architectuurvorm. Een bezoek aan het Park Guëll moet de kers op de taart zijn van deze kunstvorm, het modernisme.

Barcelona is ook de Montjuic met zijn uitzicht over de stad, het Olympisch stadion, het museum van Miro en het Spaans dorp. Aan de voet van deze heuvel kan je een bezoek brengen aan het voetbalstadion Nou Camp van FC Barcelona. Aan de andere kant ligt de haven met het nieuwe shoppingcenter Maremagnum. In de Olympische haven vind je dan een 50-tal restaurants om je vingers ervan af te likken.

Foto: ©iStockphoto.com/Lida Caster

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Barcelona

dieter de weduwe

superhandig met leuke tips !

Ann Bas

Mooie wandelroute. Arriveerden in haven met cruiseschip en werden met transfertbus aan Ramblas afgezet,waar we mooi op de wandelroute konden inpikken. Helaas niet de tijd om alle bezienswaardigheden in detail te bezichtigen daar we op tijd aan boord moesten maar deze wandelroute doen we zeker nog over wanneer we een citytrip Barcelona boeken.

Fietsen met Bornbike Barcelona

Afgelopen week in Barcelona verbleven, we hebben fietsen gehuurd bij Bornbike (goedkoop en hele vriendelijke service). Kregen er gratis een kaart van de stad bij en tips over welke routes het leukst te fietsen zijn. Ze hebben ook leuke tours, vooral de tapastour is echt een aanrader. Super service!

katrienarnoets

Barcelona is een aanrader!! Wij zijn 4 dagen geweest , drie ervan hebben we veel rondgelopen om alles te bezichtigen en de laatste dag hebben we genoten. Neem best een 4dagen ticket van de metro , dat is ook geldig op bus en tram. Zo kan je grotere afstanden overbruggen en gun je je voeten wat rust :)

Annita Vanholsaet

Gedownloade wandeling brengt je zeker bij de highligts van Barcelona, maar huur zeker ook een fiets met gids (bv bij bajabikes) dat biedt je nog meer mogelijkheden om de stad te leren kennen. Wij hadden een hele leuke Nederlandstalige gids , die je, als local, de stad en haar inwoners nog beter leert kennen

1 2

Promoties Barcelona

Barcelona, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 339€ pp
Barcelona, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 339€ pp
Verblijf in Hotel HCC Montblanc*** » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » vlucht h/t/ Brussel-Barcelona » gratis WiFi, kluisje, airco » hoge klantenbeoordeling: 8,5/10. Ontdek nu alle promoties op Euroreizen.be

Toon hotelpromotie 
Alle hotels   Alle hotels

  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen