Citytrip Londen: bezienswaardigheden

Bezoek de Big Ben, Hyde Park en het Tate Modern

Bij deze citytrip Londen nemen we je mee voor een stadswandeling door de wereldstad London. We splitsen de wandeling op in drie delen waarmee je in de meest toeristische wijken komt en er kennismaakt met alle belangrijke bezienswaardigheden die deze stad te beiden heeft. Je shopt in de bekendste winkelstraten en ontspant in het nog veel aanwezige groen van Londen. Alle informatie kan je downloaden met onze gratis reisgids.  Lees meer

Een onvergetelijke citytrip met drie wandelroutes in de reisgids Londen. 
  • Bezoek diverse bezienswaardigheden 
  • Ontdek onbekende plekjes
  • Bezoek de City en Westminster
  • Wandel door het groene Londen

Gratis reisgids Londen?

Gratis reisgids downloaden

London City, eigenzinnige stadswandeling

Je krijgt tijdens deze citytrip een compleet beeld van London City, het oudste deel van Londen dat nauwelijks 1 vierkante mijl (2,6 km²) groot is. Eigenlijk een ‘stad’ in de grote stad. Waar een eigen lord verkozen wordt en een eigen politiemacht een oogje in het zeil houdt. Vandaag het financiële centrum waar tijdens de week brokers, advocaten en heel veel kantoor lui uit de bank- en verzekeringswereld elkaar voor de voeten lopen.

Tijdens de stadswandeling Londen City wandel je langs alle bezienswaardigheden zoals de Tower en zijn beroemde brug. Weet je waarom de Millennium Bridge ook de wobbly bridge (wiebelbrug) genoemd wordt? Uiteraard kom je langs de bekende St. Paul’s Cathedral, maar wist je dat er in London City nog een tweede kathedraal staat?

Bezoek vergeten plekken 

We nodigen je uit voor een bezoek aan grote musea zoals  Museum of London en Tate Modern. Misschien ben je op zoek naar minder platgelopen maar even interessante musea? De Old Operating Theatre Museum is er zo eentje. Je komt ook in de wijken waar het recht wordt uitgesproken, waar burgers betaalden voor een bevoorrechte plaats om getuige te zijn van openbare ophangingen. Maar we nemen je ook mee naar ‘vergeten’ maar interessante plekken waar nauwelijks een toerist komt.

Wandelen door de groene parken

De parken in Londen zijn zeer veelzijdig. Je kan er fietsen, sporten, bootje varen, zwemmen, terrasje doen, een museum of paleis bezoeken en zelfs publiekelijk je mening verkondigen. In Londen-Westminster vormen de parken een zeer belangrijke groene long in dit stadsdeel. Wij vertrekken op deze citytrip Londen bij de Big Ben en wandelen door St. James Park, Green Park, Hyde Park en Kensington Gardens, samen goed voor meer dan 300 hectaren groen wandelplezier.

Buckingham Palace en Harrods

In Westminster vind je niet alleen de meeste toeristische bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace maar liggen ook de winkelstraten en grote warenhuizen. Daarom gaan we even tijdens dit wandeltraject het park verlaten om Harrods te bezoeken. We wandelen daarna door een wirwar van straten, langs voormalige paardenstallen, om je te laten zien hoe de Londenaars wonen.

We komen ook langs minder bekende plekjes zoals St-James's Square, het veilingshuis Christie's en de meest prestigieuze winkelstraat van Londen. Parken zijn er om te genieten en met dit traject heb je keuze te over. Wie alles wil bezoeken en ook rustig wil genieten voorziet het best 2 dagen.

Shopping, zelfs op zondag

Weet jij ook niet waar te beginnen met shoppen? Met deze shoppingroute maken we je wegwijs door de winkelstraten, shopping plaza's en grote warenhuizen van Londen (West-End). We hebben de route ingedeeld in twee delen. Deel 1 start in Oxford Street met veel bekende ketens en merkenwinkels. Deel 2 start op Piccadilly Circus met bijzondere winkelstraten en shopping plaza's zoals Covent Garden en Carnaby Street.

We hebben tijdens deze citytrip aandacht voor alle soorten winkels van onbetaalbaar tot ludieke snuisterijen voor spotprijzen. Uiteraard vergeten we de hofleveranciers niet. Wie denkt dat men in Londen niet kan shoppen op zondag krijgt als toemaatje een lijstje van zondagse markten en de openingsuren van de grote warenhuizen op zondag.

London Westminster, een opeenstapeling van bezienswaardigheden

Met de stadswandeling Londen Westminster brengen we je in het deel van Londen dat het meest tot de verbeelding spreekt, namelijk Londen Westminster. We starten aan Piccadilly Circus en wandelen via Trafalgar Square naar de Big Ben en het parlementsgebouw. Dit is het hart van Westminster met Westminster Abbey. Van daaruit gaat het naar Buckingham Palace.

Het is je wellicht duidelijk dat wie veel wil bezoeken, er het best een tweedaagse van maakt. Er volgt nog het beroemde warenhuis Harrods, de museumhoek met 3 grote en bekende musea waaronder het Victoria & Albert Museum. Via Kensington Gardens en het gelijknamige kasteel, beroemd door Lady Diana, eindigen we de route aan Speakers Corner en meteen ook het begin van de bekendste winkelstraat: Oxford Street.

Reviews en beoordelingen citytrip Londen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Londen: Big Ben, Hyde Park en het Tate Modern? Plaats je beoordeling

Anja polman 23 november 2015

We hebben er veel informatie uit gehaald, en zeker plaatsen er uit gehaald waar we niet aan hadden gedacht om er heen te gaan. Wij zijn er Blij mee om deze gids te hebben!

Henny 8 november 2015

Een duidelijke beschrijving van een wandeling door Londen

Anke Sterckx 6 november 2015

Zeer praktische gids, met mooi wandelingen

Leen ROsseel 22 oktober 2015

Reisgids was top heel gedetaileerd van uitleg en fijne tips

annicq 14 oktober 2015

zeer vlotte, overzichtelijke reisbeschrijving. Ook handig zijn de kleine kaartjes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info